reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Hej!

Mieliśmy dziś gości. Koleżanka przyszła z takim małym szkodnikiem jak mój. Chociaż Filip przy nim to anioł. Padam...

Kasiamaj, mój je ok. 5 posiłków dziennie, nie licząc mleka rano i wieczorem. Śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Choć o tym ostatnim często zapominamy, bo nie chce jeść tylko dopiero mleko na noc.

Kasia u nas tak

- rano mleko 180 (zageszczone)
- przed drzemka danio i ewentualnie jakies owoce lub dserek
- obiad
- jak ja wroce to ok 16-17 albo ze mna obiad, albo kanapke, parowke czy jogurt
- przed snem 180 mleka (tez zagesczone)

ale ostatnio przez dwa dni w porze obiadu jadl kasze lyzeczka a potem ze mna obiad ok 16.

kurcze to nasz zjada malutko
teraz to prawie nic-tylko pije.....z 5 kubków po 330ml.

a tak jak wstanie to musi mieć kubek z piciem
potem śniadanie między 8:30 -9:00-parówka i sucha buła-bo posmarowanych nie chce!!! :wściekła/y:-on wydłubuje środki z bułek.
potem banan albo jabłko-choć nie zawsze ma chęć i nie je....
w trakcie jakieś ciastko-herbatnik (teraz to nawet tego nie chce)
obiad- ok 15-ej-najlepiej jadłby tylko makaron ugotowany-na i pierogi jak mu zrobię...
mięsa nie lubi...jak mu ugotuję udko od kurczaka to pomemla i wypluje.....
zupy to nawet zje ale gęste z makaronem :-(-ewent.z ryżem..... no i ziemniaczki rozdziobane z masłem roślinnym
kolacja przed 18-tą-i tu znów są cyrki bo nie wiem co on zechce zjeść???
jak mu zrobię kaszkę to zje łyżkę-a resztę zjada Rufi.
kanapek nie zje nawet pokrojonych w kosteczkę-czasem znów parówkę... i to na tyle....
do każdego posiłku musi mieć kubeł picia.
i jak tu sie nie wykończyć????
mleka nie pije kaszek też nie pije.......

kasiula majula ;)
u nas
mleczko rano 270ml
sloiczek owocow
obiadek z nami
sloiczek obiadkowy
mleczko 270ml
czesto miedzy posilkami jakies owoce warzywa albo ciasteczka czy chrupki

Stefanko-jak Ty pięknie do mnie mówisz.....aż mi sie lepiej na sercu zrobiło :tak::-p po całym tym koglu-moglu w ten porąbany dzień.

moje chłopy już śpią.....mam wolny wieczór

Ostatnia edycja:
o wiesz co kasia nie martw sie ze on malo je bo z pewnosca je tyle ile mu potrzeba!! moja tez czasami je wieej a czasami mniej a kiedys strasznie sie martwilam jak to bedzie z jej jedzeniem bo ona nie wiem czy wiesz ale byla ostatnim dzieckiem z grudniakow ktore zaczelo jesc cos innego niz mleko. i tez myslalam ze nie bedzie chciala nic jesc albo gryzc a tu prosze mozna smialo ja nazwac malym smietniczkiem bo wszystkiego probuje i chce jesc.

Kasia a co małemu dajesz do picia? :sorry2:

U nas:
śniadanie (np. kanapka, parówka, jajecznica...),czasem po śniadaniu idzie do kuchni i mówi "leko" tzn. mleko więc popija ile chce. Albo kakao, inkę...
drugie śnadanie (np.jakiś owoc lub serek...)
obiad
podwieczorek (owoc, jakaś bułeczka, jogurcik... różnie...)
po kąpieli butla mleka zagęszczonego 250ml...
dwie butle w nocy tego samego po 250...

Między posiłkami np. chrupki, paluszki, świeży ogórek (uwielbia) ...
Do picia zazwyczaj wodę, ale zdarza się soczek lub herbatka... ;-)

Ostatnia edycja:
Paula-soki domowe majej mamy i Kubusie -herbatkę hippa-i bobovity.z herbapolu.
Stefanko-mam nadzieję ze kiedyś to się odmieni???

bardzo sie boję bo jak on będzie tylko jadł makaron i sokiem zapijał albo suchą bułę -to on nigdy nie będzie miał wyników dobrych.....
warzywa i owoce ciężko mu wchodzą....
jedynie co ostatnio to zakumał morele suszone.

Kuba jajek nie może (w czystej postaci) -więc z jajecznicą też nie bardzo mogę przyszaleć....

reklama
a wracajac jeszcze do lekow to paracetamol nie jest bezpieczniejszy tylko mniej szkodliwy. no i oczywiscie ze czasami trzeba podac czy zjesc ibuprofen ale w prostych sytuacjach lepiej mniej szkodzic nie ??
jutrzenka a co z toba?? jakas ostatnio jestes nieobecna ?? albo nie obecna nie wiem zawsze mialam z tym problemy a teraz to juz calkiem pisownie zapominam...

Do góry