reklama

Grudzień 2009

zwariuje z tym moim kompem! trzeci raz pisze tego posta!
witam po weekendzie.
u nas wszsytko gra, wczoraj byłam u pani dr, ktg ok szyjka też pani dr stwierdziła że córcia raczej świateczna będzie. krew mi się naprawiła! hemoglobina 11,9 a było miesiąc temu 9, erytrocyty 4, a były 3,45!jak na końcówkę ciąży rewelacja. tylko białych krwinek dużo 14,8 ale mam chyba jakąś infekcę pęcherza bo też w moczu liczne bakterie, leukocytów dużo i białko. oprócz bólu pleców i dołu brzucha objawów typowych dla zapalenia pęcherza nie mam ale to też nie musi być takie książkowe. czekam na posiew moczu, póki co piję hektolitry wody i żyrawiny pod każdą postacia, żeby się wypłukać.
pobrała mi też wymaz na gbs.
za tydzień następne ktg.
a najistotniejsze jest to że zakazy zniesione. no pare dni mam nie robić generalnych porządków, ale nie muszę leżeć plackiem, mogę pospacerować i mam pozwolenie na seks w miarę samopoczucia. z tego już skorzystałam na męża rzuciłam się od razu:-)
dobra teraz nadrobię trochę!

dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
luuzna trzymaj się!​

reklama
Witam się na chwilke znad sniadanka i zaraz smigam sie pouczyc.
Marta, Karolak- wszystkiego naj naj!! Samych radosnych dni:-)
Kurcze, ja chyba z tych co Mea bo tez bym kazała mezowi jechac. No ale nie oszukujmy sie, takie zbiorowisko babeczek, każda z nas ma inny charakter, inne potrzeby i innych mężów;-)I tak cud, że jeszcze sie jakoś dogadujemy.
Mnie chyba tez jakies choróbsko zaczyna rozkładać bo marnie się czuje. No nic, poleże, poucze się pod pierzynką i moze mnie całkiem nie rozłozy;-)
Do napisania później, miłego dnia :-):-)

Witam się na chwilke znad sniadanka i zaraz smigam sie pouczyc.
Marta, Karolak- wszystkiego naj naj!! Samych radosnych dni:-)
Kurcze, ja chyba z tych co Mea bo tez bym kazała mezowi jechac. No ale nie oszukujmy sie, takie zbiorowisko babeczek, każda z nas ma inny charakter, inne potrzeby i innych mężów;-)I tak cud, że jeszcze sie jakoś dogadujemy.
Mnie chyba tez jakies choróbsko zaczyna rozkładać bo marnie się czuje. No nic, poleże, poucze się pod pierzynką i moze mnie całkiem nie rozłozy;-)
Do napisania później, miłego dnia :-):-)

A ja sie ciesze ze nie musze zezwalac czy cos bo moj poprostu woli siedziec ze mna :-):-):-) i mam luzik :-)

ze mną nie ma kto ani dziś ani jutro w razie czego jechać 30 km do szpitala a na wizytę do gina muszę tłuc się 45 min autobusem. na dodatek mierzyłam właśnie gorączkę i mam 38*.

Ostatnia edycja:
A wiecie co ja wlasnie ogladam ? :-)

Tracy Hogg (autorka "jezyka niemowlat" odwiedza rodzinki , ktore maja problemy z niemowlakami i pokazuje im techniki. Program jest nakrecony podobnie jak niania. Przyjezdza , obserwuje, pokazuje techniki. Potem zostawia rodzicow samych i wraca po jakims czasie na podsumowanie. :)

Tak wiec nie musze czytac - moge poogladac :)

no to sie zaczyna... Luuuzna napisała tak:
Mialam badanie ginekologiczne i powiedzial ze lada moment powinnam urodzic bo wszystko jest gotowe do porodu. mam bole caly czas i maly przepycha sie w dół!

No to gratulacje moje:-) bedzie w koncu miala dziewczyna spokoj!!!!

no to sie zaczyna... Luuuzna napisała tak:
Mialam badanie ginekologiczne i powiedzial ze lada moment powinnam urodzic bo wszystko jest gotowe do porodu. mam bole caly czas i maly przepycha sie w dół!

No to gratulacje moje:-) bedzie w koncu miala dziewczyna spokoj!!!!
No ciekawe, czy urodzi się 1 czy 2 grudnia :-) Trzymam kciuki by poród był lekki .....

No a pozatym dziś 1 grudnia a więc rozpoczynamy kolejne rozdawanie honorowych miejsc na podium dla mamusiek które urodzą w 1 dekadzie grudnia:-) Damy wszystkim szanse w końcu nasze dzieciaczki to takie uparciuszki więc niech każda ma się mozliwość załapać. Ja to czuję że jeszcze Mea urodzi szybciej niż ja:laugh2:
Ja czuję, że Mea spokojnie do stycznia zaczeka:tak:

reklama
ja juz nie chce jeszcze rodzic;-)

ide dzis pierwszy raz do tego lekarza z nowego szpitala i na usg...
i wiecie co?
mam przeczucie ze nie wroce ze kaze nam jechac prosto do szpitala..:szok:

jak mi sie nie chce golic nog...ehhhh....
moze pojde z takim buszem??:-D
myslicie ze sie wystraszy??
Też muszę dziś ogolić nogi bo jutro na 12 ginka a jutro mi się nie będzie chciało golić znając życie i mnie:-p Ja myślę, że w szpitalu nie zostaniesz:-) Nic się nie dzieje:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry