Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Też świruje z tym porodemJa miałam wczoraj wizytę bez usg, wszytko ok. Szyjka długa, nawet bardzo długa, zamknięta. Mówił coś ze mam wysoko brzuch i przez to mam tak silne nieraz zgagi że aż całe płuca, plecy mnie bolą i ciężko oddech złapać. Wszytkie moje wyniki morfologi, krzywej i moczu idealne.Byłam tak bardzo przekonana że chce tym razem CC tak teraz nie wiem..... Boję się coraz bardziej tego wszytkiego. Boję się tego że kolejny poród naturalny będzie długi, ciężki i że wymorduje mnie. No nic jeszcze troszkę czasu mamy na namysl chodź z tym czasem to też masakra leci jak szalony. Kolejna wizyta za 4 tyg również bez usg czyli będzie wypadało to 28 tydzień , USG zaproponował mi po 30 tyg, ale jeszcze się nie umawiałam.
Co do wagi ja mam plus 4 kg do przodu, jak wcześniej było cały czas na minusie tak teraz w górę leciale nie przejmuje się tym w ogóle. Po ciąży wszytko zleci na dół.
@zapmarta super ze wszytko ok! Gratulacje wizyty!
Widzę że wy już pełne szaleństwo zakupowe, pogodowe. Ja jeszcze nie myślę o tym po 30 tyg kupie takie rzeczy do porodu.
@Maglik ja była bym za spotkaniem! Dostosuję sięsuper pomysł
@reniuszek jakie piękne zdjęcia <3 super ze wszytko ok narazie z szyjka!! Trochę spokoju masz. Co do torby i zakupów to mam takie samo podejście.
Co do glukozy u m ja różnicy nawet w minimalnym stopniu nie odczułamwypiłam normalnie a potem normalnie się czułam
Oooooooo @Millo kto tu się odezwał!!! suepr że u was wszytko ok! Powiem Ci ze ja przez te wakacje i nawał obowiązku też mniej jestem na forum. Na szczęście już niedługo szkoła, przedszkole i trochę ciszy będzie. Wtedy wrócę na forum.
@maja1987 @doublemummy ehh straszne te przygody mogą być z wczesniakami ;( my mieliśmy na forum w maju 2013 dzieczyne urodziła bliźniaki w 25 tyg coś takiego ale są zdrowe w 100 % rozwijają się tak jak moja córka która była donoszona a nawet przenoszona do 43 tyg.tyle że ona urodziła w lutym a ja środkiem maja, tak że nie wszytkie przygody z wczesniakami muszą się źle skończyć jest nadzieja <3
@iwilleatyou Jezu jakie pyszne bułeczki. !!! zrobiłaś mi takiego smaku że poszłam do kuchni o 5 rano i jadłam bułeczki maślane z biedronki.
@doublemummy jej jak to dobrze że wszytko ok i się unormowalo!!! Cieszę się i odpoczywaj.!!!!!!!!!!
@Maglik ehh straszne mi przykro z powodu takich zakupów, ja właśnie jak widzę coś fajnego na olx to proszę by wystawił na allegro że za wystawienie doślę osobne pieniądze. ;( straszna szkoda raczej nie otrzymasz już ani kasy ani pieniędzy
@Ankuś strasznie mi przykro z powodu twoich ostatnich przeżyć. ;( cały czas coś! Nie nie ma prawa cie jeszcze dobijac. Przyjaźń to też czas kiedy możemy nawet tydzień się nie odzywać i ta druga osoba ma prawo zrozumieć że widocznie tego się potrzebuje! Proszę Cię przestań się przejmować nią, przejdzie jej samo i będzie jak dawniej. Rób tak jak ona a zobaczysz że się odezwie i przeprosi. Ty już wszytko napisałas i wyjaśniłas.
@Marti92 jejku jak to pysznie wygląda!!!!!! Też chce, daj przepis.!!!
Ja nie śpię od 4 rano.. ! I już nie zasne, wygonie męża z dziećmi na plac zabaw po południu, a ja pójdę spać. Jeszcze w planach mam zrobić dziś LECZO.![]()
haha to samo miałam z takimi czopkami dowcipnimi za cholere włożyć nie mogłam :/ co włożyłam wypadał od razuI my się witamy [emoji4] zaraz będziemy jeść śniadanie i pojedziemy odebrać wózek a o 11 wyniki morfologii i glukozy. Powiem Wam że moje ciało w ciąży jest dziwne, wczoraj nie mogłam luteiny zaaplikować bo jakaś taka rozmiękła w środku byłam, że nie mogłam wsadzić. @MagMag niech Ci czas szybko zleci [emoji4] @doublemummy jak dziś Twój brzuch?
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Moje ulubione pozycje [emoji28] [emoji28] [emoji28]@doublemummy odnośnie dyrygowania to na FB MumMe pojawił się wpis, cytuję:
"Przygotowałam coś dla Was i Waszych mężczyzn
Nowa Kamasutra.
Ulubione pozycje kobiety - mini poradnik dla mężczyzn.
Pozycja na misjonarza (klasyczna) - ona leży na plecach na kanapie lub łóżku, Ty - misjonarz -bezinteresownie podajesz jej wszystko czego ona potrzebuje i jestes wdzięczny, że możesz cos dla niej zrobić. Robisz to z pokorą.
Pozycja kwiat lotosu - ona leży w wodzie (czyt. wannie), nic nie mąci jej spokoju. Dookoła niej nie słychać nic poza szumem wody. Dzieci są zajęte zabawą z Tobą.
Pozycja na pieska - ona leży i odpoczywa, ty nie podchodzisz, bo ona warczy, uważaj - może nawet ugryźć.
Pozycja na jeźdźca - ona leży, ty jedziesz po dzieci i po zakupy.
Pozycja na łyżeczkę - ona leży, Ty przynosisz jej łyżeczkę, żeby mogła zjeść swoje lody.
Pozycja na siedząco - ona siedzi, pije kawę, Ty sprzątasz.
Pozycja na stojąco - ona leży wygodnie, Ty stoisz i zmywasz naczynia.
Pozycja od tyłu - Ty zachodzisz ją od tyłu, całujesz i mówisz, że ma sobie usiąść. Pranie rozwiesisz sam.
Pozycja na śpiocha - ona śpi, Ty ogarniasz dzieci, żeby przypadkiem jej nie obudziły.
Pozycja niespodzianka - nieoczekiwanie robisz jej miłą niespodziankę. Wspólne wyjście, drobny upominek.
Pamiętaj mężczyzno!! Przyjemność kobiety jest jedyną gwarancją Twojej przyjemności!!!
[emoji13]"
HihihihiWydrukuj mu ^^
Ja tak mam już dłuższy czas, tak gdzieś od 15/16tc bo u mnie ciąża kumuluje się z moją chorobą kręgosłupa lędźwiowego. Wraz z rozwojem ciąży coraz więcej się wiercę jak leżę bo właśnie te bóle bioder spokoju nie dają, a z poduszką udaje się przewracać z boku na bok tylko ok 4 razy w ciągu nocy (bez niej wychodzi mniej więcej co 30-40min) więc myślę że warto sobie pomóc. Jedyne co, to uciążliwe jest takie przewracanie się z wielką poduchą pod kołdrą ale idzie dostać wprawy.Cześć dziewczyny,
Udanych wizyt i badań życzę.
Mam do Was pytanie. od kilku dni w nocy budzi mnie ból stawu biodrowego. jak leżę na prawym boku to prawego a na lewym to lewego. czy uważacie że poduszka ciążowa może rozwiązać ten ból ?
O to prawda, z początku ciężko się przewraca. Mój Ł dostał nią już pare razy. Ale potem to twardo spałam wtulona w jednej pozycjiJa tak mam już dłuższy czas, tak gdzieś od 15/16tc bo u mnie ciąża kumuluje się z moją chorobą kręgosłupa lędźwiowego. Wraz z rozwojem ciąży coraz więcej się wiercę jak leżę bo właśnie te bóle bioder spokoju nie dają, a z poduszką udaje się przewracać z boku na bok tylko ok 4 razy w ciągu nocy (bez niej wychodzi mniej więcej co 30-40min) więc myślę że warto sobie pomóc. Jedyne co, to uciążliwe jest takie przewracanie się z wielką poduchą pod kołdrą ale idzie dostać wprawy.![]()