reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
coś za coś :-)
przesyłam Ci tą energię którą Paula mnie naładowała i wszystkim innym którzy tego potrzebują. Wyręczę ją skoro jej nie ma. Paula chyba się nie gniewasz co nie?? Tak liczyłyśmy na Ciebie a Ciebie nie było!!!

Załączniki

• slonce.jpg
    slonce.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 24
hej:-):-)

Córcia moja ostatnio nie chce sama leżec i prawie cały czas musze miec ją na kolanach, cwaniara mała ma dopiero 4 miesiące a najchętniej cały czas by siedziała a najlepiej to stała:szok: Taka sztywna się robi i wogóle nie daje położyc:sorry2:
Także ostatnio ograniczam się tylko do czytania bo pisac to już ciężko z małą na kolanach:-(

Weroniczka
jeśli mąż wie już wcześniej że będzie musiał zostac to powinien wcześniej też Ciebie poinformowac:tak:

Aga u mnie ze spaniem to samo:-( Kiedyś tak ładnie sam zasypiał o 19 a teraz:szok: najwcześniej to 21.30:-( Jak próbowałam zlikwidowac mu drzemkę to potrafił zasnąc mi na siedząco o godzinie 17:sorry2: Albo wtedy nie mogę nigdzie samochodem jechac bo też zaśnie:wściekła/y:
Ja teraz zostawiłam to tak jak jest. Może potrzebuje jeszcze czasu żeby nie spac w dzień i wtedy znów będzie chodził spac o 20:tak:
Nie usypiam go na siłę ale też nie przetrzymuję jeśli widzę że zmęczony:tak:

Alex u mnie nigdy z agencji nie byli:-p Chociaż niby w kontrakcie jest o tym wspomniane:-D

Ahaaaa mój Marcel też sam śmiga na spacerkach:tak: Jakby był zmęczony to mam dla niego schodek doczepiony do Olivkowego wózka:tak:

U mnie nudy, w dodatku coś mi w tyłek wlazło i ciężko mi siedzieć i chodzić. Pogoda do bani, non stop leje, tylko Oliś pełen werwy i walczy właśnie z drzemką. Liczę na to, że sen w końcu wygra, bo też bym się chętnie przespała.
Sylwia mam do Ciebie pytanko, jakiego wózka podwójnego używasz? Jestem na etapie szukania wózka i mam kompletny mętlik w głowie, żaden mi się do końca tak nie podoba :-(Na razie skłaniam się ku Phil&Tedds, ale już sama nie wiem :sorry2:

Edit: Widzę, że Marcelkowi schodek doczepiasz do wózka Olivkowego, więc pewnie podwójnego wózka nie używasz :-(

Ostatnia edycja:
Weroniczka uważam że Ty masz racje. Skoro kończy prace o 15 a wie że zostanie dłużej to co mu robi róznice zadzwonić o 15 a nie o 16?? Normalnie jak by Ci chcial na złość zrobić....?

U mnie z zasypianiem niema problemu na szczęście, o 19.30 zazwyczaj Daria ląduje w łóżku, przykrywam ją i wychodze i cisz...

Zato kurcza niewiem czy to jest normalne, ale Daria wogóle nie chce mówić!! Poza tym że powie mama tata baba dziadzia ciocia daria lala po, dać i moje to kompletnie nie mówi nic! A gdzie tam zdania układać tak jak wasze...:-( i wogóle nie potrafi powtarzać... jak jej każe jakiś wyraz powtórzyć to ona mówi zupełnie co innego, tak jak by podstawowych liter wymówić nie umiała...:-(
Powiedzcie mi, ona powinna już mówić więcej prawda???

Agatko nie masz żadnych powodów do obaw, każde dziecko ma swoje własne tempo rozwoju i często gęsto dzieci zaczynają składać zdania w wieku trzech lat i jest to najzupełniej na świecie normalne, a Darusia przecież nawet dwóch latek jeszcze nie ma :tak: Jak Ci zacznie gadać to będziesz wtedy prosiła, żeby chociaż na chwilkę zamilkła :-)

reklama
Dzięki kobietki za odpowiedź. Dobrze że mi doradziłyście bo wiecie czasem człowiek się czepia nie świadom tego że nie ma racji a ja nie lubię tego.

Kacha ja mam wózek graco. O taki jak ten Używany wózek Graco Stadium Duo (796079421) - Aukcje internetowe Allegro i powiem Ci że byłam z niego bardzo zadowolona. I gdybym znów potrzebowała tego typu wózek to wybrałabym znów ten. Było w nim wygodnie i Małgosi jako noworodkowi i Tadziowi:tak::tak::tak::tak: Teraz Tadeczek mi już wyrósl z wózka i wózek leży sobie w piwnicy i czeka na decyzję z nim zrobić.

Do góry