reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hej-chwilowo mogę się tu pojawić!!!-ale nie wiem czy jak nie skończę pisać -to mnie nie wywali z netu!!!-można się wściec tyle pisania a potem ginie!!!!
przyszły Kuby wyniki testów z krwi.
no i Kuba znajduje się w klasie 1.(a jest takich klas 5) ta piąta podobno najgorsza.
jeszcze znależli coś w wymazie z nosa-że ten katar który miał to nie tylko na tyle przeziębiania.nie wiem bo sie nie znam-w maju mamy wizytę u alergolog-może coś powie konkretnego????
a...no i jeszcze wyszła u Kuby-mała niedokrwistość.....
może znacie jakieś tabletki dla maluchów które zawierają żelazo w małej dawce?-bo pediatra mówiła że mamy takich poszukać.....????

Grzechotko-a jak było u Was? z wynikami Krwi?w jakiej klasie był Kubuś?
co do fraka to piękny-ale będzie mały elegant-przystojniejszy od p.młodego!!!!
Viki-fajnie że zakupy mieliście udane
Elcia-Kuba też bierze cebion multi-od urodzenia-jak oliwka-lepiej?
Aga-na razie działa!!!!
Paula-świetnie wyglądasz!!!-jako ekspert od włosów-może i mnie coś polecisz?-bo tak myślę ze przydałaby mi się zmiana!!!
Kata-co u Was?

dla reszty buziaki!
miłego dnia.

reklama
Kasiamaj wpadaj do mnie to Ci doprowadzę włoski do kulturki ;-):-p

A co do żelaza to nie wolałabyś z jedzenia coś dodać do diety małego? Żelazo z tabletek i syropków dużo gorzej się wchłania niż z pokarmu ;-):tak:

Dużo żelaza jest w żółtku jaj, natce pietruszki, botwinie, szpinaku, grochu, fasoli, soczewicy, brokułach, kalafiorze , pomidorach, rybach, w suszonych morelach (słodka przekąska), w szczypiorku, w orzechach ale to chyba za wcześnie ;-) no i mięsko :tak:

Weroniczka Małgosia dba żebyś sobie oczy nie psuła :laugh2:

Iza
witaj i zaglądaj częściej :tak:

Idę prasować... :tak::sorry:

Ostatnia edycja:
Paula-no wolałabym....pewnie że tak-ale młody obraził się na jedzenie!!!
a z żółtkiem musimy uważać-wyszło w testach.....co do włosków -to z miłą chęcią...ale nie wiem co byś mi wymodziła???-i boję się!!!:-p:-p:-pale nie ukrywam że jestem ciekawa???
młody śpi,a ja muszę iść kurczaka piec.
potem nurkujemy w piaskownicy-wczoraj nawieżliśmy piachu.

Ostatnia edycja:
nas prawie nie ma w domu jak pogoda piękna a młoda nie śpi ;-)znowu się dzisiaj wyciekała 2 godziny i padła na drzemkę :-) jak ja lubię takie dni... wszystko idzie fajnym rytmem :tak:
od jutra zapowiadają już deszcze :-(

kupiłam nocnik młodej - zwykły najzwyklejszy z kaczuszką ;-) wytłumaczyłam do czego to służy (e-e ;-)) i stoi sobie w kąciku. mała chętnie siedzi i woła e-e ale nic nie robi :-D wczoraj go nawet wytaszczyła na środek pokoju i woła e-e. chcesz kupkę? pytam kiwa głową, że tak no to zdjęłam jej spodnie i pampka i posadziłam. ale tylko posiedziała i nic nie zrobiła ;-) w ogołe kupkę robiła mi ostatnio z 2 dni temu :baffled: albo za mało je i wszystko trawi albo ją coś zapchało :confused: ale niespokojna nie jest więc się nie martwię...

zwrotu z urzędu jeszcze nie mam :wściekła/y: a dzisiaj rozliczyłam internetowo braciaka :-) tylko muszę sprawdzić jego przychód z 2007 roku bo żadają autoryzacji ;-) i niech będzie królikiem doświadczalnym bo puszczę wirtualnie :-)

sąsiadka mnie podkarmia bo przyniosła mi dzisiaj szarlotkę - wystarczyło, że raz pochwaliłam ją za wypieki to teraz co upiecze to mi przynosi :-D

miłego dzionka!

Dzień dobry :tak:

Asiacur jak Filipek, jak po wizycie u Kardiologa?

Zdrówka i buziaki dla chorowitków!

Kata-woj może byc też tak, że mała niby siedzi na nocniku ale kupki nie zrobi i może tez przez to sie zatrzymała. Moja siostra z młodszym synkiem tak miała. I on w ogóle na nocnik nie zrobił, tylko od razy na kibelek z podkładką.

Po wielkiej euforii jaka przechodziłam 2 tyg. temu, bo Wiktor sikał i robił kupke do nocnika i wołał że chce, przyszła wielkie rozczarowanie i odraza Wiktorka do nocnika, dziecko juz nie chce go na oczy widzieć :sorry::baffled: zmienny jak baba ;-):-D

HEJKA!!!
Mały padnął o 2 jak wróciliśmy z podwórka więc pewnie uda mi się tylko coś nabazgrolić i zaraz się obudzi. Najważniejsze co chciałam powiedzieć, to Grzechotka - ubranko BOMBA!!! Normalnie rewelacja. Ja właśnie skończyłam penetrację allegro. Kuzynowi urodziła się dziewczynka i moja mam prosiła żeby poszukać czegoś fajnego i niedrogiego, bo za miesiąc rodzi się następne i tam też musi iść więc trochę wydatków ma. Pokaże Wam co znalazłam a wy powiedzcie czy może być coś takiego. Aśka chciała już większe ubranka więc tak:
3 szt koszulki T-SHIRT-y dla dziewczynki 86/92 (604589924) - Aukcje internetowe Allegro
UROCZA BLUZECZKA ZE SPÓDNICZKĄ 80 NOWY MODEL (610014346) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet dla dziewczynki spodnie i koszulka 80/92 (612600583) - Aukcje internetowe Allegro

Chciałam najpierw coś od jednego skompletować ale zawsze coś mi nie pasowało chyba że pomożecie mi skompletować coś np od Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro to będę bardzo wdzięczna. Postaram się jeszczze zajrzeć później.

BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH PAPA

Ps: póki mały śpi lecę zapisać bracika na portal randka - normalnie tak załamany że nie umie znaleźć porządnej dziewczyny że stwierdziłam iż wezmę sprawy w swoje ręce :)) Ale będzie sajgon jak się dowie

Ostatnia edycja:
a tak mi się przypomniało, to Wam opowiem..
w środku nocy wzięłam Wiktora do nas do łóżka, od razy zasnęliśmy. Po jakimś czasie budzi mnie duszenie i okropny gorąc: po jednej stronie dziecko uwaliło się na mojej ręce i szyi, z drugiej strony mój olbrzym mnie przygniata a kołdra lezy na mnie po szyje, oczywiście chłopaki tak zaplątali sie w kołdre że w ogóle nie mogłam jej ruszyć. Dziecko próbowałam przesunąć ale zaraz stękało i popłakiwało i właziło na mnie bardziej, a stary niedźwiedź tak chrapał, że bomba atomowa może by go obudziła. Więc ani w jedna ani w druga strone ratunku nie było, i tak to przygnieciona przeleżałam prawie do rana....
...a rano K. podśpiewując (bo się skubany wyspał na wygodnej zonce) pyta :"co Ty taka nie w sosie?!" :baffled:

Magda....hehe:-D:-D:-Dniezle to musialo wygladac....;-)
Do domu nie idziesz??? chyba masz koniec,nie?;-)

Tez myslałam o Fifolku Asiowym.....ciekawe co tam lekarz powiedzial im mądrego....
Kasia nie pomoge Ci z tymi tabletkami....moze ktoras z dziewczyn cos wie....

No i chyba tyle na teraz...maly sie obudził, ide go wyściskać....:-D
paaaaaa
:-)

reklama
Do góry