• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
Wróciłam od lekarza. Zgodnie z pomiarem będzie 6+2, ale nic konkretnego nie ustaliliśmy. Serduszko biło. Dostałam progesteron i mamy się zobaczyć za dwa tygodnie. Lekko się zestresowałam tym Duphastonem.
Dostałam badania, właśnie rozmawiałam z lekarzem z Luxmed wypisał mi na wszystko skierowania.

Wróciłam od lekarza. Zgodnie z pomiarem będzie 6+5, ale nic konkretnego nie ustaliliśmy. Serduszko biło. Dostałam progesteron i mamy się zobaczyć za dwa tygodnie. Lekko się zestresowałam tym Duphastonem.
Dostałam badania, właśnie rozmawiałam z lekarzem z Luxmed wypisał mi na wszystko skierowania.
A co masz na myśli jeśli chodzi o ustalenia ?

Mój lekarz dopiero około 10 tygodnia określa przy jakim terminie zostajemy, ale wstępnie przy zdjęciu USG jest podany termin zazwyczaj z om i z wielkości 🤔
Mój również, ale dzisiaj nawet nie założył karty ciąży. Powiedział, że zarodek ma pół centymetra, więc dokładniejsze pomiary zrobimy za 2 tygodnie.
Zazwyczaj lekarz przy tym pierwszym USG do 10. tc określał u mnie termin porodu, a później korygował o wynik z USG pierwszego trymestru :)

reklama
Wróciłam od lekarza. Zgodnie z pomiarem będzie 6+5, ale nic konkretnego nie ustaliliśmy. Serduszko biło. Dostałam progesteron i mamy się zobaczyć za dwa tygodnie. Lekko się zestresowałam tym Duphastonem.
No ciekawe jaki Ci termin wskoczy. Grunt że wszystko dobrze :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry