Oooo a ja mam od 3 tyg 18-20 mm i też teraz już tylko mam się oszczędzać a nie leżeć plackiem...Hmm ja miewalam 27mm i kazal mi sie oszczędzać. Kazal tez lezec z poduszka pod pupa bo odciaza sie macice wtedy, ale nie wspominal o krazku. Ostatnio (2 tyg temu) mialam dluzsza szyjke, ale zmiekla troche i biore smieszna (dowcipna) luteine.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
TakOdstawiłas już luteine?
Ja mam odstawic dokładnie 36+0 i już się boję że to za wcześnie
M@gda
Moderatorka
Ja swoja troche nieregularnie biore (ale wstyd) ale musze sie lepiej zmobilizowac.Ja mam odstawic dokładnie 36+0 i już się boję że to za wcześnie
U mnie sprawa wyglądała tak, w 28 tc na wizycie szyjka 28 czy 29 mm, dostałam luteinę i oszczędny tryb. Kolejną wizytę miałam mieć za 4 tyg. Ale jej nie doczekałem bo chyba z 5 dni przed trafiłam na IP bo zauważyłam podbarwiony krwią śluz. Na IP nic nie widzieli, zrobili ktg i badali szyjkę. Okazało się że na ktg wyszły skurcze co 2 min( ja ich nie czułam) i szyjka 21mm. Pobrali posiew i zostawili w szpitalu. Skurcze już się nie pisały na ktg, po kilku dniach zbadano szyjkę miała 23 mm, posiew wyszedł ujemny i zaproponowali pessar i wypis do domu. Moja szyjka była zamknięta. Na ostatniej wizycie mój lekarz już jej nie mierzył, więc nie wiem ile teraz ma.Hmm ja miewalam 27mm i kazal mi sie oszczędzać. Kazal tez lezec z poduszka pod pupa bo odciaza sie macice wtedy, ale nie wspominal o krazku. Ostatnio (2 tyg temu) mialam dluzsza szyjke, ale zmiekla troche i biore smieszna (dowcipna) luteine.
Ja dokładnie tak zrobiłam 36+0 wg zaleceń lekarza.Ja mam odstawic dokładnie 36+0 i już się boję że to za wcześnie
Ty z krążkiem to bezpieczniej... Ciekawe kiedy Ci zdejmie. Może jutro!?!Ja dokładnie tak zrobiłam 36+0 wg zaleceń lekarza.
Mówił, że w 38 tc, zobaczymy. Na wszelki wypadek zabieram torbę do szpitala , bo czytałam różne historie. A z gabinetu na Żwirki rzut beretemTy z krążkiem to bezpieczniej... Ciekawe kiedy Ci zdejmie. Może jutro!?!
Daj znać koniecznie jutro co i jak!!!Mówił, że w 38 tc, zobaczymy. Na wszelki wypadek zabieram torbę do szpitala , bo czytałam różne historie. A z gabinetu na Żwirki rzut beretem
reklama
Wieczorem się odezwę, wizytę mam dopiero na 19.Daj znać koniecznie jutro co i jak!!!