reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Monia jeżeli chodzi o ulgę na dzieci to przysługuje całość:tak:nawet wtedy gdyby maluch urodził się 31 grudnia;-)

OOO dziewczyny ja też chce na zlot:tak::-) Jak np. w wakacje będzie ciepło, maluchy nam podrosną...fajnie by było...:-)

Monia moj synus tez dzis w nocy pospal, od 22 do 6:30. :-):-).

A odnosnie PIT-u to odliczasz sobie cala kwote i nie ma znaczenia ile mialas dziecko, wazne ze jest z tamtego roku. Ja juz swoj zlozylam i czekam na zwrot :-):-)

Dota, Jutrzenka dzięki, tez tak myślałam ale dziś ktoś mi namieszał i już sama nie wiedziałam:)
To całe szczęście bo to niezła sumka, szkoda żeby przepadła:-)
To widzę że nasze dzieciaczki miały dziś dobrą nockę:):)

Ewa, mi sie bardzo podoba pomysl garniturku na chrzest i tak wlasnie bym zdecydowala, gdybym mogla :-(

Jesli chodzi o wage to ja juz nie mam nic na plusie, za to mam naddatek faldki na brzuchu. Juz sie rozgladam za jakims aerobikiem w poblizu domku :tak:
U fryzjera tez juz bylam i ciachnelam sie solidnie - B. marudzi, ale mi jest o niebo wygodniej! Zakupy pociazowe tez juz za mna :tak::tak: Kupilam sobie kilka rozpinanych bluzek i koszul, bo w ogole nie mialam, a do karmienia takie sa najwygodniejsze.

My jeszcze nie bylismy z Malym na zakupach, bo boimy sie, ze nasz kaszlak znowu cos zlapie miedzy ludzmi. Poczekamy az ta szczepionka zacznie ladnie dzialac i wtedy sie wybierzemy.

Z tym PIT-em to trzeba dolaczyc akt urodzenia, czy jak sie to robi??? Cala nasza rodzine zawsze rozliczal Dziadek, teraz mamy spory problem, bo nikt z nas nie wie, jak sie do tego zabrac :-(
Ojejku, jakis dzis mam smetny humor :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja niestety tez mam jeszcze na plusie a poniewaz jestem uzalezniona od zakupow to mam mnostwo ubrac, czesc jescze z metkami w ktore albo sie nie mieszcze albo wygladam jak baleron :no:
ale od jutra zaczynam cos z tym robic, fryzjerka polka odwiedza mnie regularnie chociaz ostatnio obciela mnie dosc krotko czyli spokoj mam na jakies 3 miechy. namawia mnie na jakies pasemka albo cos ale ja mam naturalny kolor wlosow i szkoda mi go teraz niszczyc. chociaz czasami mnie kusii...
na zakupy zabieramy wozek bo tak jak ewa mamy wpinany fotelik a czasem z wozkiem wygodniej bo mozna cos zaladowac, zreszta dzidzia najczesciej spi.
jesli chodzi o @ to byla i to bardzo obfita co wczesniej sie nie zdarzalo ale to byla pierwsza wiec zobaczymy co bedzie dalej.
ja bym chetnie poszla do jakiejs pracy chociaz nie ze wzgledow finansowych bo tu zasilki sa wystarczajaco wysokie zeby sobie radzic a zreszta jak jedna osoba pracuje to stac ja na utrzymanie rodziny na fajnym poziomie i wynajecie mieszkania. tak powinno byc i w polsce...

Soida nie musisz dolaczac aktu urodzenia. Po prostu i PIT-O odliczasz sobie dziecko. U nas w Urzędzie (pewnie w innych tez tak jest), jak skladasz takie zeznianie z ulga rodzinna to podpisujesz oswiadczenie w ktorym stwierdzasz ze masz tyle dzieci ile kasy odliczasz (oswiadczenie dostajesz od urzednika do ktorego skladasz i wypelniasz przy nim i oddajesz a on dolacza do zeznania)

Jak masz problem z wypelnieniem PIT-a to poberz sobie z interentu program do wypelniania, jest darmowy. Wstawiasz tam tylko dane z informacji o docjhodach i to co masz do odliczenia a on sam wszystko wylicza. Potem mozesz ten
PIT wydrukowac i masz gotowy do zlozenia.

Stefanka tez jestem za tym zeby tak bylo w Polsce. Niestety w wiekszosci przyoadkow nie jest. Nam z pensji meza trudno by bylo sie utrzymac choc on pracuje w wojsku i nie zarabia najgorzej, ale to i tak niewystarczajoco dlatego to jeden z powodow dla ktorych musze wrocic do pracy,

Tak sobie myślałam o tym co napisałaś Stefanka...ciekawe czy kiedykolwiek w Polsce tak bedzie? ten nasz kraj taki biedny....tyle biedy dookoła, cos strasznego.
Nic nie zmienimy....
Ide kąpać małego, bo mi tam krzyczy.

reklama
Dziewczyny, nie ma sprawy.:-D Bardzo chętnie piszę się na zlot grudniówek i na fryzury też zapraszam. ;-) Anetka dobrze pamięta- mieszkam w Górze Kalwarii, 30 minut autem od Warszawy :-)

A z tym odliczeniem to nie do końca jest tak że sobie odpisujesz od razu ponad tysiąc. To zależy od podatku jaki się zapłaciło w tamtym roku. Mój mąż jest zarejestrowany na jakieś 711 zł a ja nie pracuję i nie jestem zarejestrowana w urzędzie pracy jako bezrobotna więc dostaniemy jakieś 200 zł z groszami. więc tak to wygląda. :no:

Do góry