reklama

Grudzień 2009

Cześć dziewczyny,
ja już w domku, wczoraj się pogoda zepsuła, więc postanowiłam nie siedzieć u brata, chwilowe to było bo dziś u mnie słonecznie. Macica mi się zresztą napinała i stwierdziłam, że powinnam odpocząć w domu. Ale z odpoczynku nici, koleżanka podrzuciła mi trójkę dzieci, w zamian zrobi mi jakieś zakupy. Ja dziś nawet w domu zasłabłam więc wolę do południa nie wychodzić.
Nessi ja w poprzedniej ciąży na męczący kaszel piłam domowej roboty syrop z cebuli, można też dorzucić czosnek. Smaczne nie jest, ale naturalne i skuteczne.
No i od rana mam przeboje z sąsiadką. Nerwy mi puściły w końcu. Teraz się martwię czy wojny nie rozpętałam.

reklama
Clemastinium jest bardzo delikatnym lekiem podawnym malutkim dzieciom więc jest bezpieczny i śmiało można brać.
Natomiast co do wapna to hmmm mi np mój gin zabraniał brać.

Szkoda tylko, że tak bardzo spać się chce po tym leku...
A jeśli chodzi o wapno to Teściowa (lekarz rodzinny/pediatra co prawda, ale i tak chyba wie lepiej niż ja ;-)) mówi, że jest ok i nic złego nie powinno się dziać z Maleństwem. Natomiast Bratowa w ciąży dostawała Hydrocortizon (czy jak się to pisze), co podobno jest niewskazane zupełnie. Co lekarz to opinia...
I jeszcze jedno - jak mi moja gin mówiła, jeśli zauważę jakieś reakcje alergiczne to powinnam zacząć od odstawienia witamin ciążowych, bo one mogą wywołać lub wzmocnić uczulenia. Faktycznie, po odstawieniu jest nieco lepiej, ale nie cudownie...
I już naprawdę biorę się za sprzątanie, bo nikt tego za mnie nie zrobi ;-)

Ja hehehe ale tak poważnie to nie wytzrymam a poza tym szykując wyprawkę warto wiedziec co się urodzi:tak:teraz nawet bodziaki dla maluchów są z rysunkiem albo lali albo samochodzik:-) Wszędzie pełno barw, kolorów i to najbardziej kusi hehe

My w pierwszej ciąży do samego końca nie wiedzialiśmy co będzie choć czasem myślałam że już pęknę! Na szczęście nie mieliśmy usg co wizytę więc łatwiej było wytrzymać! Moim zdaniem to super niespodzianka dla wszystkich! Jednak tym razem wolałam od razu wiedzieć bo teściowie tak bardzo liczyli na chłopaka i ja też liczyłam na parkę! A jak pomyślałam że przez 9 miesięcy chodziłabym z nadzieją na chłopaczka a potem wyskoczyłaby dziewczynka to chyba przez ułamek sekundy byłabym zawiedziona:-D
Ale teraz jak wiem że będzie chłopak to żałuje że pytaliśmy się:-D:-D:-D Ale byłoby miłe zaskoczenie:-):-):-)

Jakie to wzruszające móc pierwszy raz usłyszeć bicie serduszka ;) bez kitu aż mi łezki popłynęły ..
a przed 17 na usg.. ;) grunt, że wyniki mam prawidłowe.. ;)

Ja hehehe ale tak poważnie to nie wytzrymam a poza tym szykując wyprawkę warto wiedziec co się urodzi:tak:teraz nawet bodziaki dla maluchów są z rysunkiem albo lali albo samochodzik:-) Wszędzie pełno barw, kolorów i to najbardziej kusi hehe

no właśnie właśnie ! Ja pare dni temu postanowiłam uczcić dobre wyniki badań i kupiłam pierwszy ciuszek dla Dzidzi:-)...jako ,że nie wiem jeszcze czy będzie chłopczyk czy dziewczynka musiałam wybrać unisex... ile ja się nachodziłam,żeby wybrać coś nie rózowego w kwiatki i nie niebieskiego w samochodziki..tylko poprostu uniwersalnego ...ale udało się :tak: Mamy pierwszego bodziaka i spodenki :-) Jak je kupowałam miałam łzy w oczach i ogladałam je chyba ze sto razy już:-)

Witam gorąco:) U nas też parno i męcząco. 3h byłam w rozjazdach pooglądać meble do domciu bo chcemy nowe. I wyczaiłam świetną komodę dla dziecka, zakochałam się:P Ale to na jesień kupimy ją bo po co wcześniej. U mnie w pokoju 25.3 stopnia, ale mam okno otwarte, normalnie bym się usmażyła bo na polu na pewno ponad 30.
Zabrałam się dziś za porządki - wena:D
Za tydz. o tej porze to już dawno będę po usg (mam na 10). Mam nadzieję, że poznam płeć:) (ciche marzenie:)).
Popijam sobie Coca - Colę - taki smaczek mnie naszedł;)

Hej Dziewczyny,

Ale mi głowa pęka. Rano byłam na pobraniu krwi i z wynikami o 14 na wizycie. Co się naczekałam to moje. No i wyszło mi, że mam niedokrwistość. Mam brać żelazo, poza tym wapno na alergie i nospe na twardnienie brzuszka. Następna wizyta dopiero 3 sierpnia a usg 2 tygodnie później. Liiiiippppppa. Chyba pójdę prywatnie niedługo na usg bo dla mnie to porażka mieć usg w 11 tygodniu a potem dopiero w 22.

Clemastinium jest bardzo delikatnym lekiem podawnym malutkim dzieciom więc jest bezpieczny i śmiało można brać.
Natomiast co do wapna to hmmm mi np mój gin zabraniał brać.
No a mi wapno na alergie lekarka kazała brać. I to 3 razy dziennie tylko nie za długo - z tydzień na przykład.
No i jak zapytałam o witaminki ciążowe to powiedziała że nie brać. Dzieciaczki są podobno bardzo duże po nich więc jak nie trzeba to nie brać lepiej.

Hej dziewczyny!

Odnośnie alergii i leków - mam jakąś dziwną wysypkę od ponad tygodnia i swędzi niesamowicie. W tutejszej przychodni po długich naradach dali mi lek o nazwie Tavegyl, po polsku to jakiś Klemastyn czy coś takiego.

Ja mam nerwicowa wade krtani i cale zycie z Clemastinum sie nie rozstaje :) to najlzejszy acz skuteczny lek antyhistaminowy :) i niestety podstawowym skutkiem ubocznym jest SENNOSC !!!! bron boze nie siadac za kierownice do ok12h od wziecia tabletki !!! mozna zasnac w czasie jazdy !!!

ja juz troszke sie uporalam z zalatwiamiem spraw ... zalatwilam co prawda ledwie polowe z tego co mialam do zalatwienia ale i tak lepsze to niz nic :)

reklama
A ja posprzątałam domek, szafę wysprzątałam i wykosiłam ogród:)) Od razu mi lepiej:) Czas na malowanie pazurków i relax:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry