Witam,
Czy mozna jeszcze dołączyć do was?
Jestem mama 15 miesiecznego synka.
Ogolnie to moja 4 ciaza.
Pierwsza to byl najwiekszy cios, stracilam corke w 20tyg, w drugiej bardzo szybko poronilam, w 6tyg. Po drugiej stracie mialam zrobione badania i okazalo sie, ze mam wrodzona trombofilie i tak trzecia ciążę zaczelam z zastrzykami clexane, w ciazy zanika mi tez bialko s.
Dzieki moim lekarza udalo mi sie urodzic wspanialego syna, oczywiscie, zeby pieknie nie bylo to mialam jeszcze cukrzyce ciazowa i na koniec cholestaze, ostatni miesiac ciazy praktycznie caly spedzilam w szpitalu.
O tej ciazy dowiedzialam sie 1 kwietnia

, miesiaczka spozniala mi sie juz 2tyg, testy wychodzily caly czas negatywne, i 2kreski pojawily sie dopiero w dniu wizyty. Pecherzyk pojawil sie dopiero w poprzedni wtorek, dzisiaj jest juz 3mm ktos z cialkiem zoltym, teraz czekamy na serduszko.
Termin porodu to poki co zagadka, bo gdyby sie sugerowac miesiaczka to jestem w 10tyg, a prawda jest taka, ze to dopiero 6/7tydzien, ale dzidzia rozwiaja sie prawidlowo, beta hcg tez wskazuje na ten etap ciazy, wiec wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Teraz czeka mnie glukoza, a 6 maja wizyta serduszkowa, serce mojego Frania tez usłyszałam dopiero w 8tyg.