• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

Wystarczy że do owulacji albo implantacji doszło kilka godzin później niż w pierwszej ciąży i stąd ta niewielka różnica w wyniku. Myśle że to bardzo dobry wynik, nie ma co panikować.
Dziękuję, właściwie racja - owulacja to jedno a kiedy nastąpi zagnieżdżenie to drugie 😉 Zobaczę w środę jak przyrost, to jest ważniejsze 🙂

reklama
No chyba racja, bo ja w pierwszej mierzyłam betę jakoś 6+0 to miałam jakieś niecałe 8k a teraz sprawdzalam też jakoś po 6+0 to miałam 35k. No tyle że nie jestem pewna tego.. w pierwszej ciąży sprawdzałam betę jakoś po tygodniu jej przyrost xd

Ja po badaniu usg w piątek i mialam taki szalony weekend ze nie miałam czasu Wam dać update :) okazało sie ze fasolka jest wg wielkości na 4 tydzien (myslalam ze to bedzie juz 5...) i dopiero 30.04 mam kolejne usg gdzie juz powinno być serduszko :))) ale poleciał mi progesteron z 22,8 na 15,6 z tygodnia na tydzień wiec dostalam progesteron dopochwowo 2x dziennie... sie trochę zmartwiłam ale no jak trzeba to trzeba:) a powiedzcie mi jakie bierzecie suplementy dla kobiet w ciazy? Ja biorę prenatal uno bo tak mi gin powiedział ale nie wiem czy on wszystko zabezpiecza pod katem supelmentacji...mam po dzisiejszym badaniu wynik kwasu foliowego na dość małym poziomie. ( załączam Wam wynik) i martwię sie jak to podwyższyć? Jem zdrowo, staram sie jesc szpinak, brukselkę, brokuł, buraki, kiwi, jajka , awokado zeby tem kwas foliowy dostarczać tez z pożywienia ale chyba coś nie idzie... a Wy jak tam w nowym tygodniu? :)
1000059308.jpg

Załączniki

• 1000059308.jpg
    1000059308.jpg
    158,8 KB · Wyświetleń: 7
Dziękuję, właściwie racja - owulacja to jedno a kiedy nastąpi zagnieżdżenie to drugie 😉 Zobaczę w środę jak przyrost, to jest ważniejsze 🙂
Ja wlasnie liczyłam sobie dokładnie od owulacji i byłam pewna ze mam już 5 tydzien a mi wyszedl na usg ze to 4 :) juz chcialam przyspieszyć czas na uslyszenie bicia serduszka ale natury nie oszukasz :)

Ja po badaniu usg w piątek i mialam taki szalony weekend ze nie miałam czasu Wam dać update :) okazało sie ze fasolka jest wg wielkości na 4 tydzien (myslalam ze to bedzie juz 5...) i dopiero 30.04 mam kolejne usg gdzie juz powinno być serduszko :))) ale poleciał mi progesteron z 22,8 na 15,6 z tygodnia na tydzień wiec dostalam progesteron dopochwowo 2x dziennie... sie trochę zmartwiłam ale no jak trzeba to trzeba:) a powiedzcie mi jakie bierzecie suplementy dla kobiet w ciazy? Ja biorę prenatal uno bo tak mi gin powiedział ale nie wiem czy on wszystko zabezpiecza pod katem supelmentacji...mam po dzisiejszym badaniu wynik kwasu foliowego na dość małym poziomie. ( załączam Wam wynik) i martwię sie jak to podwyższyć? Jem zdrowo, staram sie jesc szpinak, brukselkę, brokuł, buraki, kiwi, jajka , awokado zeby tem kwas foliowy dostarczać tez z pożywienia ale chyba coś nie idzie... a Wy jak tam w nowym tygodniu? :)
Zobacz załącznik 1740244
Ja obecnie biorę prenacaps multi 1 i do tego dha z tej samej firmy. Aktywne składniki które mnie interesują są tam chyba w najlepszych możliwych formach i skład ma taki bardziej rozbudowany (co nie zawsze jest dobre). Brałam suplementy z tej firmy z polecenia przy staraniach i wierze, że faktycznie pomogły mi zajść dlatego wzbudziły moje zaufanie 😁

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry