reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Wiem stefanka że paracetamol bezpieczniejszy :tak: ale Nurofen mam w domu, dlatego podałam. Jutro kupię paracetamol bo mamy gorsze dni w ząbkowaniu :sorry:

Zawsze staram się ograniczać do minimum leki ale jak mus to mus...

reklama
jol

zoladek mnie cosik boli i ogolnie spiaca jakas jestem wiec zaraz wymiekam jak tylko kuba usnie :eek::eek: bo ja zobacy ze sie poloze do lozka to bedzie chcial ze mna lezec a tak to sam w lozezku lezy (w sumie to nie wiem czy lezy czy siedzi, na pewno nie spi bo sie odzywa)

a ja od kilku dni staram sie odstawic mu smoka, juz 4 noc z rzedu zasypia bez :tak::tak:, tzn siedzie w lozeczku i ma wlaczona bajke i zaraz zasypia. W dzien nie wiem jak moja mama ale ja w weeked sprobuje mu wcle nie dawac. On i tak tylko dol usypiania go uzywa a w dzien wcale wiec moze latwo pojdzie.
Gorzej w nocy bo juz 2 razy sie przebudzil i postekiwal jkby mu sie cos snilo i musialam mu go dac bo by sie podniosl :confused2::confused2:, no nic zobaczymy

Kasia biedny Kubcio, buziaczki mu przesylam

Co do lekow to ja daje w ostatecznosci, czopki paraetamolu mam jescze te co kupilam jak sie urodzil i jeszcze mam to samo opakowanie :tak::tak::tak:.
Ale jesli ma temerature (w sumie bo ze 4 razy mial i przy tym katar jakis czyli przeziebieniowo) to ja daje Nurofen w syropie. Latwo sie podaje bo strzykawka, ma fajny smak wiec kuba nie wypluwa a m dodatkowe dzialanie przeciwzapalne nie tylko przeciwgoraczkowe.
W sumie niewiele go dostal bo ciagle jedna butelke mam wic mysle ze nie zaszkodzi :tak::tak:.
Swoja droga Viburcol tez kupilam jak mial sie urodzic bo wszyscy mowili ze niezbedne jak dziecko jest marudne i jakies nie w sosie i moze ze 3 szt w calym jego 1,5 rocznym zyciu uzylam.:tak::tak:

pewnie ze paractamol bezpieczniejszy ale jak sie uzywa sporadycznie to i ibuprofen nie szkodzi, tylko czasem mysle ze lepiej dac no nurofen i miec pewnoc ze zadziala bo z paracetamolem to roznie.
To tak jak dla doroslych, mnie jak napiep..... glowa to apap sobie moge brac i dupa z tego, wiec lepiej wziac jedna a konkretna niz lykac inne

Jutrzenko-też fakt!!!-ja jak mam bóle nie do zniesienia to ketonal je zwalcza!!!
czopki też mam jeszcze od czasu jak Kubuś się urodził :tak: paracetamol i viburkol,ten drugi używałam przy kolkach.

No właśnie. Absolutnie nie faszeruję młodej Nurofenem ale jak nie mam wyjścia... ...

Jutrzenka a te czopki co kupiłaś od urodzenia to działają? Bo na początku to się słabsze daje, odpowiednio do wagi. My teraz mamy 125mg.

Kasia Ketonal??? A czego ból zwalczasz takim lekiem?

reklama
Do góry