Paulina97
Fanka BB :)
@Mama2018mama2019 witaj [emoji846] ja też się boję stracenia ciąży lub że serce przestanie bić jak poprzednim razem....dzieci jeszcze nie mam ale mam nadzieję że ta ciążę donosze. Tak samo u mnie 7t2d ciąży [emoji4]
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Szczerze mówiąc mój lekarz nie mierzył wielkości pęcherzyka , ale jest bardzo polecanym lekarzem i ufam że wie co mówiWitamy w naszym gronie
Ja też się bardzo boje, już wiem że jest dzidzia i nie wyobrażam sobie, że mogłoby jej nie być. Też mam usg 7 maja, więc trzymam za nas kciuki [emoji4] Musi być wszystko dobrze
Według om zaczynamy jutro 8 tydzień, ciekawe czy na usg będzie już widać coś więcej niż kropeczkę.
Nie znam się do końca w nazwach, ale chyba się nie mylę - u mnie na wizycie tydzień temu pęcherzyk ciążowy miał 0.71 mm
Czyli jesteśmy na takim samym etapie ;D ja też się boje bliźniaków ;D bo z trójką malych dzieci nie byłoby łatwo@Mama2018mama2019 witaj [emoji846] ja też się boję stracenia ciąży lub że serce przestanie bić jak poprzednim razem....dzieci jeszcze nie mam ale mam nadzieję że ta ciążę donosze. Tak samo u mnie 7t2d ciąży [emoji4]
Tak już po tym 13 tygodniu będzie spokojniejNajgorsze jest to, że nawet jak teraz będzie serduszko biło to nie znaczy końca stresów i do tego 12-13 tygodnia jeszcze dużo czasu, a chciałabym już odetchnąć i się po prostu cieszyć![]()
Tak ta obawa jest niestety po stracie chyba zawsze nieważne czy potem już się urodziło czy nie. Po prostu trzeba odsuwać te myśli i zastępować pozytywnymiCzesc jestem tu nowaobecnie jestem w 7tc+2, w styczniu 2018 zostałam po raz pierwszy mama , w grudniu zostane mamą po raz drugi , mam już za sobą pierwsze USG następne 7 maja , na pierwszym USG było widać pęcherzyk ciążowy (lekarza zaniepokoiło że jest on dość spory nigdzie nie znalazłam informacji co to oznacza , wszędzie jest o za dużym pecherzyku zoltkowym a tu duży pecherzyk ciążowy ... ) Widać było dodatkowo że na ścianie pęcherzyka zaczyna rozwijać się zarodek , USG było zrobione stosunkowo wczesnie ponieważ bałam się ciąży pozamacicznej
strasznie boje się następnego USG i tego że stracę ciążę
ciągle mam obawy co do tego ... Jakoś nie mogę uwierzyć że donoszę tą ciążę , pierwsza ciążę straciłam na wczesnym etapie ... Druga donosilam bez problemu
Mialam okropne całodniowe mdłości przez 3 tygodnie teraz trochę przeszły ale został "metal " w ustach i zgaga oraz niechęć do jedzenia , mam nadzieje że to normalne że mdłości lekko się uspokoiły i nie są już tak intensywne , czy Wy też tak bardzo się boicie że stracicie ciążę ?
U mnie będzie wtedy 9tc , ja się pocieszam że jeśli nawet coś pójdzie nie tak to wkoncu się uda jak z pierwsza ciążaJa mam wizytę 8 maja będzie 10tc już się stresuje choć sama nie wiem czemu. Ten strach po poronieniu jest straszny