reklama

Grudzień 2011

Hej moje kochane potrzebuje pomocy...jestem mega przeziębiona wręcz się duszę,leci mi z nosa jak z kranu,mam juz obszczypany nos i masakrycznie się czuję poradźcie co robić??? Porzebuję babcinych sposobów!!!! HELP ME!!!

reklama
Mi zawsze babcia robiła syrop z cebuli i mleko z miodem i czosnkiem :)
a na katar są dobre inhalacje naparem z przegotowanej wody z solą kuchenną :) mi pomaga (nachylam się nad miską dużą z tym mixem i nakrywam głowę ręcznikiem, i tak z 10 min wdycham 3 razy dziennie, czasem częściej jak katar jest uciążliwy). Przede wszystkim sporo pij płynów, np herbatki z dodatkiem żurawiny, oczyszczą organizm. Przeziębienie trzeba przeleżeć i nie wychodź z domu, a Broń Boże nie otwieraj okien bo będziesz w przeciągu co może pogorszyć.
Życzę powrotu do zdrowia :)

Ostatnia edycja:
witam

Ja mam dziś wisielczy humor,ale to nie za sprawą hormonów bo jakoś mi nie szaleją w ciąży tylko M.No ale pojechał z chłopakami na urodziny a ja sobie odpoczywam :-p

Ostatnia edycja:
anineczka jakim cudem mam urodzic w styczniu skoro jestem np. dluzej w ciazy niz Ty. Chodzi mi o to, ze jak ktos mial baardzo dlugie cykle, to nie mozna liczyc od miesiaczki, bo nie zgadza sie potem z malenswem. Opisze Ci dokladnie jaka jest moja sytuacja. Moje cykle trwaly 39 dni, ostatnia miesiaczke mialam 11.02. i bedac u lekarza powinnam byc wedlug liczenia ostatniego @ w 10 tygodniu. Ale lekarka po zobaczeniu maluszka powiedziala, ze to niemozliwe, ze jajeczko musialo sie znacznie pozniej pojawic i okreslila wiek fasolki na 6 lub 7 tydzien (chodzi o okres istnienia dziecka, a nie od miesiaczki) Wiec u mnie jest znacznie trudniej liczyc od ostatniego @, wiec trzymam sie tylko wieku maluszka. Ale ze te suwaczki sa nastawione, ze po 2 tygodniach po @ powinno byc jajeczko to poprostu musze te 2 tyg dodac do wieku mojego malenstwa, zeby bylo od ostatniego @. Mam nadzieje, ze teraz rozumiesz co mialam na mysli.

tajenka napisałam a później się zastanowiłam he he i skasowałam :-D:-D;-)
everything is ok :cool2:
dziś słabo kontaktuje,sorki

Milva mi na zgagę pomagało przegryzanie migdałów ;-)

aha... to nie potrzebnie sie rozpisalam:-) ale dobrze ja to mysle, czy ja juz sie w tym poglobilam?? to pierwsza ciaza i naprawde trudno mi bylo to liczenie na poczatku polapac.

Milva ja nie mialam jeszcze zgagi, ale szwagierka mi mowila, ze jej pomagaly migdaly. Powodzenia.

reklama
anineczka jakim cudem mam urodzic w styczniu skoro jestem np. dluzej w ciazy niz Ty. Chodzi mi o to, ze jak ktos mial baardzo dlugie cykle, to nie mozna liczyc od miesiaczki, bo nie zgadza sie potem z malenswem. Opisze Ci dokladnie jaka jest moja sytuacja. Moje cykle trwaly 39 dni, ostatnia miesiaczke mialam 11.02. i bedac u lekarza powinnam byc wedlug liczenia ostatniego @ w 10 tygodniu. Ale lekarka po zobaczeniu maluszka powiedziala, ze to niemozliwe, ze jajeczko musialo sie znacznie pozniej pojawic i okreslila wiek fasolki na 6 lub 7 tydzien (chodzi o okres istnienia dziecka, a nie od miesiaczki) Wiec u mnie jest znacznie trudniej liczyc od ostatniego @, wiec trzymam sie tylko wieku maluszka. Ale ze te suwaczki sa nastawione, ze po 2 tygodniach po @ powinno byc jajeczko to poprostu musze te 2 tyg dodac do wieku mojego malenstwa, zeby bylo od ostatniego @. Mam nadzieje, ze teraz rozumiesz co mialam na mysli.
Wiecie co ja sobie wpisalam na stronce - Kalkulator ciąży i porodu wszystkie dane. Tam bierze pod uwagę dłguość cyklu i wydaje mi się, że robi to w calkiem fajny sposób, ale nie wiem czy w takiej sytuacji tez dobrze policzy, bo to faktycznie dluuugi cykl :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry