reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam!
Ja tylko na sekunde bo dzis sama z maluchami jestem i poki spia to musze cos w domku zrobic.
Mam pytanie o spacerki.Kiedy byl u was pierwszy spacer? jak przygotowalyscie maluszka,ile czasu trwaja spacerki?
Ja przyznam ,ze jeszcze nie bylismy .Robilam mu werandowanie i dzis doszlam juz do pol godziny.Zastanawiam sie czy jak bedzie ladnie to jutro nie wyjsc z nim na dwor ale nie wiem na jak dlugo:baffled::confused:
W tym temacie jestem zielona bo Witus urodzil sie w lipcu wiec nie bylo problemu

reklama
Aneczka my bylismy jak mały miał cos pomiędzy 2 a 3 tygodniami. Bylismy na poczatku po 30 minut. Teraz chodzimy na dłuższe - godzinka, dwie...to zależy od pogody:tak:

Ja zaczęłam werandować jak Kubuś mial 3 tyg. Ale na spacerku bylismy narazie tylko raz ok 30 min. bo u nas pogoda ciągle kiepska, niby jest ciepło ale wilgotno i deszcz pada ciągle. Jak bylismy na tym spacerku to ubralam maluszka w body + śpioszki, na to kombinezon i przykrylismy go kocykiem. Tak samo go ubieramy jak jedziemy z nm samochodem. Pozdrawiam

Aneczka ja zaczęłam wietrzyć Tadzia jak miał dwa tygodnie. Wietrzyłam go przez cztery dni a potem zaczęłam z nim chodzić na spacery i obecnie potrafimy być na polku nawet dwie i pół godziny:tak:

hej hej :)
u nas juz spacerki pełną gębą. Zaczeliśmy po 4 tygodniu, po krótkich werandowaniach, bo Wiktor ich nie znosił, płakał i nie miałam serca g trzymac dłużej niż 5 minut. starałm się we śnie go ubierac i pod okno wystawiać, ale zaraz się budził i w ryk :/.
Spacerki zgodnie z zaleceniem położnej zaczęliśmy od 10 minut w okół bloku, jak pogoda dopisywała to kolejne spacerki wydłużaliśmy co 10 minut. Teraz różnie godzinka do dwóch.
Wiktorek na spacerku ma ubrane: body, śposzki, cieplejszy pajacyk, kombinezon ( cieplejszy na mrozy, cieńszy na cieplejsze dni ) no i gruby kocyk na wierzch.

Nie wiem jak dla Was ale dla mnie spacer jest cudowną częścią dnia, ogromnie mnie relaksuje i poprawia samopoczucie :)

Pozdrawiam

Dziekuje wam za rady.moj Misiek ma dopiero 3 tygodnie i chyba jutro jak bedzie tak ladnie jak dzis to wyjde z nim na pol godzinki.No i jeszcze jak mi sie uda to z Witkiem zorganizowac;-)
Weroniczko jak Ty to robisz?
Kogo najpierw ubierasz? malego czy wiekszego?Boje sie , ze Antos zacznie plakac bo nie lubi sie ubierac i spoci sie przy tym wszystkim.

Magdalenka u mnie podobnie:tak:wręcz nie moge się doczekać spacerków...a ostatnio to nawet chodziłam jak padał deszcz.

A mój maluszek po szczepieniu...kurcze przeżywałam to jak nie wiem co...ale Krzysiu dzielny chłopak troszkę popłakał i zasnął, nie było aż tak źle.
Właściwie to mój mąż go cały czas trzymał ja patrzyłam z boku (ze łzami w oczach), w pewnym momencie pielęgniarka do męża powiedziała "proszę go tak trzymać jak do karmienia...bliżej piersi, jakby pan go karmił..." :-D

Aneczka z tym ubieraniem to jest skomplikowana sprawa ale spróbuję ci to jak najlepiej opisać.
A więc zaczynam od tego że ubieram Tadzia w ubrania które będzie miał pod kombinezonem. Potem ubieram Stasia we wszystko do wyjścia ale bez kurtki i czapki. Potem ubieram Tadzia w kombinezon ale bez czapeczki i nie zapinam go. Kładę Tadzia do leżaczka który już stoi koło drzwi wyjściowych. Potem ubieram sama buty, następnie Stasiowi kurtkę i czapkę. Potem sama ubieram kurtkę. Następnie Tadziowi zakładam czapeczkę i zaponam kombinezon i wychodzimy. W ten sposób nikt z nas się nie zdąrzy zgrzać. Ach ile to roboty i komplikacji;-) Ale radzę sobie naprawdę dobrze:tak::tak:

hej

mialam kilkudniową awarie netu, ale juz jest ok.
mam pytanko co moge brac na przeziębienie jak karmie piersią? no i szczegolnie na ból gardła...:baffled:??

u nas bez zmian , no poza tym ze damian przeziębiony ja tez i teraz tylko modle się by paweł się nie rozchorował...

zmykam do lozka. jutro nadrobie kilkudniowe zaleglosci na bb:tak:
pozdrawiam

reklama
Witamy mamusie i maluszki!:-)

U nas dziś ładna pogoda, nawet taka wiosenna...
Aneczka chyba uda Ci się pospacerować;-) Zajrzę potem...A teraz uciekamy na spacerek.
Miłego dnia!:-)
pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry