reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Monia to o małego Ci chodziło...:-D:-D:-)

Jutrzenka się rozpisałaś ale nam to nie przeszkadza;-)To sobie poszalejesz na imprezie:-)

reklama
Monia, to Ci sie synus udal! Luzacki gosc, olewa co mu sie nie podoba!:-D

Dota, no to cierpliwy i ciekawski Twoj maly mezczyzna, ze tak wytrwale na zakupach "szaleje":-)

Magdalenka mam nadzieje, ze to bezpieczna pozycja i nawet teraz nie pamietam, czy podpatrzylam ja w szpitalu, czy jak? W kazdym razie moja mala tak lubi sie myc, a zreszta umycie pleckow nie trwa dlugo:)
A co do spania w dzien, to ja staram sie tak gdzies po 2 godz czuwania uspic niunie choc na pol godzinki, ale przyznam, ze ten dzienny sen nie jest juz tak gleboki i spokojny jak nocny. I w ciagu dnia Kaya spi max 1,5h jednym ciagiem.
No i dopiero zamierzam probowac mala nauczyc samodzielnego zasypiania w dzien, bo z nocka nadzwyczaj gladko poszlo, ale niech sie jeszcze dobrze do tego przyzwyczai.

Stefanka, no to ja mam za oceanem troche lepiej z tymi polskimi poduktami, bo czesc jest dostepna nawet w tutejszych marketach. A twarog mielony czy taki do pierogow, to tutaj tez jest wyrabiany i bez problemu mozna kupic wszedzie:)

A jesli chodzi o pieluszki , to ja tak jak Stefanka raz kupuje pampers raz huggies (z przewaga na pampers, bo bardziej miekkie, ale zaleta tych drugich jest gumka na pleckach) Tylko u nas chyba jakas inna rozmiarowka jest bo my ciagle kupujemy 1 (od 4-6 kg) i jeszcze max ze dwa tyg. ten rozmiar styknie:)

Jutrzenka tak mi się wydaje że to twój Kubuś. Data urodzenia się zgadza, szpital na solcu... mogę się mylić... bo skoro przy tobie mu nie cykali zdjęcia to może nie on. :dry: ma drugie imię?

Paula nie ma drugiegi imie. A jest tam waga i wzrost?? Moj mial 3220 i 53cm. A masz moze skaner w domku zeby zeskanowac to zdjęcie i mi przeslać to zobaczymy czy to moj.

Wkleje Ci zdjecie synka ktore mial zrobione w szpitalu przez fotografa ktory chodzil i robil zdjęcia i potem mozna je bylo kupic jak ktos chcial. Moze to od niego ida zdjęcia do gazety.

I co to moj synus ten w gazecie??

pryzybela ja uzywam dla niuni 2 i sa takie tylko tylko i jak skoncze te paczke to zaczynam 3. a nie uwazacie ze hagisy maja mniejsza rozmiarowke niz pampersy?? bo moja dzidzi tylko przez 1 tydzien miescila sie w hagisy 1 :))

A zapomnialam

Dota troche sie rozpisalam bo ja straszna gadula jestem. I tak sie staram ograniczac w dlugosci postow zeby nie przynudzac. ;-);-):-D:-D.

Anetko tak się składa że ja też leżałam na sali na której była dziewczyna z bliźniakami. Może to ta sama? Dwóch chłopców- Oliwier i Krystian. Najpierw byłam na sali koło kuchni, potem koło jakby recepcji a potem to na wcześniaków nas położyli ze względu na inkubator- koło laboratorium.:-):-):-)
Jutrzenka chyba znalazłam Kubusia na focie ze szpitala w wyborczej ;-)

To w takim razie ja się położyłam tam cie ty leżałaś ponieważ imiona chłopców się zgadzają ja byłam w tym pokoju 23.12 po południu. Ale jajca powiem wam wyszły :-):-)

Jeśli chodzi o Madzia miałam szczęście że poszłam dziś do tego lekarza miała utajnione przeziębienie nie maiła ani kataru ani żadnych objawów i jak lekarz ja dziś osłucha powiedział mi że mała ma szmery w oskrzelach i trzeba działać póki nie ma gorączki :-:)angry: dostała Flegamine 6 kropli 2 razy dzień rano i w południe, syrop prawoślazowy, zyrtex 2x po 1 kropli jeszcze lekarz do mnie z tekstem czemu wcześniej nie przyszłam jakbym ja miała pojecie że cos sie z nią dzieje już dawno bym była u lekarza a ona nawet kataru nie miała kompletnie nic i żadnej gorączki to mnie zdziwiło :szok::szok:

Ale mam nadzieje że jej to szybko minie bo nie chce aby mała mi przechodziła zapalenie oskrzeli :baffled::szok:

reklama
Anetko a mnie z tamtąd właśnie 23grudnia zabrali bo mała poszła pod inkubator. A 24 nawet byłam na waszej sali zapytać tej dziewczyny od bliźniaków jak ich wyniki i się okazało że też do domu idą... ale nieźle...:-):-):-)

Do góry