• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dzien dobry

u mnie nie jest tak optymistycznie za oknem :crazy:

Kuba spi, zupka dla niego ugotowana, a ja pije kawke i bede zaraz robic zeberka dla nas na obiadek,

Viki nie mam pojecia, nigdy nie bylam w takiej sytuacji, ale mnie tez by chyba 20 latka zastanawiala, niby ja wychodzilam za maz w takim wieku ale i zaraz poet chclismy miec dziecko ale nie wyszlo, tylko ze swoje to inaczej. Moze dizweczyna okaze sie dojrzala osobka, skoro pracuje z niepelnosprawnymi to cos musi miec w sobie bo to naprawde ciezka praca. Zycze powodzenia, oby sie okazala warta zainteresowania :tak: A jaka ona szkole konczyla?

Agatko u nas z nocnikiem to sama, nie da sie posadzic, ale babcia mowi ze jak bedzie cieplo to bez pieluchy bedzie go pusczala i wysadzala to moze sie nauczy. Wczoraj czytalam w mamo to ja ze nauke najleiej rozpoczac jak dziecko ma o 18 mcy bo wtedy zaczynac po malu kontrolowac swoje potrzeby i zeby nie wierzyc ze niemowlaki sikaja na nocnik dlatego ze potrafia. To efekt dlugiego siedznia na nim az w koncu cos zrobia. Pewnie sa wyjatki ze dzieci wczesniej sie naucza (chyba Damianek i Tadzio szybko umieli, teraz Pablo jest na dobrej drodze ) ale to trzeba sie zawziasc i byc konsekwentym no i przede wszystkim chyba cierpliwym :))
Ale przyjdzie i na nasze pociechy kolej :tak::tak: i sie naucza :tak::tak:

reklama
Hej kobitki!
Mój diabeł nie chce jeszcze spać, a wstał o 5.30. W ogóle jakoś mało śpi. Dokucza, ściąga non stop buty i skarpety także popitala na bosaka. Nie mogę sobie z tym poradzić. A mnie boli kręgosłup jak jasna cholera.
Viki, napiszę ci o co ja bym zapytała :-)
1. Jak zainteresowałabyś dziecko, które nie wykazuje ochoty na żadną zabawę?
2. Jak zereagowałabyś gdyby dziecko zniszczyło jakąś cenną rzecz?
3. Jak postąpiłabyś w sytuacji, gdyby dziecko zaczęło się krztusić lub wymiotować?
4. Jak postąpiłabyś gdyby dziecko zaczęło cię bić, pluć itp.,było rozdrażnione i agresywne?
5. Jakie zabawy mogłabyś zaproponować dla 14 miesięcznego malucha?
6. Jakie zachowania dziecka zasługują wg ciebie na karę?
7. Jakie kary przewidujesz dla dziecka, które ewidentnie na nią zasłużyło?
8. Jakimi cechami powinna być obdarzona opiekunka do dziecka?

Coś w tym stylu bym pytała:-):-)

A ja mam trochę roboty i czekam aż mój gagatek padnie :-)

zaraz zabieram sie za szukanie zebry dla mojego Gajutka!! bo Olivier ma, Marecel ma a Gaja nie ?? ooo w zyyciuuuu!! heheh a tak naprawde to my jej malo kupujemy zabawek bo ja nigdy sie nie moge zdecydowac heheh

Stefanka ja ostatnio szukałam rowerku na ebay'u też i nie znalazłam w mojej okolicy. Ale za to był jeden u Ciebie i tak sobie pomyślałam, że może byś mi go kupiła i potem przywiozła, co???:-p:-D:-p:-D

Mój padł. Ja muszę wyprostowac włosy i zając się prasowaniem ale jak narazie to leniwie siedzę na kanapie z nogami na stole:szok::-D:-D i oglądam "na wspólnej":tak:

oo sylwia jak wiele mamy dzis ze soba wspolnego :) ja juz wyprostowalam wlosy i tez ogladam na wspolnej hehhe
a z rowerkiem nie ma sprawy hehe kupie i przyjade na nim !!
a zebre widze ze mozna kupic za 40 funi nowa. tylko nie wiem czy kupic przez neta czy gdzies jutro kupimy na szopingu hehhe
asia kupic dla ciebie ??

reklama
oo aa tak a propos zabawek to przy mojej szkole jest wypozyczalnie zabawek !! kosztuje tylko 5 funi zapisanie sie a pozniej 50 pikaczy za wypozyczenie na 3 tygodnie. wiem ze smiesznie to brzmi ale fajnie jest wypozyczyc np duza trampoline na troche nie ?? wczoraj tam zajrzalam i bylam w szoku bo zabawek jest masa i w bardzo dobrym stanie. czysciutkie itp.
czego to angole nie wymysla nie ??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry