Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja też mam poprzesuwane to wszystko i nie zgadzają mi się te tygodnie. Moje cykle mają po 33 a nawet więcej dni. Dlatego od suwaczka odejmuję 2 tygodnieanineczka jakim cudem mam urodzic w styczniu skoro jestem np. dluzej w ciazy niz Ty. Chodzi mi o to, ze jak ktos mial baardzo dlugie cykle, to nie mozna liczyc od miesiaczki, bo nie zgadza sie potem z malenswem. Opisze Ci dokladnie jaka jest moja sytuacja. Moje cykle trwaly 39 dni, ostatnia miesiaczke mialam 11.02. i bedac u lekarza powinnam byc wedlug liczenia ostatniego @ w 10 tygodniu. Ale lekarka po zobaczeniu maluszka powiedziala, ze to niemozliwe, ze jajeczko musialo sie znacznie pozniej pojawic i okreslila wiek fasolki na 6 lub 7 tydzien (chodzi o okres istnienia dziecka, a nie od miesiaczki) Wiec u mnie jest znacznie trudniej liczyc od ostatniego @, wiec trzymam sie tylko wieku maluszka. Ale ze te suwaczki sa nastawione, ze po 2 tygodniach po @ powinno byc jajeczko to poprostu musze te 2 tyg dodac do wieku mojego malenstwa, zeby bylo od ostatniego @. Mam nadzieje, ze teraz rozumiesz co mialam na mysli.
Mi na zgagę pomagało kakao. Ogólnie to podobno mleko ale ja mleka do ust nie wezmę więc piłam kakao i było okDziewczyny co na zgagę? Rennie średnio pomaga....

Byłam dziś u gina na wizycie i on nic nie widzi żeby coś było nie tak. USG ok i cała reszta też. Nie wiadomo skąd te plamienia i to mnie najbardziej martwi. Wolałabym wiedzieć że to np krwiaczek albo kosmówka się odkleja a na usg nic takiego nie ma.
trzymam kciuki by plamienia minęłykochana na katar możesz bezpiecznie kupić np.disnemar dla dorosłych i koniecznie idź do lekarza.A ma się kto zająć córą?Hej moje kochane potrzebuje pomocy...jestem mega przeziębiona wręcz się duszę,leci mi z nosa jak z kranu,mam juz obszczypany nos i masakrycznie się czuję poradźcie co robić??? Porzebuję babcinych sposobów!!!! HELP ME!!!
Bajeczka widze ze mamy dzidziusie w podobnym wiekuCała poprzednia ciąża minęła mi expresowo, nawet nie wiem kiedy. Za to 9 miesiąc dłużył się okrutnie. Byłam wielka, ledwo się ruszałam, bałam się porodu ale nie mogłam się doczekać kiedy urodzę. Jednak odczułam pod koniec te 25 kilo co urosłam w ciąży. Teraz też mi leci, nawet nie wiem który tydzień u mnie naprawdę. Okaże się za 2 tygodnie na usg.
mi pomoglo mleczkoDziewczyny co na zgagę? Rennie średnio pomaga....
No Nicole chodzi do przedszkola w tygodniu,i ja sie nią zajmuję tak na co dzień bo nie mieszkam z mamą...ehhh kurczę właśnie w 1 trymestrze nie chcę stosować nawet tych bezpiecznych leków bo wiadomo jaki to ma wpływa na rozwój dziecka...

Na szczęście lekarka u której byłam wcześniej na usg przyjęła mnie poza kolejką jeszcze przed wyjazdem... Przepisała mi no-spę forte i duphaston, kazała leżeć i nic nie dźwigać a najlepiej w ogóle nie iść do pracy przynajmniej przez najbliższy tydzień... No i tu się pojawił problem, bo ja od jutra powinnam wrócić na te cholerne nocki, a w dodatku w tym tygodniu ma ich być 4x12 godzin... 
A jak się nie zjawię to istnieje "szansa", że zechcą się ze mną pożegnać... I co ja mam zrobić?
Już się czuję lepiej, ale plamienia nie ustały, chociaż na szczęście są dużo mniejsze niż w piątek...
No ale te plamienia mnie martwią...
I to akurat teraz, kiedy tak potrzebuję tego cholernego zaświadczenia, że jestem w ciąży, żeby nie mogli mnie wyrzucić z pracy... No jasny gwizdek, no...