• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Dziewczynki wróciam. Ledwo siedzę a jeszcze kanapki im zrobić i położyć ich i siebie zaraz potem :-D

Musiałam wejść, bo jestem w szoku :szok:
W sali do której będzie chodził Jonasz są kulki i 2 zjeżdzalnie. No jeszcze takiej sali w żadnym przedszkolu nie widziałam. Tzn raz ale w prywatnym :-D

http://www.paulsadowski.com/birthday.asp

hahaha mam prawie 10.000 dni

Ostatnia edycja:
lubię tę maść, mąż mi wmasował w kark i plecki, takie uczucie chłodu a zarazem grzania :tak:kupił jeszcze krople do nosa homeopatyczne Euphorbium i Paracetamol - bardziej na ból głowy niż na spadek temperatury, bo w sumie mam tylko stan podgorączkowy. a teraz się raczę herbatką z miodem i cytryną i czekam na minimalne chociaż efekty w poprawie samopoczucia.

Dziewczynki wróciam. Ledwo siedzę a jeszcze kanapki im zrobić i położyć ich i siebie zaraz potem :-D

Musiałam wejść, bo jestem w szoku :szok:
W sali do której będzie chodził Jonasz są kulki i 2 zjeżdzalnie. No jeszcze takiej sali w żadnym przedszkolu nie widziałam. Tzn raz ale w prywatnym :-D

hoho, to będą się dzieciaki bawić :tak:

Witajcie!!

Dzisiaj sie kończy listopad i dałam rade zaciskac nogi do tego czasu, ale juz marze żeby Janek sie ruszył.

Jutro wizyta u ginekologa i pewnie dostane skierowanie do szpitala.
Ale się boje:szok:

no ja juz po rozmowie z wujkiem-pediatra, ktory ze tak powiem uratowal mi zycie..
wiec na pewno ja sie dostosuje do jego porad...

co do szczepionki na zoltaczke jaka podaja w szpitalu zaraz po urodzeniu tj. Eumag (czy jakos tak) rzeczywiscie zawiera rtec...
engerix jest wolny od tego skladnika, ale kwestia zakupienia go i podania po porodzie jest zalezna od tegoo czy szpital sie zgodzi podac szczepionke z "niewiadomego utrzymywania" bo one musza byc w stalej temeraturze,...
trzeba zapytac lekarza po prostu...

co do szczepien obowiazkowych..
to powiedzial ze jest zwolennikiem skojarzonych, ale tylko tych 5-cio skladnikowych, gdyz statystycznie maja najmniej dzialan ubocznych,
natomiat te 6-cio skladnikowe czesto powoduja efekty uboczne...

co do szczepien na rotawirusy to powiedzial zeby sie nawet nie zastanawiac..
i nalezy je podac do ukonczenia 6 miesiaca zycia...
w tym pierwsza dawka musi byc podana do konca 12 tygodnia zycia...
szczepienia na rotawirusy sa "zywe" doustne,..
i sa dwa rodzaje jedna 2-wu dawkowa i druga 3-y dawkowa....
on szczepi tymi dwudwakowymi gdyz maja takie same efekty a sa po prostu tansze...
i mowi ze te rotawirusy czesto powoduja drgawki wysokie goraczki i tym samym czeste pobyty w szpitalu...

pneumokoki mowi ze tez szczepic..ale niestety o to sie juz nie dowiedzialam wiecej gdyz wchdzil do kogos na wizyte...

Ależ się cicho zrobiło... Gdzie wszystkie wywiało? Myślałam że zasiądę do kompa i będę nadrabiać z pół godz a tu taki błogi spokój.
Ja juz zupełnie zgłupiałam z tymi szczepionkami... Nic nie wiem. No moze tylko tyle ze na dodatkowe szczepienia mnie nie stac;-)

no ja juz po rozmowie z wujkiem-pediatra, ktory ze tak powiem uratowal mi zycie..
wiec na pewno ja sie dostosuje do jego porad...

co do szczepionki na zoltaczke jaka podaja w szpitalu zaraz po urodzeniu tj. Eumag (czy jakos tak) rzeczywiscie zawiera rtec...
engerix jest wolny od tego skladnika, ale kwestia zakupienia go i podania po porodzie jest zalezna od tegoo czy szpital sie zgodzi podac szczepionke z "niewiadomego utrzymywania" bo one musza byc w stalej temeraturze,...
trzeba zapytac lekarza po prostu...

co do szczepien obowiazkowych..
to powiedzial ze jest zwolennikiem skojarzonych, ale tylko tych 5-cio skladnikowych, gdyz statystycznie maja najmniej dzialan ubocznych,
natomiat te 6-cio skladnikowe czesto powoduja efekty uboczne...

co do szczepien na rotawirusy to powiedzial zeby sie nawet nie zastanawiac..
i nalezy je podac do ukonczenia 6 miesiaca zycia...
w tym pierwsza dawka musi byc podana do konca 12 tygodnia zycia...
szczepienia na rotawirusy sa "zywe" doustne,..
i sa dwa rodzaje jedna 2-wu dawkowa i druga 3-y dawkowa....
on szczepi tymi dwudwakowymi gdyz maja takie same efekty a sa po prostu tansze...
i mowi ze te rotawirusy czesto powoduja drgawki wysokie goraczki i tym samym czeste pobyty w szpitalu...

pneumokoki mowi ze tez szczepic..ale niestety o to sie juz nie dowiedzialam wiecej gdyz wchdzil do kogos na wizyte...
ja słyszałam podobne opinie,wiec my zdecydowanie szczepimy :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry