reklama

Grudzień 2009

ja tez witam z rana ... mimo ze pogoda ladna bedzie mnie dzis czeka ciezki dzien ... zwlaszcza emocjonalnie ... nie pisalam wam wczoraj ale napisze po krotce ... wczoraj w nocy zmarla nam ciocia ... a w sobote mialo byc wesele jej syna ... sytuacja sie conajmniej skomplikowala ... wszyscy podlamani i zamiast na wesele pojdziemy jutro na pogrzeb ;( ja dzis musze zaopiekowac sie troche babcia ktora ryczy non stop ... a ja nawet nie wiem co mam jej powiedziec ... a jeszcze na sile chce mnie zaciagnac do kplicy na modlitwe przy trumnie czego nie zniose !! zwlaszza teraz ... nic bede musiala wymyslic cos zeby tam wogole nie wejsc bo to naprawde nie dla mnie ...

HMM Mea chyba musisz Babci powiedzieć, że chętnie ją do kaplicy zaprowadzisz ale ze względu na ciąże nie będziesz jej w modlitwach towarzyszyć.

reklama
bardzo mi przykro, ale babcia nie powinna cie zmuszać żebyś szła do kaplicy ja na twoim miejscu przepraszam mam nadzieje że cie nie uraze ale bym nie poszła na pogrzeb. bo będziesz sie napewno denerwować :no:

na pogrzeb pojde ale bede z daleka od ludzi ... zeby to moje malenstwo sie niepotrzebnie nie denerwowalo ... a tesciowej juz powiedzialam ze zawioze ich pod kapilice i nawet nie wysiadam z samochodu !!

Mea wiem cos o tym bo sama miałam podobna sytuacje,w pierwszej ciazy zmarł dziadek mojego meza i tez mimo ze byłam na pogrzebie to nie poszłam do trumny,nie mogłabym na to patrzec:-(wiec ty zrób tak samo,i tak bedziesz to przezywac bo inaczej sie nie da ale widziec zwłoki to cos naprawde niemiłego.Odpusc sobie przecież wszyscy zrozumieja dlaczego.

Mea wiem cos o tym bo sama miałam podobna sytuacje,w pierwszej ciazy zmarł dziadek mojego meza i tez mimo ze byłam na pogrzebie to nie poszłam do trumny,nie mogłabym na to patrzec:-(wiec ty zrób tak samo,i tak bedziesz to przezywac bo inaczej sie nie da ale widziec zwłoki to cos naprawde niemiłego.Odpusc sobie przecież wszyscy zrozumieja dlaczego.

tym sie pocieszam ze mam przynajmniej dobra wymowke :) bo ja to bym do trumny nie poszla wcale nawet jak bym nie byla w ciazy !! ostatnio to sie ciocia na mnie obrazila z tego powodu ale olalam ... to nie dla mnie i tyle ...

Mea jesli naprawde beda nalegac powiedz, że jest taki przesąd, że kobita w ciazy nie moze trupa widziec... i sprawa zalatwiona!!!!

Dziewczyny ale wam zazdroszcze tych ruchow na narazie nic!!!:no:

Mea, z tego co słyszałam to istnieje taki przesąd, że kobiety w ciąży nie mogą chodzić na pogrzeby- możesz to wykorzystać.
Mi pod koniec poprzedniej ciąży zmarła teściowa i wiele osób ( gł dalszych) błagało mnie abym nie szła na pogrzeb bo ....., ja poszłam bo tego chciałam, syn miewa się dobrze i właśnie zdał do trzeciej klasy.
W tej ciąży też byłam na pogrzebie i żyję a dziecię cały czas kopie.

Mea- nie daj się to jest Twój wybór- pamiętaj - czy chcesz chcesz brać udział w pogrzebie czy nie, czy chcesz pożegnać zmarło z bliska czy nie.

Ja głupia uległam presji otoczenia i nie poszłam pożegnać teściowej do kaplicy, bo niby straszny widok i bardzo tego żałuję, bardzo ją kochałam i była cudowną osobą- ale dobrych ludzi Pan Bóg zabiera

Mnie w ciąży zmarł tata, dzień później miałam wypadek samochodowy, a na następny był już pogrzeb, do tego na kilka dni przed planowaną obroną mgr. Byłam chyba w 15 tyg. ciąży. Płakałam cały czas, teściowa mnie tylko prosiła i uspokajała żeby się nie zanosić za mocno, żeby płakać, ale trochę z opanowaniem. Są sytuacje na które wpływu nie mamy, ja po wypadku mimo ciąży nie zostałam w szpitalu, bo chciałam być na pogrzebie, zgłosiłam się dopiero po na badania. Każdy wewnątrz czuje co jest dla niego i jego dziecka najlepsze i nie powinien słuchać otoczenia. Mea jeśli nie odczuwasz potrzeby bycia na pogrzebie to po prostu nie idź.
Aha! Moje dziecko jest zdrowe mimo przeżyć jakie miałam w ciąży. Co nas nie zabije to nas wzmocni. Instynkt matki wie najlepiej.

reklama
ja śmigałam na motorach.. no ale teraz to nie na miejscu. W garażu stoi R6 z 2005 roku, chyba ją sprzedam i zamienię na inny pojazd - tym razem cztero kółkowy :D na jakiś wypasiony wózek z bajerami hiihi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry