reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Filipa drzemka trwała całe 40min. Kurcze, a już miałam wizję ile zrobię. Miałam trochę posprawdzać egzaminy, a tu lipa:-(:-(:-(
Nie wiem czemu on tak kiepsko śpi w dzień. Może to zęby. Już czwarty wyszedł i następne dwa już się bielą.
Aga, masz rację. Bierz zwolnienie. Odpoczniesz przynajmniej od pracy.
Weroniczko, podziwiam Cię. Normalnie jesteś moją idolką. Ja nie daję rady z jednym, a Ty masz troje. I jeszcze mówisz, że nie czujesz zmęczenia.
Monia, a czemu noc taka kiepska?
Dota, na męża zwalasz "nieprzyjemną" robotę?;-);-)
Alex, no to udanych zakupów. A może i ja do Ciebie wpadnę na wyprzedaże?:-p:-p:-p Napisz co kupiłaś. Ja też lubię kupować. Jakoś dziwnie, ale humor mi to poprawia. Jak wpadnę w szał to nie ma mocnych. Wydaję szczególnie na ciuchy dla małego (nie wiem po co, bo on niedługo wyrośnie, a to będzie leżało w pudłach) i książki (i dla niego i dla siebie).
Stefanka, to jakiś plus choroby. Posiedzisz w domciu, pośpisz, Gajutek ci bajki poopowiada. I wrócisz szybciutko do zdrowia, czego Ci życzę.
Viki, Damian ma swój telewizor? Nie boisz się, że będzie przed nim spędzał większość czasu?
Ja postanowiłam, że u Filipa w pokoju nie będzie ani tv, ani kompa. Nie wiem co z moją konsekwencją, ale się zawzięłam po szkoleniu jakie przeszłam na ten temat :-)

reklama
asia- ja miałam telewizor w pokoju jak byłam dzieckiem, właściwie od urodzenia i wyrosłam na ludzi:tak::tak::tak: (chyba:dry:) odrabiałam lekcje przy "modzie na sukces" i studia skończyłam:szok::szok: nawet;-):-D:-D:-D

Jak Łukaszowi zęby wychodziły to też tak spał, nawet po pół godziny:szok::baffled: i też nie byłam w stanie nic robić. Teraz śpi 1,5 godziny.:-)

kochane mamuski i kochane dzieciaczki

ewedja i Zaki wracaja do was na stale, strasznie nam was brakowalo ale w koncu mamy kompa i internet wiec teraz bedziemy z wami codziennie, jak tylko Zaki pojdzie spac to poczytam co u was i napisze co u nas

buziaki dla wszystkich:-):-):-)

jasne kal.aga ja to tu bede musiala chyba wiele nadrobic, no ale najwazniejsze ze od dzis bede na bierzaco, teraz ide nakarmic mojego szkraba i lulu spac a mama na neta,:tak::tak::tak:

Aga, nie chodzi mi o to, że jak będzie oglądał tv to nie wyjdzie na ludzi, ale o to, że będzie spędzał przy nim dużo czasu. Oprócz "Mody na sukces" jest wiele ciekawszych rzeczy do roboty, np. spacer, albo po prostu książka.
Dzieci teraz zbyt dużo czasu poświęcają na tv, kompa, a czytelnictwo zanika, a to się odbija na sposobie w jaki się wypowiadają. Koszmar. Taki 16latek nie ma nic do powiedzenia na określony temat. Nie wie nic o świecie, ale streścić jakiś durny film potrafi, tylko że w dwóch zdaniach. Poziom wypowiedzi naszych nastolatków jest żaden. Swoje zdanie na jakiś temat zastępują gotowcami ściągniętymi z neta i to bezmyślnie, bo nie mają bladego pojęcia, że tam aż roi się od błędów.

asia- to też zależy od dziecka. Pomimo obecności telewizora czytałam mnóstwo książek. Ale ja to po prostu lubiłam, a telewizor był bo był. To były inne czasy. Wydaje mi się że większym zagrożeniem jest właśnie komputer. Bo dzieci jak maja zadane wypracowanie to najpierw szukają tam źródła i nie chce im się wysilać umysłu, a co dopiero pójść do biblioteki czy czytelni:szok::szok::szok::szok:

Czesc wszystkim! Ewedja, w koncu Ci sie udalo z netem!;-):tak:

Weroniczko, ja normalnie slow na Ciebie nie mam!.......trojka tak malych babli i jeszcze do nas zagladasz.... Jestes wielka!:tak::-)

A co to ciagle te chorobska mecza??? Chyba powinnam sie cieszyc, ze u nas ciagle temperatura na poziomie -20:baffled:, ale ma sie ocieplic, bo snieg ma znow padac...u nas to sie chyba zima szybko nie skonczy;-)za to zarazki powymrazane.....
My na spacerki tez narazie nie wychodzimy,bo w drodze od samochodu do domu mozna zmarznac;-), ale Kaye musimy wszedzie ze soba taszczyc, wiec sie troche zdrowego powietrza nawdycha...

Cos sie w weekend nie moglam na bb dostac, jakas archiwizacja byla czy cos...to chyba kara za to ze pozno zagladam, ale jakos w weekendy calkowicie rodzinka mnie pochlania:-)

Dotka, Ty chcesz meza na szczepienie wyslac z malym Krzysiem???? A gdzie Twoje sumienie? Przeciez chlopy, to ta slabsza plec:-D

Ha, wiecie co wczoraj nam Kaya do pudelka z zabawkami wlazla...stalo tak w kaciku, a my cos w tv ogladalismy, i tak slysze, ze jakas zabawka ciagle piszczy, a Kaya cos tam marudzi....R zerka na nia, a mloda siedzi w takim dosc ciasnym pudelku i miauczy bo wyjsc nie umie:-D Nie mam pojecia jak ona sie tam dostala, bo musialaby dosc wysoko nozki podniesc...

Ok milego poniedzialku wszystkim!!!!!:-)

hej ja nachwilkę wpadłam sie przywitac. Jestem u mamy akurat w pracy (babcia musi się wnukiem pochwalić:-D) więc mogę z kompa skorzystać bo w domu tu nuie mam neta juz.
no więc u nas ok kuba ma 2 nowe zeby 2 trójeczki górne i pewnie za chwile wyjda dolne
buziaki dla wszystkich
będę za 2 tyg czasem wpade sie przywitać
pappa:-D

reklama
Grzechotka, no to Kuba te zabki naprawde hurtowo produkuje:-D Po tych kilku slowach, widac ze jestes z wyjazdu zadowolona:-) No to odpoczywajcie sobie z Kubuniem i korzystajcie tych malych wakacji na maxa:tak::-)

A babci sie nie dziwie....ma sie w koncu kim chwalic:tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry