• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
Wróciłam od lekarza. Zgodnie z pomiarem będzie 6+2, ale nic konkretnego nie ustaliliśmy. Serduszko biło. Dostałam progesteron i mamy się zobaczyć za dwa tygodnie. Lekko się zestresowałam tym Duphastonem.
Dostałam badania, właśnie rozmawiałam z lekarzem z Luxmed wypisał mi na wszystko skierowania.
Mi spadl progesteron w 4 tyg z 22,4 na 15,3 i też dostalam progesteron tak żeby sie nic nie wydarzyło. Lepiej zapobiegać moim zdaniem. Gratulacje serduszkowe 😊😊😊

A robiłaś kompletne badania całej morfologii, ferrytyny ? Nie masz anemii, bądź blisko niej czasem ? Najlepiej jakbyś sprawdziła poziom hemoglobiny (zwykła morfologia), ferrytyny do tego kwasu. Zwykle jak ma się mniejszy poziom kwasu to się jest bliżej anemii..
Mam już wyniki badań: morfologia: to wyszła neutrofilia + lekka leukocytoza , ferytyna w połowie zakresu referencyjnego a hemoglobina 14,6 :) wiec chyba moge byv spokojna o anemie :) dorzuciłam sobie jeszcze (jak już musieli mnie pokłuc) bete ;P i dzisiaj wyszła 36 539:) ostatni raz badałam 14.04 i była 5740 :) wiec liczę ze idziemy w dobra stronę...teraz tylko tydzien czekania na usg z serduszkiem....

Mi spadl progesteron w 4 tyg z 22,4 na 15,3 i też dostalam progesteron tak żeby sie nic nie wydarzyło. Lepiej zapobiegać moim zdaniem. Gratulacje serduszkowe 😊😊😊
Ja progesteronu nie mierzyłam. Lekarz powiedział, że to tak asekuracyjnie w związku z moim niedawnym epizodem wczesnego poronienia. Tak w ogóle, powiedział, że obecnie nie używa się zwrotu "ciąża biochemiczna", bo jest obraźliwy :-o

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry