• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Witam

Jeżeli chodzi o te awarie forum to pewnie je hakują bo ostatnio nawet allego na godzinę wyłączyli bo mieli mały kłopot z hacerami :baffled: nawet moje własne forum często hacują to jest jakieś chore dla zabawy niszczyć czyjeś dzieło i społeczność wirtualną

Weroniczko ja na przykład nie mogłam uzywać tego krem co ty ponieważ Madzia miała AZS i do pogłębiało tylko rany na twarzy bo przy jakieś kol wiek alergii skórnej trzeba dobrze nawilżać twarz :sorry2:

Ataata Daria zdolna dziewczynka nie długo będzie pewnie jeszcze gorzej łobuzowała

Stefanko muszę cie pochwali ale już dawno nie widziałam abyś aż tak dużo napisała trzeba to w kalendarzu zaznaczyć jako czerwona kartka :-p:-p

Kasia i co z brodą pokazał się już jakiś siniak czy tylko otarcie bo ból to na pewno był niesamowity

Viki a z tą kamerką to nie głupi pomysł :tak: masz trudną decyzje do podjecia jeśli chodzi o wybór kandydaki chyba musisz zaufać w dużej mierze intujcji

Paula u mnie jak Roksana skończyła 14-15 miesięcy to samo robiła wysypiała się w dzień a do 24 w nocy nie mogła spać bo już nie potrzebowała drzemek tak więc zrezygnowałam z kładzenia jej w dzień i zasypiała o 20 a Madzi śpi mi w dzień 2-3 godz. jeden raz i zasypia o 20 całkiem inne dziecko nie wspomnę o Sebastianie bo on ma prawie 4 lata i jeszcze mi śpi w dzień 1-2 godz.

A gdzie nasza kacha i Oliś

DotaZ to masz szczęście do Faceta:happy: może on udaję tylko takiego niedostępnego i po pierwszym spotkaniu się przełamie

A dziś mi się samochód popsuł przygłup poszedł i ledwie mąż dojechał do domu no i fart jest taki że koło nie odpadło :baffled: będę mieć dodatkowe koszty w tym miesiącu super :confused::confused:

anetka hehe jakos tak wieszz wene mialam hehhe
wiecie co ja kiedys sama sie zalatwilam sudocremem jak jeszcze nie mialam Gai to J siostra polecila mi go na smarowanie krostki. no i smarowalam w duzych ilosciach i z tej krostki zrobil mi sie okropny nie wiem jak to nazwac "ropien" spuchla mi polowa twarzy ( pierwszy i ostatni raz w zyciu ) i ogolnie straszne rzeczy. dlatego uzywam go dla Gai w bardzo malych ilosciach.
anetka nie idziesz spac?? bo ja chyba juz powoli pojde hehe

Dzisiaj ja się witam pierwsza:tak::tak::tak::tak:

U nas za oknem wiosennie:tak::tak: Chociaż na polu błoto i kałuże. Ale za to niebo błękitne z białymi obłoczkami. I śpiew ptaków ( i moich dzieci:sorry2:) mnie obudził o 6 rano:tak::tak::tak::tak: Ja to dobrze. I oby tak zostało.

dzien dobry

agata no paweł załatwia sie do nocnika. oczywiscie sika jeszcze w pieluche tez bo chyba nie zawsze potrafi to kontrolowac bo zauwazylam ze czasem woła siusiu zaraz po tym jak je zrobił...bo jak go chce posadzic na nocnik to pieluszka mokra i ciepła stad moje wnioski.

ale kupe robi tylko do nocnika.z reguly zawsze rano jak wstanie ale zdarza sie ze w ciagu dnia tez, ale wtedy woła.
mysle ze jak zrobi sie tylko troche cieplej juz nie bede zakladała mu pampersa. pewnie posika sie nie raz noa le tak szybciej sie nauczy.

co do darii to prawde powiedziawszy nie wiem co robic.ale raczej sadzając dziecko na sile osiągniesz odwrotne rezultty. wiem ze są dzieci ktore wogole nie sikają do nocnika a od razu do kibelka oczywiscie z nakładką , na sedes, bo kojarza ze inni tam chodzą i jest to ciekawe miejsce:-)z reguły niedostepne....hehehe
i byc moze ze w taki sposób szybciej wam sie uda.

ja juz od dawna pisałam ze najlepiej sadzac dziecko jak najwczesniej:tak:;-)zeby sie przyzwyczaiło itp paweł siedzial od bodajże 7 miesiaca, a damian od 6 i damian tez szybko zakumał o co chodzi i mając 16 miesiecy pieluche mial tylko na noc,

ale jak oczywiscie wiadomo kazde dziecko jest inne wiec nie ma co sie sugerowac czy porównywac.

a co do niani...hmm moze faktycznie pytanie o kamery mogłoby byc trafne...nawet gdyby ich wcale nie bylo zawsze daje do myslenia...

ja wam powiem ze pytam o rozne rzeczy, o doswiadczenie, o zainteresowania o to jak by spedzała czas z dzieckiem, oczywiscie najwazniejsza obserwacja jakie ma podejscie do dziecka bo to dużo mowi.

ale powiem wam ze boje sie jednej rzeczy a mianowicie jakiejs sytuacji wypadkowej ze osoba ta nie bedzie potrafiła pomoc dziecku, udzielic pomocy itp.
oczywiscie moze tu przesadzam...ale wiem jaki jest paweł...
wiecznie siniaki, wiecznie cos kombinuje, wszedzie wejdzie...wystarczy chwila....

kiedys sama zamarłam jak zobaczyłam go z piłką pingpongową w buzi...

no i zastanawiam sie czy taka 20 latka bedzie na tyle opanowana zeby nie panikowac...w razie np zakrztuszenia, wsadzenia czegos do nosa, czy rozwalenia kolana...czy nawet krwotoku z damianowego nosa..

kurcze chyba dzis ją musze dosc porzadnie przemaglowac:tak:

no nic spadam sprzatac..
milego

i jesli cos wam sie przypomni o co moglabym ją jeszcze zapytac to prosze podsuwajcie jakies pomysły...

witam i ja w piękny sobotni poranek :-)

za oknem słońce, plucha na drodze, wiatr od północy - ale pogodynka ze mnie ;-):-D
młodą z osobistym wytransportowałam do teściów więc mam 3 godzinki laby dla siebie :tak:
plany:
- sprzątanko
- zakupy
- pranie
mało kreatywnie :baffled::-D

moje dziecko dostało apetytu! wczoraj wciągnęła 1,5 miski zupy, dziś na śniadanie michę kaszki z tartym jabłkiem. tak się zastanawiam, że to może skok rozwojowy był :confused: problemy ze snem, apetytem, rozdrażnienie itp. + zęby...

kata dzieki, poczytałam troszke i najbardziej podobało mi sie ze najlepszym do przetestowania niani...bedzie mąż:rofl2:

ale sa tam inne cenne rady z któreych pewnie skorzystam;-)

reklama
viki z twojej wypowiedzi wynika ze pragniesz zatrudnic mnie hehhe mialam kurs pierwszej pomocy, mam doswiadczenie w opiece nad dziecmi no i nawet moge mowic do Pabla po angielsku heheh jedyny problem to taki ze ja za 20zl/h to nie wstaje z lozka hehehhe dzis wstalam tylko dlatego ze Gajutek ciagnal mnie za wlosy - BEZCENNE heheh
weroniczka 6 rano ci pasuje ?? o ranyy ty ranny ptaszkuuu !!
kata jaki ty masz napiety plan!! ja tam dzialam spontanicznie hehhe niee no co wy zartuje! wszystko mam pod kontrola! i chyba zaraz natchniona przez ciebie nastawie pranie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry