• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Asia Julka też fanka ogórków kiszonych :-D:-D:-D:-D:-D:-D A na śniadanie zjada 250ml mleka z kaszką z butli, czasem kanapeczkę, jajecznicę itd a potem podżera od nas :-D

I my też byłyśmy dziś 30 minut na spacerku ale... bez wózka!!! :-) Każda na swoich nóżkach. Tak dzielnie spacerowała :tak: ale jak się zmęczyła to położyła się na śniegu i zaczęła płakać :-D:-D:-D

Stefanka :szok: Tobie to dobrze!!! Jak Ty się teraz przyzwyczaisz do wstawania o 7? :-D I nie gadaj głupotek bo my lubimy Twoje malutkie posty (mogłyby być dłuższe :-D)

Monia jak miło że jesteś znów! Cierpliwości dla Ciebie! :-)

Sylwia to masz pomagiera :-D:-D Fajnie Ci! :-D

Julka sama się dziś nauczyła wchodzić na krzesełko do karmienia :-D:-D:-D

reklama
paula- pranie na mrozie wyschnie ale trwa to o wiele dłużej niż w ciepłym pomieszczeniu tak jakieś 3-4 dni zależy od grubości ubrania:tak::tak::tak: (ja na dworze wieszam tylko te które piorę ręcznie- swetry itp.)

sylwia- mój też ostatnimi czasy za szczotkę się łapie i chusteczkami higienicznymi wyciera szafki w pokoju:-D:-D

asia- łukasz je na śniadanie kaszkę ryżowa bez mleka na gęsto (100 ml), kanapeczki z czymś tam np. pasztecik, parówki itp. a do spania w dzień podaję mleczko z butelki bez dodatków. Nie ma jeszcze urazu do mleka, ale sera żółtego też nie chciał tknąć, starłam mu go na tartce i posypałam kanapki to dopiero zjadł :confused:

elcia- dobrze że Oliwce już lepiej:tak::tak:
monia- ponarzekać czasem nie jest źle :tak::tak:
stefanka- też bym tak chciała pospać:-(

jutro ostatni dzień wolnego, nie chce mi sie iść do pracy:no::no::no: pewnie Łukasz znów będzie się budził o 6 rano:-( (teraz jak mam wolne śpimy do 7.30:-))
ale mi dziś przyłożył z główki w ucho przed spaniem, tak się wygłupiał jeszcze mnie boli:szok::szok::szok:

Hello,
To znowu ja

Asiacur mam ten sam problem co Ty... ze spaniem i przenoszeniem do łóżka. Wiktor cudnie spał w nocy, a jak miałam wolne przed Swiętami i przez święta, żeby dłużej pospać brałam Wiktora do siebie. I od tej pory pobudki w nocy co godzinę z niemiłosiernym płaczem. najpierw myślałam że to ząbki, ale teraz już jestem pewna, że to przez branie go do łóżka.
A u nas śniadanko kanapka z szynką albo pomidorkiem, albo jajecznica i 150 ml kaszki na mleku

Monia dużo zdrówka dla Was!
Viki oby się nie wykluła ospa. I też zdrowiejcie!!
Choć z ta ospą może lepiej jak dziecko szybciej to przejdzie....nie wiem.
no i wedle życzenia...bardzo proszę...zarażam:
1.gif

A powiem Wam, ze zgodnie z tym że nie mam postanowień...nie zamierzam schudnąć, ani brac się za żade diety...ja po prostu trzymam linię ;-):-D
Paula..źle czytasz! ja nie mam postanowień! ;-);-);-)
I gratki dla zdolnej Bestyjki!
Jutrzenka masz rację, praca męczy bardziej jak się człowiek nudzi a narzekanie to nasze święte prawo :-D:-D:-D
Weroniczka jak wyprawka? a ja nie mogę się doczekac zdjęć tej Twojej łazienki!
Kal.aga..w taki mróz pranie na
dworze :szok::szok::szok::szok:
Elcia...a Ty nowa jestes ? witaj!:-D
Stefanka moje nastawienie jest bardzo realistyczne! Prosze nie wątp w to!
Sylwia ja tez mam tak "dobrze" z moim pomocnikiem. Ostatnio jak mi pranie robił to musiałam po szafkach szukać rzeczy, które wywlókł z pralki :sorry2: A zmiotka to ostatnio hit sezonu!

Ale się ropisałam, ciekawe czy któras choć rzuci na to okiem!? :sorry2::-D

Wasz się bierze za zmiotki, a mój to od razu duży kaliber - odkurzacz:szok::szok: Jak wyciągam do odkurzania, to jest wniebowzięty. Owija się rurą, bierze do rąk i odkurza. A kiedyś spieprzał z płaczem na jego widok :-):-):tak::tak::tak:
Magda, no to jest już nas dwie. Ech, ja nie wiem jak to zwalczyć. Chyba będzie to trwało dopóki się nie "wyprowadzimy" z jego pokoju i Filip nie zacznie spać na dorosłym łóżku.

A ja chyba pójdę spać. Wydałam sporo kasy na allegro, więc znikam, żeby mnie nie kusiło.
Dobrej nocki piękne Panie. Do jutra!!!

asia- Łukasz też odkurzacz lubi zwłaszcza jak warczy i wcale się nie boi:szok::szok::szok:

magda- ja też biorę Łukasza do siebie tak koło 2 w nocy, wcześniej tego nie robiłam i też budził się co 2 godziny, a jak ze mną śpi to ja się budzę jak tylko się ruszy, ale przynajmniej nie muszę się podnościć z łóżka:tak::tak::tak: i dzięki temu jestem mniej zmęczona bo wcześniej padałam już o20. Ale wolała bym żeby spał sam.

J też podejrzewam że to ja będę musiała się wyprowdzić z mojego obecnego łóżka, bo łukasz się strasznie na nim rozgościł:tak::tak:

wiki a jakie leki dostał Pablo???? Oliwka tez takie zapalenie miała i tez katar i 3 tyg sie ciagneło taki jakis wirus

ela a więc Pablo dostał syrop SINUPRET 10 KROPLI RANO
SINECOD 15 KROPLI NA NOC, DIPHERGAN SYROP PRZECIWALERGICZNU, DZIALA USPOKAJAJĄCO 3 ML NA NOC BY MLODY LEPIEJ SPAŁ I NIE MECZYL GO KASZEL, 5 KROPLI ZYRTEKU NA NOC I BACTRIM RANO I WIECZOREM PO 5 ML TO LEK MOCNIEJSZY OD ZWYKŁYCH LEKOW ALE SŁABSZY OD ANTYBIOTYKU.

NA OSOBNEJ RECEPCIE WYPISAŁ MI ANTYBIOTYK I POWIEDZIAL ZE JAKBY PRZEZ 4 DNI NIE BYLO POPRAWY TO WYKUPIC I PODAC, ALE JUZ DZIS WIDZE ZE PAWŁOWI LEPIEJ:tak:

mój Paweł jakos za sprzatanie sie nie zabiera...no chyba ze widzi mopa albo odkurzacz...wtedy rzuca wszystko co dotychczas robił...

poza tym ostatnio mam problem bo jak siedzi na nocniku to wkłada sobie do niego ręke:baffled:tak miedzy nogami i tapla sie w sikach...raz wysmarował sie kupą to znaczy raczki wypackał całe.....mowie wam jak weszłam do pokoju to zdębiałam....:szok: bo on zawsze lubil sobie dłuzej posiedziec a dla mnie to byl czas na zrobienie czegos w kuchni itp.teraz musze go pilnowac. mam nadzieje ze niedługo znudzi mu sie grzebanie w nocniku....

magda no mam nadzieje ze rano wstane zarazona;-)

u nas sniadanko jest pozno bo okolo 10.30/11 bo okolo 6 paweł znada 150 mleka. a pozniej je albo kaszke z tych na "dobre śniadanko " taka gestą łyzeczką i do tego dodaje mu jakiegos owoca, czasem zjada parówke, jajecznice albo kanapke.

Siemka babeczki w Nowym Roku:-):-):-):-):-)
i co? o rok starsze? hehe;-)

U nas sielanka:-):-):-)po swietach......jestesmy juz u siebie, jak wracalismy do domu to ledwo zmiescilismy wszystkie prezenty Krzysia....tak wiec dziecko szczęsliwe:-)

Siostra:-)ja na gg? nieee....mój mąz siedzi na moim i podrywa moje kolezanki....widziałam Ciebie tez tam zarywał....nie daj się na te piekne oczy;-):-D

Witam serdecznie nową koleznakę:-)Kata-woj uwazaj bo BB uzaleznia;-):-D

A Elcia to okropna baba....taki mi zrobiła numer w Sylwestra.....Oj Ela, Ela:-p

No i nie wiem co tam jeszcze...poczytałam piate przez dziesiąte......Dziecko jeszcze śpi, ostatnio budzi się o 9:00...:-)
No a ja mam okropny katar....dlatego juz nie spie.....no ale nic, to tylko katar wiec przejdzie i nie ma co się przejmowac.....:tak::-)

Ja mam jedno wielkie postanowienie: chciałabym juz zawsze wazyc tyle ile teraz:tak:wiecej juz nie chudnąć...cięzko było przytyc te 3 kg ale się udało......:-):-):-)

Zdrówka zyczę:tak:i Wy mi tez zyczcie zdrówka;-)niech ten katar sobie juz pojdzie.....

Miłej niedzieli i usmiechu, usmiechu....:-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!!!

U nas wielki strach przed odkurzaczem, ale szczerze mówiąc po mału znika. Boi się ale nie wrzeszczy już, bo swojego czasu było koszmarnie :-(

No i kurcze już mam dość. Mała mi się w nocy przesikuje po pachy niemalże :-(:wściekła/y:
Nie wiem już sama... Może większe pieluchy uratują sytuację...:-(:dry: Teraz mamy 4+ to następnym razem kupię 5 :sorry2::blink: Ona śpi na brzuchu i czasem na niedźwiadka-z pupą w górze i te siki lecą po brzuchu i rano do przebrania... :wściekła/y:

Stary na rybach i my znów w domku same :-);-)

Dota ZDRÓWKA!!! :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry