reklama

Grudzień 2009

reklama
Hej dziewczyny! Mam pytanko, jak odczuwacie pierwsze ruchy dziecka? Coś tam czuje i nie potrafie określić czy to to" ;) kurczę boli Was brzuszek czasami na dole jk się nie tak połozycie? Dzisiaj rano myslałam, że zwariuję, okręciłam się na drugi bok i ... przeszło ...

oj u nas dzis zapowiada sie mega lampa ... slonko juz daje a jeszcze ranek ...
ja narazie spadam po zakupy ... musze wieksza partie ziemniaczkow kupic i troche miecha na jakas zupe ...

Hej dziewczyny! Mam pytanko, jak odczuwacie pierwsze ruchy dziecka? Coś tam czuje i nie potrafie określić czy to to" ;) kurczę boli Was brzuszek czasami na dole jk się nie tak połozycie? Dzisiaj rano myslałam, że zwariuję, okręciłam się na drugi bok i ... przeszło ...

To i ja od rana mam sensacje jakieś, aż uruchomiłam nospe i dzwoniłam do lekarza. Wczoraj pojechałam na zakupy i oczywiście targałam do bagażnika 2 zgrzewki coli dla mojego pana i władcy i cos mi pykneło koło jajnika i zaczeło pobolewać. Wieczorem cisza, wiec poszłam spać - hehe po najedzeniu się na fuullll kebabowej ;-)- i rano jak wstałam to bolało jak cholera! Już w nocy się budziłam, tak jakby mi się na maxa wiązadło naderwało, ale bez plamień. No i zadzwoniłam do ginka a ten polecił nospe i odpoczynek a jak nie przejdzie do do łóżka i wyleżeć, ale jak tu leżeć jak w pracy jestem??? :wściekła/y:

A pierwsze ruchy, to juz dziewczyny szczegółowo opisywały- ja miałam jaby pływająca rybkę i bulgotanie, ale w pierwszej ciąży tego nie rozpoznałam, dopiero teraz :-) a teraz to już mam włażenie pod żebra i kopanie po pęcherzu jak znalazł :-)

Wg ostatniego- poniedziałkowego usg maluch waży bagatela 230g!!!!!!!!!

Witajcie właśnie skończyłam czytać to co od wczorajszego popołudnia napłodziłyście, nieźle wam szło zajęło mi to prawie godzinę...
U mnie miało być upalnie tymczasem pada deszcz, a głowa mi pęka...
Od 7 rano pod blokiem chodzi kosiarka spalinowa i nie dość że hałasuje to jeszcze śmierdzi paliwem, po prostu wymarzony poranek...
Wczoraj odwiedził mnie szwagier i zrobił wstępne pomiary mebli do pokoju dla maleństwa, znalazłam fajne meble na stronce: zestaw samolot mały (z szafą 2 drzwiową), Globinit Development - SKLEP.meble.pl (wzór będzie zależał od płci ) i według nich ma mi zrobić a koszt zmniejszy się o połowę.
Mam nadzieję że dziewczyny które wczoraj pisały o złym samopoczuciu dziś czują się dużo lepiej.

Ja na razie pokoju dla dzidzi nie szykuję, stoi pusty pomalowany na biało, a fantazjowac będe mogła bo ma 25m2:tak:
W kazdym razie i tak pierwsze pół roku łóżeczko będzie w sypialni stało koło łóżka, tak jest dużo wygodniej, Antosia do swojego pokoiku przeniosłam jak miał 7 m-cy.
A te pół roku bede miała na wymyślanie pokoiku:tak: Na razie u mnie weny brak.

:crazy: ufff dotarlam do konca!! co do watkow zamknietych niemam zdania bo narazie nie umiem sie zmusic zeby zrobic sobie zdjecie brzuszka a tym samym zamiescic go na forum:zawstydzona/y: ja tez od wczoraj jakos dziwnie sie czuje, w nocy zle spalam a teraz nie umiem sie do konca wyprostowac, chyba moja macica szaleje bo strasznie czuje wiazadla(szczegolnie jak wstajje)

Chyba nawet nie chcemy osobnego pokoju dla maluszka. Z Wiktorkiem mielismy dla niego ale i tak pierwszy rok spalismy z nim. Bylam przewrazliwiona i czuwalam, czy wszystko z nim ok no i karmilam w nocy a nie chcialo mi sie lazic po mieszkaniu w ciemnosciach. Tymbardziej, ze maly spal po 10 godzin a mnie zalewalo mleczko i troche go budzilam...:-p
Teraz mlody(a) na pewno pierwsze lata bedzie z nami a potem zobaczymy. Wiktor juz planuje pietrowe lozko, juz umeblowal NASZ pokoj a my mamy sie przeniesc do jego 7m2..., czyli na razie mozemy sie cieszyc z przestrzeni :happy:.
Wlasnie mnie strasznie boli zab - dziura na wylot i dzis ide do dentysty.
A wczoraj sie lekko zatrulam i teraz troche poszcze, mam nadzieje ze wszystko przejdzie szybko...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry