reklama
ja pierwszy raz u ginki byłam w 4tyg ciąży
a w 5 już miałam założoną karte..
a jak wyglądają te wasze zaświadczenia? ja nie mam żadnego zaświadczenia tylko samą karte ciąży
dagmar świetne te kombinezony! ja od tygodnia poszukuje ale coś nie moge natrafić sobie na fajny ehh
23marta super że już jesteś w domu
ja mimo wszystko bym chyba na twoim miejscu więcej teraz odpoczywała.. u mnie skurcze doprowadziły do krwawienia i ledwo ciąże odratowali.. może dlatego teraz jestem przewrażliwiona i wole napisać innym żeby się oszczędzali
nowamagdak gratuluje syncia! :-) i świetnie że wszystko dobrze z małym i z ciąża
a jak wyglądają te wasze zaświadczenia? ja nie mam żadnego zaświadczenia tylko samą karte ciąży
dagmar świetne te kombinezony! ja od tygodnia poszukuje ale coś nie moge natrafić sobie na fajny ehh
super! podwójne szczęście ich czekaTak w ogóle właśnie się dowiedziałam, że znajomi, którzy są po in vitro (2 lata prób naturalnych i nic) spodziewają się bliźniaków!!!!))))) Jupi! Udało się za 1 razem
![]()
ja to samoOj nie ladnieja mówie na cole odrdzewiacz
23marta super że już jesteś w domu
nowamagdak gratuluje syncia! :-) i świetnie że wszystko dobrze z małym i z ciąża

lajtway
Fanka BB :)
Jaka psia dyskusja dzisiaj:-) Nie żebym się nie cieszyła- też psiara i kociara jestem. Obecnie mam 2-letniego owczarka niemieckiego i starego juz kundelka, a do kompletu kocurka;-) No ale wszystko mieszka w domu na wsi u rodziców. Ja zadowalam sie tymi zwierzakami, które mamy na studiach- niektóre sa przekochane:-)
Kurcze, przeziębienie i mnie dopadło- ciągam nosem, kaszlę i czuję że mam gorączkę. Czyli piekny weekend się zapowiada... I mam dylemat- jechać do męża na wieś czy zostać i sie wygrzewać. Ale tak mi do niego tęskno... Niby obiecał że przyjedzie jak ja nie bedę mogła ale to dopiero jutro wieczorem:-(
Kurcze, przeziębienie i mnie dopadło- ciągam nosem, kaszlę i czuję że mam gorączkę. Czyli piekny weekend się zapowiada... I mam dylemat- jechać do męża na wieś czy zostać i sie wygrzewać. Ale tak mi do niego tęskno... Niby obiecał że przyjedzie jak ja nie bedę mogła ale to dopiero jutro wieczorem:-(
Chérie
Mama Danielka
Jaka psia dyskusja dzisiaj:-) Nie żebym się nie cieszyła- też psiara i kociara jestem. Obecnie mam 2-letniego owczarka niemieckiego i starego juz kundelka, a do kompletu kocurka;-) No ale wszystko mieszka w domu na wsi u rodziców. Ja zadowalam sie tymi zwierzakami, które mamy na studiach- niektóre sa przekochane:-)
ty leż lepiej pod kołderką, i pij dużo ciepłego - niekoniecznie herbatę, ja piłam samą wodę z miodem i cytryną. dziś już się czuję doskonale.
nawet na spacerze byłam, krótkim bo krótkim, ale dobrze mi zrobiło świeże powietrze

aga6671
Mama Hani i Tomka
Niestety ja nie dołączę do miłośników psów:-(
Jeżeli ktoś by mnie ZMUSIŁ do wzięcia psa to też bym się zdecydowała na labradora bo lubi dzieci:-)
Ale kiedyś ciotka przyjechała z owym psem na weekend i choć zajmowali się nim jak dzieckiem, na dworze go chyba z 2 h szczotkowali to ja potem musiałam przez 2 tyg wynajdować włosy w każdym najdziwniejszym miejscu
Ale ogólnie to ja przerażliwie boję się psów!!! Nieważne czy duży czy mały, szczeka czy macha ogonem.... omijam szerokim łukiem!
Nie wiem skąd to się wzięło bo nigdy żaden pies mnie nie ugryzł a mieliśmy kiedyś owczarka kaukaskiego (trzymany na dworze) i bardzo ją kochałam
Aż ją sąsiad otruł dzień przed wigilią:-(
Nowamagda gratuluję syneczka!
Jeżeli ktoś by mnie ZMUSIŁ do wzięcia psa to też bym się zdecydowała na labradora bo lubi dzieci:-)
Ale kiedyś ciotka przyjechała z owym psem na weekend i choć zajmowali się nim jak dzieckiem, na dworze go chyba z 2 h szczotkowali to ja potem musiałam przez 2 tyg wynajdować włosy w każdym najdziwniejszym miejscu

Ale ogólnie to ja przerażliwie boję się psów!!! Nieważne czy duży czy mały, szczeka czy macha ogonem.... omijam szerokim łukiem!
Nie wiem skąd to się wzięło bo nigdy żaden pies mnie nie ugryzł a mieliśmy kiedyś owczarka kaukaskiego (trzymany na dworze) i bardzo ją kochałam
Aż ją sąsiad otruł dzień przed wigilią:-(Nowamagda gratuluję syneczka!
NeSSi
Moderatorka
Witam,
Uff,Uff,Uff ..........
Na 100% chłopiec,
nie chciał pokazywać buzi tylko od pupy strony ciagle sie dawał zobaczyć
, ciąża książkowa, czyli tyle ile ma wynosić na 21 tydz. tyle wynosi ......u mnie w dodatku jest zgodnośc w 100% z obliczeniami z USG, ja jestem obecnie na etapie 21 tyg. 3 dni i tyleż samo wykazały parametry malucha
termin równiez USG pokazuje na 29.12 ....... czyli ,że pani dr. była w szoku
dawno nie miała 100% zgodności .....
młody wazy 450g, łozysko bdb, płyn owodniowy ilośc: bdb, fałd karkowy 4.0
Położenie płodu: podłóżne głowkowe, ustawienie prawe
Czynnośc serca 140/min
Dojrzałość łożyska I stopień
Mały cały czas się wiercił (i nie jadłam czekolady)
nie kazała mi liczyć ruchów czy coś z tych rzeczy bo powiedziała, że w moim przypadku wszystko jest super, więc nie musze się bawić w liczenie .....
Zleciła mi badania ponowne: morfologia, mocz (mam ciagle bakteriomocz), znowu toxo, test obciążenia 50 g glukozy
i mam przyjść za miesiąc ....... na 4 d
jestem spokojna, szczęsliwa aż sobie zjadłam frytki z lodami z McDonalda 
A i przyszedł mi detektor tetna płodu ..... posłuchałam dzidzi pikawy, swojej i męza heh -> działa
Chyba wsio .........
A, zdjęcie sisiora wkleje jutro
Uff,Uff,Uff ..........
Na 100% chłopiec,
nie chciał pokazywać buzi tylko od pupy strony ciagle sie dawał zobaczyć
, ciąża książkowa, czyli tyle ile ma wynosić na 21 tydz. tyle wynosi ......u mnie w dodatku jest zgodnośc w 100% z obliczeniami z USG, ja jestem obecnie na etapie 21 tyg. 3 dni i tyleż samo wykazały parametry malucha
Czynnośc serca 140/min
Mały cały czas się wiercił (i nie jadłam czekolady)

nie kazała mi liczyć ruchów czy coś z tych rzeczy bo powiedziała, że w moim przypadku wszystko jest super, więc nie musze się bawić w liczenie .....Zleciła mi badania ponowne: morfologia, mocz (mam ciagle bakteriomocz), znowu toxo, test obciążenia 50 g glukozy
i mam przyjść za miesiąc ....... na 4 d
A i przyszedł mi detektor tetna płodu ..... posłuchałam dzidzi pikawy, swojej i męza heh -> działa

Chyba wsio .........
A, zdjęcie sisiora wkleje jutro
kopciuszek2107
Ojojoj ale mam lektórke
ide czytac.
ide czytac.kopciuszek2107
No przeczytalam
Ja mam duzo rzeczy rózowych i typowych dziewczecych
szkoda ze nie masz swoich bo bysmy sie wymieniły:-)
GRATULUJE chłopca,bedzie kumpel dla mojego syna
najwazniejsze jednak ze wsio ok;-)
No to pieknie:-)ciaza jak marzenie
no i dobrze ze jednak pokazywal dupcie.mama chociaż ma pewnosc
Ide sie wykapciac;-)
To fakt, ale dla Antosia miałam wszystkie rzeczy typowe dla chłopca, więc gdyby teraz miała być dziewczynka niewiele bym skorzystała....
Ja mam duzo rzeczy rózowych i typowych dziewczecych
szkoda ze nie masz swoich bo bysmy sie wymieniły:-)hej Mamuśki. Długo mnie nie było :] w tamtąsobotę świadkowałam na ślubie - dałam radę :d impreza do 5 rano)) wszystko okej było, tylko mi oczywiściew nogi spuchły ale na szczęście w niedziele
![]()
dzisiaj byłam u doktorka) wszystko okej, macica sie nie napina, nie boli nic
a co najważniejsze![]()
CHŁOPAK
bardzo chciałam synka, i mam
![]()
![]()
GRATULUJE chłopca,bedzie kumpel dla mojego syna
najwazniejsze jednak ze wsio ok;-)Witam,
Uff,Uff,Uff ..........
Na 100% chłopiec,nie chciał pokazywać buzi tylko od pupy strony ciagle sie dawał zobaczyć
Czynnośc serca 140/min
Mały cały czas się wiercił (i nie jadłam czekolady)nie kazała mi liczyć ruchów czy coś z tych rzeczy bo powiedziała, że w moim przypadku wszystko jest super, więc nie musze się bawić w liczenie .....
Zleciła mi badania ponowne: morfologia, mocz (mam ciagle bakteriomocz), znowu toxo, test obciążenia 50 g glukozyi mam przyjść za miesiąc ....... na 4 d
Chyba wsio .........
A, zdjęcie sisiora wkleje jutro![]()
No to pieknie:-)ciaza jak marzenie
no i dobrze ze jednak pokazywal dupcie.mama chociaż ma pewnosc
Ide sie wykapciac;-)
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Witam,
Uff,Uff,Uff ..........
Na 100% chłopiec,nie chciał pokazywać buzi tylko od pupy strony ciagle sie dawał zobaczyć
Czynnośc serca 140/min
Mały cały czas się wiercił (i nie jadłam czekolady)nie kazała mi liczyć ruchów czy coś z tych rzeczy bo powiedziała, że w moim przypadku wszystko jest super, więc nie musze się bawić w liczenie .....
Zleciła mi badania ponowne: morfologia, mocz (mam ciagle bakteriomocz), znowu toxo, test obciążenia 50 g glukozyi mam przyjść za miesiąc ....... na 4 d
Chyba wsio .........
A, zdjęcie sisiora wkleje jutro![]()
no to masz sie z czego cieszyc
ja sie zastanawialam nad kupieniem tego detektora !! myslicie ze to sie oplaca ??