reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Chyba nigdy nie byłam na szybszym USG 😳 Dobrze, że byłam jeszcze tydzień temu, to sobie dłużej mogłam popatrzeć. Jest 1,5cm człowieka, zgadza się wielkością co do dnia, serduszko szybko bije, więc wszystko jak należy 🥰 Następne to będą już prenatalne, w poniedziałek mam dostać skierowanie, to się będę od razu umawiać. I kminię czy zrobić prywatnie czy tylko na NFZ 🤔 Wy jak planujecie?
Hejka! Ja właśnie wczoraj byłam na wizycie na NFZ (10+5) i widziałam coś na USG dosłownie 2 sekundy. Mam mieć prenatalne za ponad tydzień i też nie wiem co zrobić. Jak chodzę prywatnie to jakoś bardziej pani doktor to wszystko omawia i dłużej mogę popatrzeć i o wszystko spytać. To dopiero początek ciąży i się zastawaniam czy nie przejść na prywatną jednak 😫

Chyba nigdy nie byłam na szybszym USG 😳 Dobrze, że byłam jeszcze tydzień temu, to sobie dłużej mogłam popatrzeć. Jest 1,5cm człowieka, zgadza się wielkością co do dnia, serduszko szybko bije, więc wszystko jak należy 🥰 Następne to będą już prenatalne, w poniedziałek mam dostać skierowanie, to się będę od razu umawiać. I kminię czy zrobić prywatnie czy tylko na NFZ 🤔 Wy jak planujecie?
Super wieści ! A zdjęcie chociaż dostałaś ? 😅 Ja będę robić prenatalne na NFZ. Ale mocno myślę o badaniach nifty.

Hejka! Ja właśnie wczoraj byłam na wizycie na NFZ (10+5) i widziałam coś na USG dosłownie 2 sekundy. Mam mieć prenatalne za ponad tydzień i też nie wiem co zrobić. Jak chodzę prywatnie to jakoś bardziej pani doktor to wszystko omawia i dłużej mogę popatrzeć i o wszystko spytać. To dopiero początek ciąży i się zastawaniam czy nie przejść na prywatną jednak 😫
To zależy od lekarza. A ostatniej wizycie doktor powiedział, że najpierw posprawdza a potem mi pokaże. Na wszystkie pytania odpowiedział.
Nie powiem sprzęt u doktor gdzie chodziłam prywatnie był super. Z fotela widok na wielki monitor, wszystko ładnie widać i na bieżąco omawiane. Za to jak trafiłam, na inną bo mojej nie było to jakaś masakra, można było zobaczyć, ale żadnych konkretów tylko jakieś pitu pitu.

Tyle, że ja dzisiaj byłam prywatnie w ramach pakietu w Medicover 😅 Przypomniałam sobie, że klinika, do której poszłam na pierwsze dwa USG i do której wcześniej chodziłam na monitoring, też robi to refundowane prenatalne, więc pewnie tam się zapiszę.

To zależy od lekarza. A ostatniej wizycie doktor powiedział, że najpierw posprawdza a potem mi pokaże. Na wszystkie pytania odpowiedział.
Nie powiem sprzęt u doktor gdzie chodziłam prywatnie był super. Z fotela widok na wielki monitor, wszystko ładnie widać i na bieżąco omawiane. Za to jak trafiłam, na inną bo mojej nie było to jakaś masakra, można było zobaczyć, ale żadnych konkretów tylko jakieś pitu pitu.
A no właśnie. Moja pani doktor prywatnie jest super i właśnie uspokaja itp, a ta na NFZ po prostu olewa temat i żeby tylko kolejną pacjentkę przyjąć. Wszystko zależy od lekarza 😄

reklama
Do góry