reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dota teraz ucieka żegnać się z mężem, a później wróci i nam zakomunikuje, że będzie ich o jednego więcej;-):-p
U nas po kilku dniach upałów pogoda do d..., leje jak z cebra:-(
Trzymajcie kciukasy, T. dostał rano telefon i poszedł do pracy. Wczoraj z kolegą rozmawiał na temat roboty, kolega obiecał, że postara się coś w firmie znaleźć, no i rano była pobudka i sio do roboty ;-)
Idę do mojego brzęczyszczykiewicza, bo nie ma litości dla biednej matki ;-)
Miłego dzionka dla Was Wszystkich :-)

reklama
A ja gadam a oczywiście nie słuchasz stefanio:dry:
zobacz sobie jesli na ulotce masz napisane ile wynosi okres półtrwania to mniej więcej sie dowiesz czy możesz czy nie powinnas go brać... to było jakoś tak że np jak masz napisane okres półtrwania (czyli połowicznej przemiany -rozpadu) jak jest np 10 godzin to znaczy że po 10 godzinach połowa lekarstwa jest juz wydalona z organizmu, po kolejnych 10 godz zostaje juz tylko 25% początkowej ilości leku po kolejnych 10 godz ok 12%, kolejne 10 godz 6% itd... jakos tak to było. pamiętam z fakultetu chemicznego:cool2::-D;-)

Kasia trzymam kciukasy mocno za tomke prace!!

hihihi PAULA niespie ta sukienke tez chciałam kupic Olwce na wesele ale zmieniłam zdanie
OTO KREACJA OLIWKI NA SOBOTNIE WESELE !!!!! prosimy o opinie
719235.jpg

719237.jpg

719236.jpg

Elcia NICE:tak::tak::tak: Oliwia ma fajnie, że ma taką zdolna mamę:tak: Moje dziecko ze swojej mamy nie ma żadnego pożytku:no::-p Ani szyc nie potrafi, ani spiewac, ani rysowac:no: Tylko ględzic potrafi:-p:-p;-)

Ataata cóż za wyczerpująca wypowiedź:szok::szok:

Stefanko ja Ci nie poradzę bo ja na nczym sie nie znam:no::sorry2::shocked2:

ataata szukalam tego ale nie ma nic takiego w ulotce :( no ale chyba jak tabletke powinnam brac codzinnie to znaczy ze w ciagu 24 godzin konczy sie jej dzialanie nie??
elcia sukieneczka sliczna :) elegancka

tak apropo wczorajszych moich pytan na temat okulisty: zobaczcie to znalazłam na necie:

Wszystkie noworodki(do ok. 3 miesiąca życia) powinny być badane przez okulistę w celu ocenienia prawidłowego czerwonego refleksu z dna oka.
Każdy wcześniak (poniżej 38 tygodnia ciąży i poniżej 2500 g) powinien być badany w 4-tym, 8-mym i 12-tym tygodniu życia.

wiec juz sama nie wiem bo bratowa meza ma tez 3 letniego syna i ona twierdzi ze juz z nim byla u okulisty jak mial 3 miesiace bo takie bylo zalecienie...

elcia sukienka słodziutka

dobra ja ide czytac co tam naskrobałyscie

a opis o Pable rewelacja!!! sie uśmiałąm:-D
a ten, to co Pablo juz na nocnik sadazsz???:szok:

agata tak Pablo juz zasiaduje na nocniku..wiem ze to dla niektorych szokujące ale ja tak samo zaczelam z damianem i juz jak mial 17 miesiecy chodził bez pieluch. zakładałam mu tylko na noc.czasem zdarzylo mu sie jeszcze siknąc ale bylo lato wiec zawsze mialam cos na przebranie a dzieki temu szybko załapał w czym rzecz.
a no a poza tym pablo uwielbia przesiadywac na nocniku....

WITAM KOBITKI!!!!
My dzisiaj po ostatnim szczepieniu następne po roku i tak o okulistę się pytałam i nie muszę bo mam certyfikat w książeczce zdrowia wbity że mały miał badany wzrok w szpitalu a i normalnie kazała mi już kupić mu szczoteczkę do zębów w aptece:szok::szok::tak::-)
Pogoda znowu upał:tak::tak:
PAULA sukieneczka śliczna:tak::tak:
ELCIA OLIWKA będzie najładniejsza na tym weselu sukieniczka ekstra zdolna jesteść aż zazdroszczę:tak::-D:-D
KASIU trzymamy kciuki z całych sił:tak::tak::-)
STEFANKA nie doradzę bo się nie znam:-D:-D

Viki ja tez mam zamiar zacząc sadzac Marcela na nocniku:tak: Tylko jakoś nie mogę zebrac sie do kupienia:baffled: Według mnie to dziecko sie oswaja i "zaprzyjaźnia" z nocniczkiem dzięki czemu może szybciej nauczyc się wołania na siusiu:tak::tak: I nie chodzi tu o zmuszanie czy oczekiwanie, że od razu sie tego nauczy:no:

reklama
pewnie ze nie nauczy sie od razu !! zanim maluch zajarzy o co w tym chodzi to minie troche czasu:tak:ale to prawda - oswaja się i u nas jak juz damian był troszke starszy chyba okolo 9/10 miesiecy wiedzial juz ze jak zrobi siusiu do nocnika to mama bedzie bila brawo i on sam juz bil brawo jak zrobił.
nie mniej jednak ciezko jeszcze dziecku zapanowac nad tym by nie sikac w pieluche czy wolac siusiu ..na wszystko potrzeba czasu:tak:

Do góry