reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Ja też mam takiego do podwieszania ale jeszcze go nie używałam:no: Stefanka ten bujak Fisher-Price® Rainforest Jumperoo fajny. Tylko nie wiem jak u Ciebie z miejscem, ja bym go nie kupiła bo trochę miejsca za dużo zajmuje:crazy:
A jeśli chodzi o chodziki i sadzanie to się strasznie oburzyłam Waszymi wypowiedziami:crazy::crazy:;-) przecież nikt nikogo na siłe nie sadza:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry: Co mam położyc małego na macie i czekac aż sam usiądzie i zacznie chodzic???? przecież jesteśmy po to żeby im pomóc zdobyc te umiejętności, czyż nie??? A obciążenie dla kręgosłupa owszem jest, ale jak się przesadza z siadaniem i trzymaniem w chodziku:-):tak:
Takie jest moje zdanie i ciekawa jestem czy ktoraś z Was je popiera, czy może teraz wszystkie mnie zlinczujecie:-p;-)

reklama
sylwia ja mam duzo miejsca :)
a co do linczu to nie wiem bo ja nie mam zdania jeszcze na temat :)

ja tez nie mam zdania na ten temat, dlatego tu zapytalam, ale wydaje mi sie ze z chodzika bede korzystala

sylwia ja np nie mówię że dzieci tylko na macie mają leżej owszem musimy je stymulować i zachęcać do siadania raczkowania i chodzenia ale jest na to tak wiele sposobów nie uzywając takiego sprzętu Polecam książkę Pawła Zawitkowskiego
" co nieco o rozwoju dziecka" są tam porady nie tylko o pielęgnacji dziecka lae też o tym jak nosić jak ubierać ja sie bawić . Uważam że jest to bardzo praktyczna książka

Ja się o takich sprzętach wolę nie wypowiadać, bo u nas nieco inna sytuacja ;-) Po operacji zacznie się taka właściwa rehabilitacja, a wtedy wszystkie sprzęty będą dozwolone ;-)

Witam wieczorowa pora.

Zycze wszystkim milego wieczorka i dobrej nocki i nie bede Was meczyla moimi postami bo nadroabiajac dzisiejsze zaleglosci sie dowiedzialam ze nie mam sensownych argumentow :-:)-( wiec Was oszczedze.

Sylwia w pelni podzielam Twoje zdania.

Pozdrawiam

Zagorzałe przeciwniczki to się dopiero odezwą jak zobaczą co będziemy używać przy rehabilitacji ;-)
A tak na poważnie to uważam, że to co jest stworzone z myślą o dzieciach jest stworzone dla dzieci i powinny one z tego korzystać. Oczywiście mamuśki muszą mieć się na baczności, żeby nie przesadzać, ale chyba nikt tu nie mówi np. o ciągłym trzymaniu dziecka w chodziku czy tam w jakiejś bujawce. Skoro dziecku to sprawia przyjemność to czemu Mu na to czasami nie pozwolić? Ja sama korzystałam podobno z chodzika i żadnych problemów ze stawami czy tam z kręgosłupem, ani z nogami nie mam (no poza tym, że mogłyby być znacznie szczuplejsze:-p) także nie dajmy się zwariować. Większość zabawek też nie wiemy z czego jest zrobiona a mimo to dajemy je dzieciom ;-)

mamuski kochane ja was na dzis zegnam podziwiam te co beda w nocy siedzialy, ja jestem jakas niedzisiejsza i nawet do polnocy nie dam rady, uciekam przytulic sie do podusi bo tylko to mi zostalo, milej nocki zycze:-):-):-)

reklama
Do góry