• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Dziewczyny, jaki magnez przyjmujecie? Bo tak zrobiłam przegląd tego, co biorę, żeby zobaczyć czy nie powinnam czegoś zmienić/dodać, no i brakuje mi magnezu, a ponoć powinno się go supelmentować. Wiem, że najlepiej brać w formie cytrynianu, ale w jakiej dawce? Możecie coś polecić? Może Wasi lekarze już coś zalecili?

Dziewczyny, jaki magnez przyjmujecie? Bo tak zrobiłam przegląd tego, co biorę, żeby zobaczyć czy nie powinnam czegoś zmienić/dodać, no i brakuje mi magnezu, a ponoć powinno się go supelmentować. Wiem, że najlepiej brać w formie cytrynianu, ale w jakiej dawce? Możecie coś polecić? Może Wasi lekarze już coś zalecili?
Ja nie dostałam takich zaleceń w przy ciąży z córką, teraz też mi lekarz nic nie mówił o magnezie.

ja biorę właśnie cytrynian 400mg ale firma holenderska, w sumie to biorę cały czas bo mam skłonność do skurczy nóg w nocy - praca no nogach swoje robi.

magne B6 najbardziej polecany , ja biorę forte , lepiej wychodzi cenowo.
Ogólnie w tej ciąży postawiłam na pylek pszczeli i olej konopny bo ma najwięcej omega 3 i 6 , zamiast witamin w tabletkach.

Ja biorę koenzym Q10, Pregna Start , rutinoscorbin, duphaston i luteinę 😁 Magnezu w żadnej ciąży nie brałam , jedynie w ostatniej pod koniec bo miałam problemy z oddychaniem to mi zalecił gin brać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry