kropka.
Fanka BB :)
Byłyśmy w tym razem [sierpień '24]Ja tak miałam w pierwszej ciąży i ostatecznie wyszło tak że prawie wszystkie bobasy rozpakowane dużo przed terminem, a ja przenosiłam![]()
Ale teraz będzie gorzej. Bo jest rok do przeskoczenia.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Byłyśmy w tym razem [sierpień '24]Ja tak miałam w pierwszej ciąży i ostatecznie wyszło tak że prawie wszystkie bobasy rozpakowane dużo przed terminem, a ja przenosiłam![]()
Ja w poprzednich ciążach miałam terminy na 6 i 7 dzień miesiąca, a urodzili się 3-go, także byłam jedną z pierwszychJa tak miałam w pierwszej ciąży i ostatecznie wyszło tak że prawie wszystkie bobasy rozpakowane dużo przed terminem, a ja przenosiłam![]()
No właśnie! Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie - czy będzie grudzień 2026 czy styczeń 2027Byłyśmy w tym razem [sierpień '24]
Ale teraz będzie gorzej. Bo jest rok do przeskoczenia.![]()
Ja mam już brzdąca na pokładzie. Chciałam mieć dzieci z różnica wieku dwóch lat. Czyli muszę urodzić w grudniuJa w poprzednich ciążach miałam terminy na 6 i 7 dzień miesiąca, a urodzili się 3-go, także byłam jedną z pierwszych
No właśnie! Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie - czy będzie grudzień 2026 czy styczeń 2027Może dzidziuś będzie chciał się urodzić 3-go jak starsi bracia i zaczeka do 3-go stycznia
A Ty czekasz na pierwsze dziecko
?
O to u nas między najstarszym a najmłodszym będzie 7 lat, między środkowym a najmłodszym 3 lata, a rocznikowo 2 jeśli urodzi się w grudniuJa mam już brzdąca na pokładzie. Chciałam mieć dzieci z różnica wieku dwóch lat. Czyli muszę urodzić w grudniuale pierwszy się zbytnio nie spieszył, jak sytuacja się powtorzy to będzie różnica jednak trzech lat
Ale ja na razie jeszcze sceptycznie podejde do tematu, dziś byłam dopiero na drugiej becie![]()
Może lekarz jest małomówny? Mój mi powiedział tylko o grupie krwi i że mam wziac pojemnik na mocz od położnej, a skierowanie na badania sam wklepał w komputer. No i jak się umawiałam do laboratorium to dopytałam i zlecił też inne badania. Mój tak maW sumie masz racje, może jak będę szła na te badania co mi zleciła to dopytam czy na pewno dobrze zrozumiałam i jak tak to zapytam tam położnych czy to normalne że tak mało. Ja na tej pierwszej wizycie byłam w szpitalu, bo mamy nowy budynek z nowym sprzetem i dobrymi lekarzami i właśnie z polecenia koleżanki dowiedziałam się, że moge po prostu prowadzić tam ciąże w szpitalu. Moze mają jakieś swoje szpitalne praktykiNo dobra to zobaczymy, jeszcze nie panikuje.
Oooo wspanialeCześć, witam się nieśmiało. Szczerze mówiąc, jeszcze bym poczekała z dołączeniem aby upewnić się, że wszystko jest ok, ale podczytywałam Was i pisałyście coś o przejściu na prywatny więc postanowiłam się odezwać
Z OM wychodzi wychodzi 26 grudnia, ale jeśli na usg wszystko będzie ok to przewiduje późniejszy termin, gdyż:
- 13 dpo - beta 10,7
- 16 dpo - beta 37,2
- 18 dpo - beta 94,1 (wczoraj)
Więc jakos pozno wystąpiła u mnie implantacja.
Mam już jedno dziecko (pozdrawiam @nicenice - byłyśmy razem na listopadowych 23), a o drugie staram się od sierpnia 25 i po drodze były dwie ciąże biochemiczne.
Idę dzisiaj do endokrynologa, bo mogłabym mieć niższe TSH, generalnie mam też niski progesteron dlatego przyjmuje duphaston i luteinę. Do tego idę jeszcze jutro zrobić ponownie betę (zalecenie ginekologa - obym miała urodzinowy prezent).
Wizytę u ginekologa mam 5.05, mam nadzieję że będzie widać serduszko i dotrwam do tego czasu.
No, także na spokojnie![]()
W przyszłym tygodniu będę robić te badania i się okażeMoże lekarz jest małomówny? Mój mi powiedział tylko o grupie krwi i że mam wziac pojemnik na mocz od położnej, a skierowanie na badania sam wklepał w komputer. No i jak się umawiałam do laboratorium to dopytałam i zlecił też inne badania. Mój tak ma![]()