reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

My mamy dziś na 16.30 TRZYMAJCIE KCIUKASY bo mi aż ciary przechodzą na samą myśll..:(

Bede trzymac na pewno bo wiem co czujesz! I daj pozniej znac jak bylo. Ja jestem wlasnie po. Po ostatnim nie moglam swojego slonka przez 15 min uspokoic a tym razem mnie zaskoczyl. Na pewno to zalezy od pielegniarki i sposobu w jaki daje zastrzyk (no i tysiaca innych czynnikow ;-)). Teraz mam tylko nadzieje ze bedzie ok i obedzie sie bez bolu, goraczek, placzu, itp.

Kasiuch dzieki za kciuki!!! Pomogly :tak:

reklama
a ja wam sprzedam kolejny odcinek pt "nie ma jak tesciowa"

wiec wczoraj byla u nas wielka rodzinna imprezka ... ciocie kuzynki itd ... ogolnie duzo ludzi i troche przygotowan bylo ...
od urzadzania imprez w tym domu to jestem ja bo jak widze na stole chleb i pieczona udka z kurczaka i wszystko podane na brazowych talerzach to noz mi sie w kieszeni otwiera !! no iec jesli ja to i ja dowodze w kuchni !!
suma sumarum braklo nam jajek i majonezu do salatki wiec wczoraj trzeba bylo szurnac sie do sklepu :) wzielam wiec kolo poludnia agatke i pojechalam ... pogoda byla nieteges wiec jak mala zasnela to wnioslam wozek na werande i niech tam sobie spi ... tesciowa zaproponowala ze ja popilnuje na werandzie bo jak zostawie otwarte dzwi to bedzie przeciag :) mysle sobie dziecko spi to chyba nic spieprzyc sie nie da :) OT I SIE PRZELICZYLAM !!! bo wiecie normalnie to moja Agatka spi od ok 12 do 15 !! czasem sie przebudza ale trzeba dac jej smoka i dalej spi /przetestowalam to juz tyle razy ze WIEM!!! moja tesciowa postanowila wykorzystac t ze nie patrze jej na rece i jak tylko agatka wyplula smoka to ta jej sru herbatke /bo caly czas mi powtarza ze za malo jej daje PIC !!!/ no wiec mala uznala ze to jzu koniec spania i o 13.30 oczy jak pimpongi !!! po 15 minutach wychodze na werande a ta z nia w najlepsze rozmawia !!! bawi sie i smieje !!! no myslalam ze babe zarabie !!! bo ona popoludniu bedzie miala gosci a ja bede sie meczyla z ryczacym dzieckiem !!! no ale cudem udalo sie nam ja jeszcze uspac na godzinke ... tak czy owak mala byla niewyspana wiec i marudna ... A MIALA TYLKO PILNOWAC SPIACEGO DZIECKA !!!!

bez komentarza...

My po wizycie u neurologa. Mały zdrów jak rybka - ba rozwija się nawet ponad wiek z czego się ogromnie cieszę, bo na początku był do tyłu ;-(
teraz obiadek i odpoczynek - Alusia i mamusi...

Emwu z tego co widze to tez mi sie wydaje ze Anola pogodzila sie z B..... zal mi jej bo zapewne niedlugo znow nam napisze ze cos jest nie tak... chce dla niej dobrze ale ona w ogole nie uczy sie na bledach... zrobil to raz i etraz wcale nie bylo mu ciezko zrobic to drugi raz....

Mea- Twoja tesciowa to przechodzi sama siebie wez sie wscieknij powiedz jej pare slow i juz!

a u mnie wczoraj dziecko sie utopilo! 15latek chodzil po jeziorze gdy nagle tafla lodowa pekla i zatonal... widziala to 10letnia dziewczynka i zadzwonila na policje a bylo juz za pozno...
a w sobote 18latek akurat znalam chloapak wyskoczyl z okna z 2 pietra na beton... akurat tesciowa byla i mu udzielala pomocy bo wszyscy stali i sie gapili a chlopak dusil sie krwia... nie wiadomo co z ni zabrali go od razu do szpitala w Gorzowie Wielkopolskim! jeszcze zyje ale stan jest krytyczny nikt nie wie dlaczego a w piatek jeszcze byl ze szwagierka na dyskotece!
u mnie jakas epidemia jest.... srednio w miesiacu ktos popelnia samobojstwo!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bede trzymac na pewno bo wiem co czujesz! I daj pozniej znac jak bylo. Ja jestem wlasnie po. Po ostatnim nie moglam swojego slonka przez 15 min uspokoic a tym razem mnie zaskoczyl. Na pewno to zalezy od pielegniarki i sposobu w jaki daje zastrzyk (no i tysiaca innych czynnikow ;-)). Teraz mam tylko nadzieje ze bedzie ok i obedzie sie bez bolu, goraczek, placzu, itp.

ciesze sie bardzo:)))))))

tak wiem, ze napewno lepiej odejsc niz zostac i pozwalac na takie cos..
wiem tez ze juz ostatnio pisalam ze to bedzie ostatni raz a znowu..

i pewnie mi nie uwierzycie ze to juz naprawde ostatnia szansa..

wytrzymuje bo wytrzymuje... ale to juz koncówka moich nerwów..
Anoola- ja mam nadzieje ze bedzie dobrze, tylko tyle m,oge powiedziec:(a i jeszcze ze slicznie na slubie wygladalas i ze mala do Ciebie jest podobna:)

i wklejam fotke zakupionej co dopiero maty:

Załączniki

• P1020919..jpg
    P1020919..jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 76
  • P1020918..jpg
    P1020918..jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 37

Właśnie jesteśmy PO. Wyobraź sobie, że jak ostatnio (w styczniu) ryczała jak pogan od wkłuć aż do momentu co czopek w domu zaczął działać, tak teraz ryczała jak wkuwała jej lekarka a potem cisza i spanko:) Śpi do teraz:) Kurcze to dobrze bo może obejdzie się bez czopa.

Mała waży 5600g. Bardzo ładnie przybiera na wadze a podobno nie liczy się tak waga jak to jak przybiera.
Wszystko super. Zdrowa, dobrze się rozwija. Skóra bardzo ładna. Nie dawać kleików, kaszek bo powiedziała, że na wszystko jest czas.
No i kolejne szczepienie po 4 maja. Również 3 wkłucia będą.

Aha i babka powiedziała, że Małej nie idą absolutnie ząbki, to co widzę (2 kropki białe, byłam pewna, że ząb) to nie jest zębem. Mała ma bardzo twarde dziąsła jeszcze.

reklama
taaa. na razie sie roglada, mysle ze bedzie nia bardziej zadowolony za jakis czas,

ale teraz to wam powiem ze sie wkurwilam na tescia. otoz tak,on i tesciowa nie sa razem ale on ma laske, z ktora nas poznal w sumie fajna babka, ale oni sie co chwile kloca, ale mniejsza o to, bylam sobie u niej dzis na kawce, i ona do niego dzwoni ze ja z malym jestem. potem on dzwoni do mnie czy ja jestem u niej i czy Moj Karol wie ze ja jestem tam, na co ja ze tak a czemu mialby nie wiedziec? a on ze czy na pewno? nop to mowie ze tak..a ten dalej swoje (oni sa w trakcie klotni tak wogole)
i przed chwila wlasnie sie dowiedzialam od K. ze dzwonil do niego i sie pytal czy wie ze ja jestem u niej!
ale jestem zla co on sobie mysli! sprawdza mnie czy prawde mowie! szkoda slow ale mu nagadam!

Do góry