• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
Ja tak miałam w pierwszej ciąży i ostatecznie wyszło tak że prawie wszystkie bobasy rozpakowane dużo przed terminem, a ja przenosiłam 😂
Ja w poprzednich ciążach miałam terminy na 6 i 7 dzień miesiąca, a urodzili się 3-go, także byłam jedną z pierwszych 😅
Byłyśmy w tym razem [sierpień '24] 🤣
Ale teraz będzie gorzej. Bo jest rok do przeskoczenia. 🫣
No właśnie! Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie - czy będzie grudzień 2026 czy styczeń 2027 😅 Może dzidziuś będzie chciał się urodzić 3-go jak starsi bracia i zaczeka do 3-go stycznia 😂 A Ty czekasz na pierwsze dziecko 🙂 ?

Ale tak z drugiej strony jak ktoś ma termin na koniec miesiąca to spokojniej z wyprawką 🤣 wszystko już będzie obgadane wcześniej 😁 no i regresy snu będą później 🤣

Ja się zastanawiam czy nie zapisać się na listopadowe, jak wyszło że z om jest na 1.12, ale liczyłam że jednak będzie ciutkę później i bobas będzie w grudniu :D a Bobas postanowił posłuchać matki i termin jest jeszcze tydzień później, prawie w połowie grudnia 😅👌🏻 ale nie nastawiam się, wyjdzie jak będzie gotowe 😊

Dokładnie, termin terminem, a dziecko się urodzi gdy będzie gotowe 🥰

Co do wyprawki to ja mam po starszakach sporo ubranek, będę musiała przejrzeć jak jak już poznamy płeć - niektóre ubranka są na tyle uniwersalne, że mogą być i dla chłopca i dla dziewczynki ☺️ Choć na pewno i tak dokupię, bo ubranka dla dzieci są takie słodkie, że ciężko się powstrzymać 😂 Łóżeczko mam, przewijak też, poduszkę do karmienia 😉 Na pewno gondolę będę musiała kupić, spacerówkę mam 😁

Ja w poprzednich ciążach miałam terminy na 6 i 7 dzień miesiąca, a urodzili się 3-go, także byłam jedną z pierwszych 😅

No właśnie! Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie - czy będzie grudzień 2026 czy styczeń 2027 😅 Może dzidziuś będzie chciał się urodzić 3-go jak starsi bracia i zaczeka do 3-go stycznia 😂 A Ty czekasz na pierwsze dziecko 🙂 ?
Ja mam już brzdąca na pokładzie. Chciałam mieć dzieci z różnica wieku dwóch lat. Czyli muszę urodzić w grudniu 😅 ale pierwszy się zbytnio nie spieszył, jak sytuacja się powtorzy to będzie różnica jednak trzech lat 😅

Ale ja na razie jeszcze sceptycznie podejde do tematu, dziś byłam dopiero na drugiej becie 😊

Ja mam już brzdąca na pokładzie. Chciałam mieć dzieci z różnica wieku dwóch lat. Czyli muszę urodzić w grudniu 😅 ale pierwszy się zbytnio nie spieszył, jak sytuacja się powtorzy to będzie różnica jednak trzech lat 😅

Ale ja na razie jeszcze sceptycznie podejde do tematu, dziś byłam dopiero na drugiej becie 😊
O to u nas między najstarszym a najmłodszym będzie 7 lat, między środkowym a najmłodszym 3 lata, a rocznikowo 2 jeśli urodzi się w grudniu 😅
Kciuki za betę! 😁

Cześć, witam się nieśmiało. Szczerze mówiąc, jeszcze bym poczekała z dołączeniem aby upewnić się, że wszystko jest ok, ale podczytywałam Was i pisałyście coś o przejściu na prywatny więc postanowiłam się odezwać :)
Z OM wychodzi wychodzi 26 grudnia, ale jeśli na usg wszystko będzie ok to przewiduje późniejszy termin, gdyż:
- 13 dpo - beta 10,7
- 16 dpo - beta 37,2
- 18 dpo - beta 94,1 (wczoraj)

Więc jakos pozno wystąpiła u mnie implantacja.

Mam już jedno dziecko (pozdrawiam @nicenice - byłyśmy razem na listopadowych 23), a o drugie staram się od sierpnia 25 i po drodze były dwie ciąże biochemiczne.

Idę dzisiaj do endokrynologa, bo mogłabym mieć niższe TSH, generalnie mam też niski progesteron dlatego przyjmuje duphaston i luteinę. Do tego idę jeszcze jutro zrobić ponownie betę (zalecenie ginekologa - obym miała urodzinowy prezent).

Wizytę u ginekologa mam 5.05, mam nadzieję że będzie widać serduszko i dotrwam do tego czasu.

No, także na spokojnie :)

W sumie masz racje, może jak będę szła na te badania co mi zleciła to dopytam czy na pewno dobrze zrozumiałam i jak tak to zapytam tam położnych czy to normalne że tak mało. Ja na tej pierwszej wizycie byłam w szpitalu, bo mamy nowy budynek z nowym sprzetem i dobrymi lekarzami i właśnie z polecenia koleżanki dowiedziałam się, że moge po prostu prowadzić tam ciąże w szpitalu. Moze mają jakieś swoje szpitalne praktyki 😅 No dobra to zobaczymy, jeszcze nie panikuje.
Może lekarz jest małomówny? Mój mi powiedział tylko o grupie krwi i że mam wziac pojemnik na mocz od położnej, a skierowanie na badania sam wklepał w komputer. No i jak się umawiałam do laboratorium to dopytałam i zlecił też inne badania. Mój tak ma 😅

Cześć, witam się nieśmiało. Szczerze mówiąc, jeszcze bym poczekała z dołączeniem aby upewnić się, że wszystko jest ok, ale podczytywałam Was i pisałyście coś o przejściu na prywatny więc postanowiłam się odezwać :)
Z OM wychodzi wychodzi 26 grudnia, ale jeśli na usg wszystko będzie ok to przewiduje późniejszy termin, gdyż:
- 13 dpo - beta 10,7
- 16 dpo - beta 37,2
- 18 dpo - beta 94,1 (wczoraj)

Więc jakos pozno wystąpiła u mnie implantacja.

Mam już jedno dziecko (pozdrawiam @nicenice - byłyśmy razem na listopadowych 23), a o drugie staram się od sierpnia 25 i po drodze były dwie ciąże biochemiczne.

Idę dzisiaj do endokrynologa, bo mogłabym mieć niższe TSH, generalnie mam też niski progesteron dlatego przyjmuje duphaston i luteinę. Do tego idę jeszcze jutro zrobić ponownie betę (zalecenie ginekologa - obym miała urodzinowy prezent).

Wizytę u ginekologa mam 5.05, mam nadzieję że będzie widać serduszko i dotrwam do tego czasu.

No, także na spokojnie :)
Oooo wspaniale 🩷 Gratulacje, mocno trzymałam kciuki i bardzo się cieszę, że sie udało 😍

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry