reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Za mną chodziły płatki czekoladowe na mleku, których nie jadłam lata i w sumie chyba nawet jako dziecko nie przepadałam. Jadłam i myślałam ale paskudne, zjadłabym jeszcze :D
Ale dobra krakowska też wysoko na liście <3

reklama
W moim menu dzisiaj tylko chleb z masłem 🙈 jak na coś innego patrzę to mdli mnie jeszcze bardziej 🥴 poza tym dzisiaj mi strasznie zimno i siedzę jak wariat w kurtce a mąż w krótkim rękawku 🤣

To mi też zimno bardzo, aż myślałam że jakieś przeziębienie 🫣 Ja po tacie mam mały pociąg do słodyczy, nawet kostki czekolady nie zjem bo mi za dużo słodkiego. W ciąży to na mocno słodkie wymioty mam. Z nietypowych rzeczy to soki pije teraz, zawsze to woda, herbatka, zioła. Te tłoczone soki też jakby za słodkie były, a teraz wypijam litr dziennie. A wodę jakbym metalem czuła 🫠😂 Czekam na wynik bety cały czas. Ciężko tak przechodzić te wszystkie przypadłości, robić zastrzyki, łykać suplementy z myślą że coś nie tak jest 🥺 Mam jeszcze nadzieję że po prostu to wina tego że słabo widać było. Ja mam tyłozgięcie macicy (nie wiem jak dokładnie się to nazywa) od endometriozy. Może to wszystko się złożyło na siebie i dlatego tak...

Ja dziś rosołek z kulkami lanymi.
Ja generalnie nie lubię mocnych zapachów, a w ciąży to jeszcze wrażliwsza jestem. W poprzedniej ciąży mi ciągle było zimno. Całe lato w ciepłych bluzach. Normalnie zima to zwykła cię ka kurtka i trampki lub adidasy.

Zastanawia mnie jeszcze coś, czasami czuje w podbrzuszu i krzyżu takie uczucie jak przed okresem, trochę ciagniecie delikatne skurcze. Piersi też jednego dnia tkliwe, drugiego tylko sutki... Dziewczyny które już mają ciążę donoszone na koncie, miałyście tak może? Takie huśtawki objawów?

Zastanawia mnie jeszcze coś, czasami czuje w podbrzuszu i krzyżu takie uczucie jak przed okresem, trochę ciagniecie delikatne skurcze. Piersi też jednego dnia tkliwe, drugiego tylko sutki... Dziewczyny które już mają ciążę donoszone na koncie, miałyście tak może? Takie huśtawki objawów?
Ja zaczęłam 10tydzien i ciągle mnie coś boli - jak na okres albo lędźwie.

reklama
Do góry