• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

u nas z pieluchą też ceregiele! najlepiej od razu po spaniu bo teraz to ciężko ją czymś zabawić a tak przynajmniej jest trochę przymulona :-)
tych majteczek nie próbowaliśmy ale też słyszałam opinię, że są mniej chłonne aby dziecię zawołało siku i poczuło wilgoć ;-)

reklama
dziewczyny powiedzcie mi albo raczej napiszcie :-p
jesteście same z maluchami cały dzień czy macie kogoś do pomocy?
ja już czasami siły nie mam :-( i wołam mamę albo teściową żeby mi choć z godzinkę młodą pobawiły...
co rusz bym musiała ją czymś innym zabawiać a ja już pomysłów nie mam i siły żeby coś wymyślić. za szybko się nudzi, nie potrafi się skupić itp.
jak najlepiej zająć takiego malucha? jak go wyciszać?
jak wam mija dzień?

zapomniałam
elcia12 moja też nie mówi świadomego "mama" :-( jak chce do mnie to woła "mamamama" ale to jeszcze nie to ;-)
mówi:
"tata" - jak T. wraca z pracy i jak podpowiem ;-)
"brrrrr brrrrr" na samochody
"da" (daj) najczęściej używane słowo w ostatnim okresie :baffled:
"cycy" wiadomo :-p
poza tym naśladuje:
psa, kota, rybkę, konika, baranka i osiołka (ale tego by się nikt nie domyślił :-D)
Baśka79 witaj! ja cię nie znam ale chętnie poznam :tak:

ech! od jutra znowu na pełne obroty... :sorry2:

Hej. kata-woj.
Jak miło że ktoś się odezwał.
Dziewczyny BARDZO BARDZO PRZEPRASZAM że zniknęłam bez słowa. Było to bardzo niekulturalne z mojej strony, ale za dużo się na mnie na raz zwaliło i musiałam z czegoś zrezygnować, więc na początek poszedł komputer w odstawkę. WYBACZCIE i przygarnijcie z powrotem. Z WAMI zawsze było raźniej i lżej.
DO JUTRA - mam nadzieję, KOLOROWYCH SNÓW.
WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU NO I ZALEGŁE ŻYCZONKA URODZINOWE DLA WSZYSTKICH BRZDĄCÓW.

hej:-)
ja tylko na chwileczke bo M. mi zaraz zabierze komputer, ale to i dobrze bo muszę się wcześnie położyć bo jutro do pracy:szok::crazy::wściekła/y: nie chcę ale muszę koniec laby
jutro w pracy dokładnie was poczytam i odpiszę:tak::tak::tak: chyba że nie znajdę czasu, ale myślę że coś tam znajdę

basia-
cześć, ja też cię nie znam ale mam nadzieję że zostaniesz dłużej i się poznamy:tak::tak:
dota- witaj z powrotem, jaki ruch się zrobił na BB jak wróciłaś:szok::szok::tak::tak::-D ale to super, rogaliki wyglądają pysznie:-p no i zdrówka
kata - ja to ci współczuję tak prawie cały dzien z mała ja nie wiem co to znaczy, bo zawsze ktoś jest albo Marek albo moi rodzice, choć nie zawsze ma czas się zajmować Łukaszem
sylwia -zdrówka dla Marcelka

ja też używałam tych majteczek ale się nie sprawdziły, pupa się odparzyła choć się wygodnie zakładały, ale wróciłam do normalnych pampersów i pupa juz się nie odparza. A dziś w nocy 5 nie zmieściła wszystkich siusiów i miałam łóżko mokre i Łukasz zbudził się o 6:wściekła/y: ale dali mi pospać jeszcze troche

Miłych wieczorków i kolorowych snów:-)

Kata, masz rację jutro znów na pełne obroty - bo do PRACY!!! Buuuuu, jak mi się nie chce.
Dobrze, że tylko 2 tyg. i ferie. Ale będzie pracowicie, bo koniec semestru.
Ja też najczęściej z małym jestem sama. I podobnie jak u Ciebie, trudno go czymś na dłużej zainteresować. Jak Filip ma dobry dzień to chętnie się bawi, ogląda to, co ja robię, np. w kuchni. A jak jest wkurzony to chodzi za mną cały czas i jęczy. Wtedy niczym nie da się go obłaskawić.
Z zabaw najbardziej lubi wygłupy, albo układanie klocków w wieże, zakładanie wieczek na pudełka, zbieranie śmieci z podłogi (czyt. porwanych książeczek) i dawanie mi, a później zabieranie. Ubaw ma po pachy.
Baśka, też Cię nie znam, ale chętnie poznam jak zostaniesz dłużej.

No Basia witaj! :-) Miło że zawitałaś do nas z powrotem :tak: rozgość się i wpadaj częściej na bb :tak::-D

Kata powiem Ci szczerze że nie bardzo mam sumienie wciskać Julcię jak D wraca z pracy.:sorry2: Zasuwa chłopak ostro. Ma pracę fizyczną, dźwiga bardzo ciężkie stalowe elementy, jest lakiernikiem proszkowym. I jak widzę że pada na ryj po powrocie z pracy to nie wciskam mu Julci. Choć nie jest tak że chowa się w drugim pokoju, bo powygłupia się z nią, wykąpie.:tak:
No i nie mam z Julą tego problemu że jest bardzo absorbująca;-) Zaczęłam pracować jak miała miesiąc (ze względów materialnych) więc jest nauczona że musi sama się pobawić, zająć. Ma swoje ukochane lale, ogląda książeczki,a na czarną godzinę są teletubisie :tak::-):-D
Więc ja nie narzekam. Moje klientki mówią że jak bym dziecka nie miała- taka niby grzeczna :-D:-D:-D chociaż ma jak każdy gorsze dni i potrafi mi wisieć na nogawce i płakać ale każdy ma prawo do złego humoru nie? ;-)
Nie mam nikogo do pomocy bo moja mama ma jeszcze 19 lat do emerytury i pracuje.:tak::-) a wszyscy daleko. Co prawda mam siostrę która codziennie wpada ale ona więcej przeszkadza i dokucza małej niż mi pomaga :-D:tak:
I dzień mija chyba dobrze. Choć czasem (nie myślcie że jestem złą matką:zawstydzona/y:) mam ochotę wyjść z domu i trzasnąć drzwiami żeby nie słyszeć jęczenia małej. :zawstydzona/y:
Chociaż potem da buziaka, zrobi tuli, tuli i żałuję swoich wcześniejszych myśli. ;-)

Witam z wieczora:-)

Mój szanowny małżonek zamknął się w sypialni z małym, w to mi graj:-D:-D przynajmniej mam spokój:-D:-D Marcela znów kaszel obudził i teraz fika:baffled:

Baśka witaj spowrotem:-) Wstyd się przyznac ale przez chwilę nie mogłam sobie Ciebie przypomniec:zawstydzona/y: Ale już pamiętam:tak: Jak Alex się czuje??

Kata-woj ja siedzę całymi dniami sama z Marcelem bo R często wraca jak mały już śpi:sorry2: Teściowa ma wnuka gdzieś a moja mama pracuje:baffled: Ja chociaż sytuacja mnie do tego nie zmuszła też zostawiałam małego "samemu sobie" oczywiście cały czas mając oko na niego:-D i dzięki temu teraz nie muszę się nim zajmowac na okrągło:-) Pobawi się trochę sa, potem się znudzi pobawi się ze mną i potem znów sam i jakoś ten dzień nam leci:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry