reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Ja oglądałam z miesiąc temu z mężem. Ciąża+ umierający piesek= potok łez.
\Mika
jja szukałam tydzień i wszystko za drogie. Potem sprawdziłam tylko kup teraz 1no było dodane 3 godziny wcześniej :-D

reklama
ja pierwszy raz u ginki byłam w 4tyg ciąży :) a w 5 już miałam założoną karte..

a jak wyglądają te wasze zaświadczenia? ja nie mam żadnego zaświadczenia tylko samą karte ciąży

dagmar świetne te kombinezony! ja od tygodnia poszukuje ale coś nie moge natrafić sobie na fajny ehh

Tak w ogóle właśnie się dowiedziałam, że znajomi, którzy są po in vitro (2 lata prób naturalnych i nic) spodziewają się bliźniaków!!!!:)))))) Jupi! Udało się za 1 razem:)
super! podwójne szczęście ich czeka
s040.gif

Oj nie ladnieja mówie na cole odrdzewiacz
ja to samo
r010.gif
r010.gif

23marta super że już jesteś w domu
a040.gif
ja mimo wszystko bym chyba na twoim miejscu więcej teraz odpoczywała.. u mnie skurcze doprowadziły do krwawienia i ledwo ciąże odratowali.. może dlatego teraz jestem przewrażliwiona i wole napisać innym żeby się oszczędzali
s025.gif

nowamagdak gratuluje syncia! :-) i świetnie że wszystko dobrze z małym i z ciąża :tak:

Jaka psia dyskusja dzisiaj:-) Nie żebym się nie cieszyła- też psiara i kociara jestem. Obecnie mam 2-letniego owczarka niemieckiego i starego juz kundelka, a do kompletu kocurka;-) No ale wszystko mieszka w domu na wsi u rodziców. Ja zadowalam sie tymi zwierzakami, które mamy na studiach- niektóre sa przekochane:-)
Kurcze, przeziębienie i mnie dopadło- ciągam nosem, kaszlę i czuję że mam gorączkę. Czyli piekny weekend się zapowiada... I mam dylemat- jechać do męża na wieś czy zostać i sie wygrzewać. Ale tak mi do niego tęskno... Niby obiecał że przyjedzie jak ja nie bedę mogła ale to dopiero jutro wieczorem:-(

Jaka psia dyskusja dzisiaj:-) Nie żebym się nie cieszyła- też psiara i kociara jestem. Obecnie mam 2-letniego owczarka niemieckiego i starego juz kundelka, a do kompletu kocurka;-) No ale wszystko mieszka w domu na wsi u rodziców. Ja zadowalam sie tymi zwierzakami, które mamy na studiach- niektóre sa przekochane:-)
Kurcze, przeziębienie i mnie dopadło- ciągam nosem, kaszlę i czuję że mam gorączkę. Czyli piekny weekend się zapowiada... I mam dylemat- jechać do męża na wieś czy zostać i sie wygrzewać. Ale tak mi do niego tęskno... Niby obiecał że przyjedzie jak ja nie bedę mogła ale to dopiero jutro wieczorem:-(

ty leż lepiej pod kołderką, i pij dużo ciepłego - niekoniecznie herbatę, ja piłam samą wodę z miodem i cytryną. dziś już się czuję doskonale.
nawet na spacerze byłam, krótkim bo krótkim, ale dobrze mi zrobiło świeże powietrze :tak:

Niestety ja nie dołączę do miłośników psów:-(
Jeżeli ktoś by mnie ZMUSIŁ do wzięcia psa to też bym się zdecydowała na labradora bo lubi dzieci:-)
Ale kiedyś ciotka przyjechała z owym psem na weekend i choć zajmowali się nim jak dzieckiem, na dworze go chyba z 2 h szczotkowali to ja potem musiałam przez 2 tyg wynajdować włosy w każdym najdziwniejszym miejscu:wściekła/y:
Ale ogólnie to ja przerażliwie boję się psów!!! Nieważne czy duży czy mały, szczeka czy macha ogonem.... omijam szerokim łukiem!
Nie wiem skąd to się wzięło bo nigdy żaden pies mnie nie ugryzł a mieliśmy kiedyś owczarka kaukaskiego (trzymany na dworze) i bardzo ją kochałam:tak: Aż ją sąsiad otruł dzień przed wigilią:-(

Nowamagda gratuluję syneczka!

Witam,

Uff,Uff,Uff ..........

Na 100% chłopiec,:rofl2: nie chciał pokazywać buzi tylko od pupy strony ciagle sie dawał zobaczyć :happy:, ciąża książkowa, czyli tyle ile ma wynosić na 21 tydz. tyle wynosi ......u mnie w dodatku jest zgodnośc w 100% z obliczeniami z USG, ja jestem obecnie na etapie 21 tyg. 3 dni i tyleż samo wykazały parametry malucha :tak: termin równiez USG pokazuje na 29.12 ....... czyli ,że pani dr. była w szoku:sorry2:dawno nie miała 100% zgodności .....:tak:

młody wazy 450g, łozysko bdb, płyn owodniowy ilośc: bdb, fałd karkowy 4.0
Położenie płodu: podłóżne głowkowe, ustawienie prawe
Czynnośc serca 140/min
Dojrzałość łożyska I stopień :)

Mały cały czas się wiercił (i nie jadłam czekolady) :sorry2::-D nie kazała mi liczyć ruchów czy coś z tych rzeczy bo powiedziała, że w moim przypadku wszystko jest super, więc nie musze się bawić w liczenie .....

Zleciła mi badania ponowne: morfologia, mocz (mam ciagle bakteriomocz), znowu toxo, test obciążenia 50 g glukozy :sorry2: i mam przyjść za miesiąc ....... na 4 d :happy2: jestem spokojna, szczęsliwa aż sobie zjadłam frytki z lodami z McDonalda :-D

A i przyszedł mi detektor tetna płodu ..... posłuchałam dzidzi pikawy, swojej i męza heh -> działa :-D

Chyba wsio .........

A, zdjęcie sisiora wkleje jutro :p

lajtway zdrówka życze! kuruj się! leż w łóżku i popij herbatki z miodem i cytrynką ;) na kaszel to syrop z cebulki ;-)

nessi gratuluje zdrowiuśkiego syna
k010.gif

No przeczytalam
To fakt, ale dla Antosia miałam wszystkie rzeczy typowe dla chłopca, więc gdyby teraz miała być dziewczynka niewiele bym skorzystała....

Ja mam duzo rzeczy rózowych i typowych dziewczecych:tak:szkoda ze nie masz swoich bo bysmy sie wymieniły:-)
hej Mamuśki. Długo mnie nie było :] w tamtąsobotę świadkowałam na ślubie - dałam radę :d impreza do 5 rano :))) wszystko okej było, tylko mi oczywiściew nogi spuchły ale na szczęście w niedziele :)
dzisiaj byłam u doktorka :)) wszystko okej, macica sie nie napina, nie boli nic :D
a co najważniejsze :D :D CHŁOPAK :D:D:D bardzo chciałam synka, i mam :D :D

GRATULUJE chłopca,bedzie kumpel dla mojego syna:-Dnajwazniejsze jednak ze wsio ok;-)

Witam,

Uff,Uff,Uff ..........

Na 100% chłopiec,:rofl2: nie chciał pokazywać buzi tylko od pupy strony ciagle sie dawał zobaczyć :happy:, ciąża książkowa, czyli tyle ile ma wynosić na 21 tydz. tyle wynosi ......u mnie w dodatku jest zgodnośc w 100% z obliczeniami z USG, ja jestem obecnie na etapie 21 tyg. 3 dni i tyleż samo wykazały parametry malucha :tak: termin równiez USG pokazuje na 29.12 ....... czyli ,że pani dr. była w szoku:sorry2:dawno nie miała 100% zgodności .....:tak:

Czynnośc serca 140/min

Mały cały czas się wiercił (i nie jadłam czekolady) :sorry2::-D nie kazała mi liczyć ruchów czy coś z tych rzeczy bo powiedziała, że w moim przypadku wszystko jest super, więc nie musze się bawić w liczenie .....

Zleciła mi badania ponowne: morfologia, mocz (mam ciagle bakteriomocz), znowu toxo, test obciążenia 50 g glukozy :sorry2: i mam przyjść za miesiąc ....... na 4 d :happy2: jestem spokojna, szczęsliwa aż sobie zjadłam frytki z lodami z McDonalda :-D

A i przyszedł mi detektor tetna płodu ..... posłuchałam dzidzi pikawy, swojej i męza heh -> działa :-D

Chyba wsio .........

No to pieknie:-)ciaza jak marzenie:tak:no i dobrze ze jednak pokazywal dupcie.mama chociaż ma pewnosc:-D

Ide sie wykapciac;-)

reklama
Witam,

Uff,Uff,Uff ..........

Czynnośc serca 140/min

Chyba wsio .........

no to masz sie z czego cieszyc :D
ja sie zastanawialam nad kupieniem tego detektora !! myslicie ze to sie oplaca ??

Do góry