Tuiles
Fanka BB :)
Hej! Hanka ma 24cm, 3cm stopy i jest piękna i waży 411g [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
O rany, właśnie mi uświadomiłaś jak duże stópki już są!!!!
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hej! Hanka ma 24cm, 3cm stopy i jest piękna i waży 411g [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do przekrecania dziecka.
Mozna tez I tak [emoji44][emoji44][emoji44]
Link do: Czy można przekręcić dziecko w łonie matki? Zobacz, jak robi to zaklinacz dzieci
Omg az mnie brzuch rozbolal.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym sie bala. Ze mi uszkodzi dziecko I popsuje macice [emoji23][emoji23][emoji23]Wierz mi, że jakby metody z latarką i spinning babies nie zadziałały to byłabym gotowa się przejechać do Wawy bo na Żelaznej jest lekarz robiący obroty zewnętrzne. Około 80% szans, że po takim obrocie dzieć juz tak zostanie do porodu.
z resztą termin tego usg taki odgórnie ustalony to 28-32tc a nie 34-36tc. W UK tez mają w okolicach 30tc i żyją. Ja nie ogarniam tej paniki z wagą czy ułożeniem dziecka bo to nawet w głupim badaniu wewnętrznym na IP wyjdzie, że już nie wspomnę o innych metodach. Poza tym większość kobiet jednak wie jak est ułożone ich dziecko (w tak zaawansowanej ciąży jak 34tc w górę ) bo jak jest pośladkowo to 1. Kopie po pęcherzu, 2. Czkawkę czuć przy przeponie, 3. Jest bardzo ciężko oddychać, zgiąć się itp. Dodatkowo jakby mi w tym 31 czy 32tc wyszło, że są pośladki to pewnie jeszcze w 36tc bym się przeszła na jakąś kontrolę ułożenia. I z resztą w usg 3 trymestru serio nie chodzi tylko o wymiary dziecka i ułożenie a o przepływy w pępowinie i łożysku, stopień jego dojrzałości i ogólny dobrostan płodu.
Ja bym sie bala. Ze mi uszkodzi dziecko I popsuje macice [emoji23][emoji23][emoji23]
Do tego po takim masazu porod u mnie przedwczesny gwarantowany. [emoji6]
Zreszta I tak jest gwarantowany bez obracania dziecka [emoji26]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez. Mam taki uraz po synu. Pelne rozwarcie a glowka nie chciala w kanal wejsc( mial stozkowa) to po mnie" skakaly" pielegniarki a ginekolog cala reke wsadzil po lokiec I sam zaczal mi dxiecko wyciagac. A malemu Nagle tetno spadlo I na sygnale cc.
Te co przed pierwszym porodem nie czytac!
Ja tez. Mam taki uraz po synu. Pelne rozwarcie a glowka nie chciala w kanal wejsc( mial stozkowa) to po mnie" skakaly" pielegniarki a ginekolog cala reke wsadzil po lokiec I sam zaczal mi dxiecko wyciagac. A malemu Nagle tetno spadlo I na sygnale cc.
Te co przed pierwszym porodem nie czytac!
No niestety te cc w 5 minut ratujące życie to zazwyczaj ( nie mowie ze zawsze) efekt niewłaściwego prowadzenia porodu. Każą leżeć to i jak ułatwić dziecku wstawienie się??? Albo brak postępu - czemu często takie cc mają miejsce tuż przed końcem zmiany? Poza tym w porodzie absolutnie nic nie dzieje się nagle. I Sheila Kitzinger i Ina May Gaskin sporo o tym pisały. Symptomy kłopotów są wcześniej ale kto ma je zauważyć jak położna jest często jedna na kilka rodzących więc podpina pod ktg i idzie dalej i jedyne co ją może zaalarmować to jak maszyna zaczyna piszczeć. Dlatego lepiej nie dawać im się za mocno wtrącać, badać, grzebać, uwiązać do łóżka.
.