reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

a ja jutro jadę do dentysty- znalazłam takiego, który leczy na fundusz i daje znieczulenie za darmo, tak że całe leczenie za frico, :tak::tak::tak:a do tej pory chodziłam i płaciłam i na dodatek nikt mi znieczulenie nie proponował, nawet do kanałowego:szok::szok::baffled:

reklama
witam miłe panie :-)
ale młoda mi dzisiaj stracha narobiła! stała na kanapie i smarowała swoje gołe nogi łyżeczką z serkiem homo ;-) patrzę a ta leci na głowę na podłogę z tej kanapy :szok: ja siedziałam na podłodze 30 cm dalej. tak upadła, że głowa jej się wykręciła i myślałam, że kark sobie połamała :szok::-( bożesz ale się wystraszyłam! tego paszczaka to nawet na metr nie można puścić samego :-( kazałam jej poruszać głową na boki, do przodu, tyłu i na szczęście nic złego się nie stało :no: ale wolę nie myśleć o tym co mogłoby się zdarzyć :-(
wczoraj całe popołudnie spacerowaliśmy po mieście. szukałam jej sandałek bo te co ma już akuratne i do końca lata nie wytrzyma bo już jej palce wystają :-( i nic nie ma ciekawego. są za bardzo zabudowane :-( a tak się złaziliśmy, że głowa mała! całe miasto wzdłuż i wszerz :cool2: byłam u optyka i chyba zapiszę się w przyszłym tygodniu na badanie. mam dużą wadę wzroku a tym samymgrube szkła :sorry2: jest jakaś nowa generacja (są połowę cieńsze) ale szkło kosztuje... uwaga uwaga 450zł! jedno! policzmy razy dwa + oprawki wychodzi ponad 1000 zł :baffled: więc chyba będą normalne z antyrefleksem (takie mam teraz). niedługo to i denka będą dla mnie mało ;-)

grzechotka szkoda z tymi pieluchami. dla mnie mają rewelacyjne zapięcia boczne bo się rozciągają i można świetnie dopasować. nie są niczym nasączane i aż dziwne, że kubę uczuliły :confused: a chusteczek bambino nie próbowałam. używam albo biedronkowych albo tych co kasia z kauflanda (choć te tylko z takim plastikowym zamknięciem, idealne na spacery bo się paczka nie otwiera i nie wysycha a do tej pory musiałam owijać w foliówkę)
w wielopakach już nie kupię :no: kiedyś kupiłam 6-pak nivea i tak długo miałam, że 2 ostatnie paczki mi się ześmierdły :-( i wcale tak tanio nie wychodzi przy pieluszkach innej firmy
kasia ja bym nie wymieniała. kuba szybko by wyrósł z biedronki i zobaczysz jak niedlugo będzie się cieszył z prawdziwego namiotu :-)
elcia mała płacze bo może strupki ją bolą :-( albo się goją i swędzą :confused: albo się coś śni, miała tyle wrażeń, że w nocy może odreagować :-( też ciocią zostaniesz na dniach :-)
aga biedny łukaszek :-( moja ostatnio jedne strupy zagoi i nadrabia drugimi :-( a brak apetytu chyba przez ząbki :-( bynajmniej u nas tak było...
ja tam na nfz zębów nie leczę bo u nas dają słabsze plomby i wypadają niestety :-( jak ktoś chce lepszą to musi dopłacać :sorry2:
viki dzięki za wieści od asi. mam nadzieję, że filipek zostawi nam trochę plaży :-) metoda z całowaniem i dmuchaniem i u nas się sprawdza :tak: a co do upałów: mówiłam, że zatęsknimy za deszczem? ;-) dzisiaj i tak nie jest źle ;-)
miałam wyrywaną piątkę - nie bolało ale denstystka strasznie się namęczyła bo korzeń był większy od zęba :-D vikuś nie bój się :no:
jejku paula :szok: dobrze, że z malutką już ok! :sorry2:
sylwia ty sobie rób projekcje zdrowego, różówego bobasa i nic nie czytaj ;-) no oliwka wyłaź już! :angry:
jutrzenka znowu na czerwono postuje :-D oj bidulko! :sorry2:
kacha :-D trza było narzekać?? widzisz jakie masz spokojne dziecko :-D kiedy w ogóle odpoczniesz :confused: nim patryk trochę podrośnie to znowu twój maluszek będzie w domu ;-)
weroniczka ale tadziu będzie miał gładziutką skórkę :-D szkoda tylko, że podkradł małgoni ;-) dla mnie szybciej ugotować krochamal (fajnie działał na skórkę :tak:)
docia a co to za książka? :zawstydzona/y:
alex czekamy na fotki :tak:

ufff! ale pościcho mi wyszło :-p ale prawie każda znajdzie coś dla siebie ;-)

My po spacerze. Nie mogliśmy być długo ze względu na Małgosię bo biedna bardzo często robi te niby kupki i ją podrazniają:-:)-:)-( Prawdę mówiąc gyby nie to że wybrudziła wszystkie pieluchy i musiałam iść kupić nowe to pewnie nie wyszłabym z domu dzisaj. Ale dałam jej granulki na ząbkowanie i jest o wiele lepiej ( tylko ciiiiiiiiii żeby nie zapeszyć).

idę się chyba z młodą kimnąć bo i tak nikogo nie ma
weit.gif

ooo weroniczka jest :-) te kupki to od ząbków? :-(

Hej Hej,
Darosław skończył urlop i wróciliśmy przedwczoraj z Siedlec od znajomych. pozdrawiałam Jutrzenkę i Paulę, nawet im pomachałam bo jechałam przez mińsk i górę:-D ale nawet mi chusteczką nie zamachały:baffled:
gotuję fasolóweczkę a Marcelin mi śpi...
Mam trochę doła bo D. stara się na kurs z angola jak dobrze pójdzie to dostanie i nie będzie go przez pół roku tzn tylko na weekendy. I tak: chciałabym żeby się dostał i doszlifował, ale z drugiej strony smutno mi będzie samej a potem, jak już wrócę do pracy to będzie ciężko mu wyjechać...:dry:
Jak tam Sylwia?? a Weroniczka dziś luknęłam, że Twoja Małgosia ma już 5 m-cy ... :szok: jak ten czas zapitala
Kata ja też bym się kimnęła ale muszę prać, gotować i sprzątać...zamiast spać byś wpadła mi pomóc, a w nagrodę poczęstuję Cię fasolówą, hmmm?

hej dota złota!! u mnie burza już minęła i słoneczko świeci a ja po południu idę sobie włosy ściachać tzn znaczną część kończówek może do ramion zaszaleję... tylko, że D. lubi długie włosy, hmmmm myślicie że mnie porzuci??:-D

iza fasolowej nie cierpię! :baffled: ale chętnie pomogłabym bez częstowania zupą :-D:tak:
a z włosami lepiej nie ryzykuj :no::-)
dota nie zauważyłam wątku :zawstydzona/y: grzechotka założyła nowy a nie miałam zasubskrybowanego ;-) dzięki! :-p lecę czytać!

reklama
Do góry