reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

łał szogun nareszcie zasnął:tak::-D
kacha to nie wesoło u was...
jutrzenka tak trzymaj;-)
asia dużo zdrówka dla filipka...
diankus
to jest szogun i szogunka:-D:-D
alex dużo zdrówka dla oliwierka..
stefanka
to ferie już tuż tuż:tak:
a kogo nie wymieniłam to
BUZIAKI

bo muszę jeszcze nadrobić:-p:tak::-Dczytanie...

reklama
powiem wam, że te gąbki są świetne po prostu! nie kupiłam tych jana niezbędnego ale inne w rossmannie (2 gąbki chyba 6 zeta). wystarczy zmoczyć wodą i szorować powierzchnie :tak: brud schodzi genialnie! bez żadnych innych środków! szukajcie w sklepach ;-) jedyna wada to się zużywają i trzeba wyrzucać ale wyszoruje się nimi sporo :tak:
asia moja ma bardzo długie aktywności w dzień jak wstanie o 7:30 to idzie spać dopiero ok. 14-14:30 (to jest 7 godzin aktywności :szok: ja nie wiem jak funkcjonuję :baffled:) jak czytam, że wasze dzieci śpią już w południe to po prostu jestem w szoku i zazdroszczę :zawstydzona/y: jeszcze pal licho jak jest pogoda: czas szybciej leci bo i na dwór się wyruszy i apetyt dopisuje ale siedzenie 7 godzin wykańcza :baffled:
a jeszcze sama rzadko kiedy się zabawi :-( nieraz już po prostu nie mam siły :-(
po południu wraca t. z pracy to jest lżej bo i na spacer z nią wyjdzie i ja coś mogę zrobić ale wtedy już nie mam ochoty na nic...
no to się pożaliłam ;-):-)
teraz się kąpie i pójdzie spać pewnie koło 22 :baffled: no cóż na zegarku się nie zna a dla niej to pora po staremu ;-)
a jak ją kładę na siłę to za chiny nie zaśnie: będzie uciekać, wkurzać się, broić itp. :-(
jak jest śpiąca usypia w 5 minut
jutrzenka bo to prawda! teraz młodzi górą a ci co mogą odejść na emeryturę niech idą i dadzą szansę na pracę innym i niech się baba nie czepia i zwolni stołek :angry:
jak jej się nudzi niech se wyjedzie gdzieś na seszele!
ja mam dzisiaj bojowy nastrój więc wybacz ;-)
stefa ależ mnie mocno uściskałaś :-)

może wpadnę jak młoda zaśnie więc nieprędko :baffled:

heja

ja mam pytanie do allegrowiczek jak wkleić zdjęcie żeby było w opisie a nie w okienkach na dole bo mi nie wchodzi wcale ten kod ani z picasy ani z fotosika!!!!!!!!????????plis help mi:-D:-D:-D

a bo na fotosiku jest napisane że jezeli chce wpisac kod to musze to zrobic w edytorze tekstowym a nie wiozualnym ale tam sa same dziwne literki a i tak sie nie zpisało

Paula już lepiej między nami ale dymy były że hoho, wylądował u mamusi i w końcu mu się zal zrobiło i wrócił na kolanach :cool2::-D
elcia ciesz się kobitko, że Oliwcia funkcjonuje normalnie, pamiętam jak szogun miał zapalenie ucha :baffled: Jezu 7 dni nie spala i nie jadła :dry: masakra!:dry:
Kasiamaj nietolerancja laktozy to nie jest alergia ;-) po prostu jelita nie wchłaniają cukru mlecznego (laktozy) bądź organizm nie wytzwarza enzymu odpowiedzialnego za jego rozład (laktazy) ;-) i to dotyczy tylko mleka a nie jego przetworów, nie trzeba unikać jogurtów maslanki czy kefiru bo tam są dobre bakterie które "nadtrawiają" laktozę ;-) tego się nie leczy, dieta polega na weliminowaniu mleka ;-)mija zazwyczaj ok 3 roku życia samoistnie ;-) mój brat miał do 3 roku zycia teraz ma 9 lat i pije mleko normalnie, bez biegunek i bolącego brzuszka ;-)ja mam skazę białkową, więc to jeszcze co innego :sorry2:
asiacur zdrówka!
pyryzybela drożdże haha :-D teść hoduje gołębie i czasem posmieje z P. że karmi Nelę odzywkami i paszami dla gołębi dlatego taki wielkolud :-D
jutrzenka Nelka też spi raz dziennie, od 2 m-cy ;-) koło 12 na 2 godz i potem do 20.30-21 zasypia na noc ;-)
kata to fajnie ze choć przy małej Ci T. pomagabomoj P. to WSZYSTKO zrobi żeby sobie jakieś zajęcie znaleść, a na spacerze to jeszcze sam z nią nigdy nie był:dry: i tak się męczę sama z diabełkiem ech :dry: a jeszcze mam taką sytuację rodzinną że matka mi nigdy przy dziecku nie pomogła, sióstr nie posiadam a z teściową mam ładnie mówiąc kosę :baffled: także 24h na dobę jestem sama :sorry2:

jesli kogoś pominełam, wybaczcie :blink:

Witojcie!:-D
Wpadłam na chwilkę jak zwykle zabiegana:-D
pogoda nawet nawet, niby szaro buro ale cieplusio, aż się zgrzałam na spacerku.:-D
Mąż usypiał Marcela i nie wrócił, pewnie zasnął:-D
Idę poczytać jak nasze chorowitki i co tam ogólnie u Was:cool2:

dobry wieczorek
grzechotka- ja nie mam zielonego pojęcia:no:
kata- a u mnie tak samo jest ze spaniem jeżeli już się zdarzy co bardzo rzadko się zdarza że mały śpi do 7.30 to idzie spać dopiero koło 14, ale regułą jest pobudka 5.30-6.30 i drzemka w dzień koło 12-13:baffled: jeju jak ja bym pospała do 9 ach:sorry2:
asia- dziękuję ze pytasz, humor trochę lepszy ale mój mąż cały czas się stara żeby mi sie za bardzo nie poprawił:wściekła/y: zdróweczka dla Filipka:tak:
diankus - ja mam taki podobny rowerek co dota i powiem ci że jest super, Łukasz uwielbia nim jeździć:tak::tak:
dota- ale niebiesciutki krzyś:-)
alex- kurczę kto by pomyślał że to przez alergię Oliś tak cierpi:sorry2:
jutrzenka- u nas emerytów nie wygoni nawet pałą ani dzidą, idą na emerytury i dalej pracują i miejsce pracy dla młódych ludzi blokują:wściekła/y:a taki młody człowiek musi szukać stazy czy przygotowań zawodowych za marne pieniądze - wiem bo sama byłam 18 miesięcy na takim czymś zanim zaczęłam pracować:baffled: a jak już sobie odejdzie ta twoja kolezanka to będziesz mieć spokój:-);-)
joanna- nadrobiłaś:sorry2:
pryzybela- to ty już przyzwyczaiłaś się do zmiany czasu:tak::tak:a ja nieeeee:no:
kasiamaj- do mnie plusy zmainay czasu jeszcze nie przemawiaja tak jak do stefanki, musze wstawać o byłej 5 do pracy :shocked2::szok::baffled:

no i nie wiem co dalej hmmm - czas spać:confused:

aga a spróbuj go codziennie o kilka min później kłaść spać ;-) ja tak z Nelką zrobiłam, wstawała o 6 :angry: więc wieczorem codziennie o 10 min dłużej i wydłużyłam jej z 20 na 21 ;-) i śpi do 7, 7.30 a dziś do 8 :-)
skoro wszystkie dzieci lubią rowerki to mój ewenement nim pogardzi na stówę :-D
ona zawsze inaczej niż rówieśnicy :dry:
ja tam zachwalam zmianę czasu bo dziecię godz spania w ciągu dnia przeciągnęło :cool2:
teraz staż podnieśli, całe 800 zł :-D a jak zbieraliśmy na wesele i P. był na stażu miał 418 zł na miesiąc :baffled:

No przeczytałam... i muszę Wam powiedzieć, że za bardzo to do mnie się nie wysiliłyście:dry: ale nic najwyżej się trochę podąsam
Pryzbelko i Ty do mnie nic??:no:
Weroniczka pięknie do mnie napisałaś:-D mój stary tak mówił przed ślubem,a teraz tylko żabo moja:-D:-Djuż nawet nie żabko:-D a dzieciaki musiały się nieźle wyhasać
Kasiamaj nad... ale jak badałam się ok 2lat temu to było wszystko ok, tylko mam kontrolować ale leków nie biorę, póki nie pójdę do lekarza to czuję się zdrowa jak rybka:-D:-D a mój Marcel też majtki wybiera z szuflady i zakłada na głowę i tak chodzi po mieszkaniu:-D
Ewedja dobrze, że już się uspokoiło, oby już było dobrze:-D
Alex no i zdrówka dla Oliwierka
Paula top ja pytałam o odżywkę nailteka:-D i chyba sobie wezmę z allegro:tak:tą co pisałaś, hmm a może jeszcze polecisz jakiś wysychacz sally hansen tez podobno dobre?
dobra laski idę chyba spać, jutro nowy dzień i nowe wyzwania
kolorowiastych

reklama
Do góry