reklama

Grudzień 2009

Hej dziewczynki:-)ja własnie wróciłam od rodziców,nic mnie nie boli tylko tak jakby prawy jajnik ale on bolal juz przed uderzeniem.Ogólnie czuje sie dobrze ale nie powiem ze czasami nie mysle o głupotach.W czwartek mam wizyte wiec zobaczymy czy wszystko ok,mam nadzieje ze tak,nie bede specjalnie gnala do gina chyba ze bedzie działo sie cos niepokojacego.

reklama
Witam.
Ja byłam w piątek u gina i myślałam,że w ten weekend wyśle mnie na usg połówkowe a tu zonk:-( dopiero za 2 tygodnie:-(.

Napiscie mi moje drogie jak to jest z jazdą na rowerze w ciąży?? Można czy nie?

Witajcie dziewczynki w deszczowe popoludnie:(

Natalko co do jazdy na rowerze to jesli chodzi o mnie to mam zakaz...
Pytalam na poczatku ciazy lekarza.Tylko,ze u mnie ten zakaz pewnie wynikal z tego iz pierwsza ciaze poronilam i mialam na siebie szczegolnie uwazac...

A z fajnych rzeczy to pożyczyłam od teściowej stetoskop, ciekawa jestem czy coś mi się uda dzięki niemu usłyszeć? Jak myślicie?
Ja tez próbuje wysłuchać serduszka stetoskopem, ale to nie takie łatwe ;) i z tego co wiem to mozliwe jest to jakos w okolicy 20 tygodnia, bo wczesniej to ciężko. W kazdym razie ja probowalam znalezc serduszka i nic nie znalazlam choc czuje gdzie sie dzidzia rusza.
Bulgotanie słyszę gdy się rusza, a jak nie czuję ruchów to cisza. Od czasu do czasu jakieś puknięcie, ale serduszka nie słyszę. Gdybym ruchów nie czuła i nie wiedziała w ten sposób gdzie dzidzia jest to bym pomyślała, że to żołądkowe bulgotanie.
Czy to ma sens co ja piszę? :-D
A to bulgotanie to moze płyn owodniowy slychac jak dzidzia się rusza :) , albo perystaltyka, ale jak nad macica to zapewne dzidzius :)

hej Mamuśki! Rower niebardzo, niby w różnych opiniach kobieta w ciąży może uprawiać sporty aby dbać o swoją aktywność fizyczną, ale pewnie chodzi im o gre w szachy albo coś równie statycznego ]:-) ja musiałam odstawić motor, bo to już wogóle odpada, na rowerku bym chętnie pośmigała ale to jednak jest wysiłek na brzuch - niby nogami się pedałuje ale mięśnie brzucha przy tym też pracują.
Miłego dzionka
Dzisiaj pogoda fajna będzie :D więc.... ide wstawić pranie :-D

ja tez witam z rana ... mimo ze pogoda ladna bedzie mnie dzis czeka ciezki dzien ... zwlaszcza emocjonalnie ... nie pisalam wam wczoraj ale napisze po krotce ... wczoraj w nocy zmarla nam ciocia ... a w sobote mialo byc wesele jej syna ... sytuacja sie conajmniej skomplikowala ... wszyscy podlamani i zamiast na wesele pojdziemy jutro na pogrzeb ;( ja dzis musze zaopiekowac sie troche babcia ktora ryczy non stop ... a ja nawet nie wiem co mam jej powiedziec ... a jeszcze na sile chce mnie zaciagnac do kplicy na modlitwe przy trumnie czego nie zniose !! zwlaszza teraz ... nic bede musiala wymyslic cos zeby tam wogole nie wejsc bo to naprawde nie dla mnie ...

ja tez witam z rana ... mimo ze pogoda ladna bedzie mnie dzis czeka ciezki dzien ... zwlaszcza emocjonalnie ... nie pisalam wam wczoraj ale napisze po krotce ... wczoraj w nocy zmarla nam ciocia ... a w sobote mialo byc wesele jej syna ... sytuacja sie conajmniej skomplikowala ... wszyscy podlamani i zamiast na wesele pojdziemy jutro na pogrzeb ;( ja dzis musze zaopiekowac sie troche babcia ktora ryczy non stop ... a ja nawet nie wiem co mam jej powiedziec ... a jeszcze na sile chce mnie zaciagnac do kplicy na modlitwe przy trumnie czego nie zniose !! zwlaszza teraz ... nic bede musiala wymyslic cos zeby tam wogole nie wejsc bo to naprawde nie dla mnie ...
bardzo mi przykro, ale babcia nie powinna cie zmuszać żebyś szła do kaplicy ja na twoim miejscu przepraszam mam nadzieje że cie nie uraze ale bym nie poszła na pogrzeb. bo będziesz sie napewno denerwować :no:

reklama
A ja za to słucham swojego dzidziusia prawie codziennie, własnie po to kupiłam ten detektor tętna płodu, jak sie niepokoje i dzidzia żadko się rusza- po prostu sprawdzam, super uczucie takiej "muzyczki" słuchać:tak:

Nowamagdak ja tez odstawiłam motor:-( niby pojeździć można ale rozsądek mi podpowiada, że nie powinnam. Nigdy nic nie wiadomo co sie może wydarzyć:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry