reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Agatko u nas karmienia nie ma w nocy tylko ok 6 rano. Ale wczesniej na poczatku jak maly jadl jeszcze w nocy ok 3 to go normalnie bralam z lozeczka i karmilam a potem odkladalam. Ja nie karmienie go na lezaco. Przy karmieniu ja siadam po turecku na jednym kolanie klade poduszcze (jaska malego) i na tym jasiu klade malego tak ze jak lezy to ma pupke w dole plecki oparte o poduszke a stopki troszke do gory na mojej nodze. Od poczatku jak je butle to tak karmimy i obojgu nam to odpowiada. Potem biore go do odbicia (nie zawsze odbija) i do lozeczka z powrotem bo z nami w lozku nie bardzo lubi bo widzi tylko sufit i mu sie nudzi.
Ale jak Darunia kladzie glowke prosto podczas spania to masz rzeczywiscie klopot lepiej jakby iala na boki bo wtedy trudno o zachlyśniecie.

Ewa ja bym sie bala, wydaje mi sie ze troszke za wczesnie, trudno przewidziec jak maly zareaguje a jakby cos bylo nie tak to nie da sie wysiasc. Moze podpytaj w liniach lotniczych czy zdarza sie ze lataja takie maluszki i czy sa oni ewentualnie na to przygotowani.

Paula to super ze mala juz sie tak przekreca. Moj synus jeszcze tego nie umie.

Agatko Pampersy 3 maja gumeczki kolo nozek a 4 to chyba maja tez juz i w pasie jak sie nie myle. A tak wogole to moj Kubus jakas kruszynka wsrod grudniowek bo niektore juz 4 nosza a my dopiero 3 od paru dni uzywamy :szok::szok::szok:. Podoba mi sie w tych 3 to ze sa nasaczane i nie czuc tak bardzo moczem nawet po calej nocce. I super chlona jak dla mnie bo maly spal w jednym od 22 wczoraj do po 8 dzis rano bo jak sie obudzil i jadl dzis o 5:30 :szok: to zaraz zasnal i nie chcialam go rozbudzac. Jak dla mnie jedyny plus dla Huggiesow to te gumki w pasie bo jakos lepiej leza ale mimo wszystko zostaje przy pampersach.

U mnie tez regularna zima jak u Ewy (nie dziwne bo mieszkamy w odleglosci ok 40 km :-D:-D) Az sie zalamalam jak to zobaczylam. Przez cala zime nie bylo tyle sniegu co teraz u nas pada.

reklama
Agatko
Julka waży niecałe 6,5kg ale te pieluszki nie są za duże.
Mają gumkę w pasie i koło nóżek, ładnie pachną i dlatego bardzo mi pasują.
Agatko kupuję te w zielonej paczce, bo to są normalne pampersy.
Fioletowe też mam ale to są takie pielucho-majtki, nie mają zapięc po bokach, tylko się je wciąga jak majteczki i są dośc sztywne więc ich na razie nie zakładam. No a poza tym to ciężko założyc takiemu maluchowi sztywne majtochy.:-D:-D:-D

Moja Julka też ogląda lelewizję. A najchętniej- MECZE :szok::no::szok::no::szok::no:
a baja to OLINKI OKRąGLINKI. Nie sadzam jej na długo i często. Tylko troszkę jak muszę coś zrobic...

Paula moj tez to maly telewidz, jak tylko znajdzie wzrokiem tv to zaraz patrzy. U mnie telewizor w dosc duzej odleglosci bo pokoj duzy wiec pozwalam mu patrzec bo jest daleko.

A co do tych Pampersow majteczek to moze to fajny pomysl i dobre rozwiazanie ale nie umiem sobie wyobrazic jak je sciagnac bezpiecznie jak maly zrobi kupke. U nas z reguly kupka dosc luzna i jest doslownie wszedzie wiec jak wsunac te majteczki zeby nie ubrudzic malca wszedzie :szok::szok:.

A jesl o tym mowa to jakie u Wszych maluchow kupki. Moj maly wczoraj i przedwczorja wupil ok 200 herbatki i kupka byla twarda, A tak to z reguly miekka ale nie rzadka.

To super Paula, nastepne to peda Pampersy 4 z zielonej paki;-) bo 3 do bani były:-D dzieki za info:tak:

Jutrzenka u nas kupka od 2 tygodni co 2 dni strasznie twarda...:-( robi co 2 dni i w tym dniu kupkowym robi kilka mniejszych twardych...
Nie stęka strasznie, stęknie dosłownie raz, dwa razy i kupka jest, ale martwi mnie jej twardość, bo powinna być żadziocha...
To po zmianie mleka z Bebilonu Pepti na Isomil (na pepti była żadka) no i mimo iz robie mleczko żadsze bo na 120wody daje 3,5 miarki mleka to itak nic nie pomaga... 31 mam szczepienie to bede radzić co dalej... żal mi wracać na Pepti bo na Isomilu jest spokojniejsza i już tak niezagazowana, no ale jak bedzie trzeba to trudno..:-(

Agatko ale u nas nie bylo zmiany mleka wiec nie wiem skad te 2 kupki takie twarde. Do tej pory zawsze pil tyle samo, kupki byly co 2-3 dni i rzadkie. Tylko dzis i wczorja takie twarde i nie wiem w sumie od czego. A myslalam ze sporo wypil. A co do mleka to czytalam zeby nie zmieniac samemu proporcji tzn nie sypac wiecej ani mniej mleka tylko tyle co jest napisane na opakowaniu.

moje kochane :))
po 1 magdalenka ja sie nie obrazam i wiem ze to zarty :)) poprostu nie mialam ostatnio czasu bo swieta i rodzina J byla. zreszta wczoraj bylismy w Londynie z dzidzia w konsulacie po paszport i nawet dzielnie zniosla podroz.
niestety ja sie przeziebilam...
jak tylko odnajde czas to sie odezwe ( MOZE nawet do ataaty ?? ) :-)
pozdrawiam was cieplutko bo u nas cieplutka wiosna!!

stefanko... no nie róbmi tego... odezwij sie do mnie....

jutrzenk a dajesz małemu cos jeśc albo pic nowego?? Jakies jabuszko czy cuś??
Bo po herbatce tymbardziej powinna być kuka żadka...
Nie denerwuj sie moze to tylko chwilowe i nastepna bedie juz ok..

A co do zmiany proporcji mleka to wuiem że ak piszą, ale musiałam tak zrobic żeby sprwdzic czy mleko nie za tegie;-) (to jest dosłownie pół miareczki więc żadna różnica) no ale to itak nic nie pomogło:no:

:crazy:stefanka..no dobra...a o mnie juz zapomniałaś...:-(

u nas wszystko po staremu
z nowosci to wczorajsza wizyta pediatry u nas w domu bo damian sie rozchorował no i ocena Pawła pod kątem WNM a wiec zostało ono wykluczone i baaaardzo sie ciesze:-)

Paweł nadal budzi mi sie w nocy:wściekła/y::wściekła/y: i powioem wam ze pobudka o 24 pozniej o 2:szok: nawet 2 godzin nie przesypia kurde. karmie go piersią, ale probowalam mu dac mleko modyfikowane o 24 by pospal dłuzej i dupa i tak obudzil sie o 2..i mam juz dosc..

co do kupek to pablo robi mi okolo 5-7 dziennie:szok::szok: i są lużne ale ponoc dzieci karmione piersią tak maja:szok:

a no i pediatra wczoraj powioedzial mi ze spokojnie mozna juz podawac owoce, soczki i kaszki, tak ze agata nie stresuj sie ze za wczesnie:-)

Ataata nic narazie nie daje nowego.GTylko herbatki 3 rozne smaki na zmiane.

Mam jabluszko w domu i tak mysle czy nie dac mu troszke na lyzeczce. A czym skrobiecie to jabuszko? Łyzeczką czy na takiej specjalnej tarce dla niemowlat??

Viki pediatra Tobie polecal zeby dawac malemu inne pokarmy?? W sumie dziwne bo jak karmisz piersia to raczej pozniej zalecaja nowe positki po 6 m-cu dopiero??. Jakis nowoczesny lekarz chyba bo z reguly ci starsi lekarze nie zalecaja sie spieszyc z nowosciami. Nam na szczepieniu taka starsza ale dobra pediatra powiedziala ze jak przyjdziemy 30 IV to dopiero zaczniemy cos nowego wprowadzac. Ale ja raczej nie bede az tyle czekac. Chcetnie juz bym kupila jakas kaszke po 4 m-cu ale chyba poczekam jak skonczy te 4 m-ce. Ale jabluszko moze niedlugo zakupie i poprobujemy.

reklama
jutrzenka dokładnie to jest raczej młody lekarz (koło 40/45 lat) ale jest wspaniałym pediatrą.
wg mnie jest bezsensowne czekac do 6 miesiąca aby podawac maluchowi inne pokarmy:tak:nawet jak karmi się piersią.ja mysle ze im szybciej przyzwyczai sie brzusio do nowego jedzonka tym lepiej i uwazam ze 4 miesieczny maluszek powinien juz popróbowac co nieco;-):-p

Do góry