reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Magda najmocniej przepraszam, widzialam Twoje pytanie o kapiele ale nie wiem czemu pominelam to w odpowiedzi. Juz odpowiadam moja droga. U nas stala pora kapieli. Ustalilismy sobie pore w granicach 21:30 - 22:00. Wtedy jak maly zje to spi do ok 6 rano. Juz od dawna mamy taki rytm i nam bardzo odpowiada. Wieczorki tez mamy dla siebie bo jak Kubus zje ok 18-19 to spi do kapieli. Buzka na przeprosiny ;-):-D

reklama
Magda u nas jest tez stala pora, ktora Marcel w sumie sam sobie ustalil juz dawno. Poniewaz budzi sie on z ostatniej dzremki okolo 16.30 wiec po 18 jest juz bardzo marudny, wiec ja zeby go troche przetrzymac urzadzam mu wieczorne zabawy na golasa po czym kapie go tak okolo 18.45. Potem tylko jedzonko i do lozeczka. No i tutaj musze go pochwalic ze od kilku dni po okolo 20 minutach kwilenia w lozeczku zasypia sam:)))
No i tak spi juz mi do rana, budzac sie tylko na jedzenie i znowu spi:)))

U nas kąpiele są ok. godziny 18, ewentualnie rano ;-)
Oliś jak już zaśnie tak ok. 19 to śpi do rana, a nie ukrywam, że mi to na rękę i wolę Go nie wybudzać, bo jak tylko to uczynię to mi Młody później świruje i gada do późnej nocy ;-)

Sylwia, te 330 zdjęć to dopiero początek ;-) Mam w planach dorzucić niedługo drugie tyle :-)

no dziękuje .... wyproszone ale są ;-)ja podobnie jak większość - kąpie mięszy 20 a 21 , ale myślę że jak będzie podrastał to mu będe powolutku przesuwać czas na wcześniejszą porę.

Stefanka mój Młodziak kicha bardzo często i ostatnio ma dośc brudno w nosku. A temperaturę podobno po dłoniach można sprawdzić...wew. srodkowa część dłoni jest wtedy gorąca ( to wiem z opowieśći ) a moja mama to mi zawsze usta do czoła przykładała i już wiedziała.

a czy wasze dzieciolki czesto kichaja?? i jak poznac czy dziecko ma temperature ( bez termometru ) ??

Gdzieś czytałam, że przykładając swoje usta do czółka dziecka, ale jak to dokładnie wygląda to nie wiem.

I jeszcze odpowiem Agatce na pytanie dotyczące masażu dłoni. Masuję dłonie Oliśkowi od wewnątrz do zewnątrz okrężnymi ruchami (od środka dłoni aż po same paluszką, włącznie z nimi). Ale wydaje mi się to normalne, że Darusia zaciska piąstki przy wsadzaniu rączek do buzi i jak się denerwuje ;-)

A co do kichania to Młody tak często ma,a to chyba ze względu na kurz... Mogłabym codziennie to cholerstwo ścierać, ale i tak ciągle się osadza. Niestety to wszystko przez panujący w tym kraju bałagan... Na ulicach śmieci jest tutaj zdecydowanie więcej niż w Polsce. Przy Belfaście Warszawa to stolica czystości ;-)

Kasia dopiero teraz zobaczylam ten albumik. Zaraz poogladam tego Twojego bohatera.

Stefanka nie wiem jak to sprawdzic, ja uzywam termometra bo na dotyk to zawsze mi sie wydaje ze ma cieplą glowe. A moj maly czesto kicha ale czytalam ze to nie objaw choroby tylko ze sobie nosek oczyszcza.

Dobra uciekam kapac. Do jutra. Pa

reklama
Do góry