• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

No to czyli takiej super męki było dwie godziny, to chyba znośnie. No aj raczej nie mam co liczyc na ten cewnik, bo nie slyszlaam zeby u mnie w szpitalu tak robili.

No ale najlepiej jakby samo poszło oczywiście :D

reklama
rojku ja też właśnie myślę jak to tym razem będzie bo szczerze to jak z lekarzem rozmawiałam to nic narazie nie mówiła, że co jak nie urodzę w terminie!!!!!! a ja nie pytałam więc będę dzwonić na komurkę i prosić aby wzieła na oddział no nie mam innego wyjścia naprawdę nic na to nie wskazywało że jeszcze będę w dwupaku raczej zapowiadało się że szybko urodze i wcześniej napewno a napewno to ja za 9 dni od jutra mam termin i co..... nic więc zobaczymy

W temacie "L4 i sprawy urzędowe" pojawil sie temat dodatkowych szczepien dla dziecka. Ja juz od pewnego czasu zastanawiam sie nad tymi nieobowiązkowymi szczepieniami, robić je czy nie? I szczerze nie wiem, A co wy o tym myślicie? Warto na wszystko szczepic dziecko? Chodzi mi o te pneumokoki, rotawirusy itp...:baffled:

dziewczynki ja już też do łóżeczka po padam:-) Mężulek z córą sami pojechali na noc zabawek.

Dobranoc kobitki;-)

Działajcie tak, żebym jutro rano mogła znowu poczytać na sygnale;-)

Sosnowiczanka -Ja to bym założyła oddzielny temat jesli chodzi o zdrowie naszych dzieciaczków ,np :Bilans naszych maluszków" i tam pisac wszystkie obawy na temat zdrowia i szczepionek dla maluchów trzeba zagadać z naszymi moderatorkami :-) no i ogólnie czy pozostałe dziewczyny chce taki temat na BB

Sosnowiczanka, juz kiedyś pisałyśmy tutaj na ten temat, ale cięzko to bedzie teraz znaleźć..;-)

Ja jestem raczej zwolenniczka szczepień tylko obowiązkowych, wszyscy byliśmy na to szczepieni i nie mam przeciwwskazań do szczepienia tymi obowiązkowymi moich dzieci...skusiłam sie jedynie za radą naszej pediatry na pneumokoki, bo są bardziej niebezpieczne dla maluszka niż np. rotawirusy, które spokojnie mozna leczyc w szpitalu( tzn, odpowiednio nawadniające kroplówki itp.)
Poza tym u nas w mieście był przypadek dziewczynki 2,5 roku, która zachorowała przez pneumokoki na zapalenie opon mózgowych, dalej na sepse i zmarła, także też troche ze strachu zdecydowałm się na te pneumokoki...drugiego syna też zaszczepie podstawowymi + pneumokoki, ale wszystkie pozostałe płatne m.in. ospa, rota, grypy itp sobie daruję...bo co za duzo to nie zdrowo;-)

Phelania taki temat juz jest, ostatnio go Sergee zmieniła na "Poradnik pielęgnacji dziecka" takze chyba tam możemy poruszac kwestie zwiazane z pielęgnacja, zdrowiem i karmieniem maluszków;)

Ostatnia edycja:
Klariss - teraz tyle sie dzieje na forum ,ze człowiek juz nie wie co ma czytac:-Dto najlepiej takie rzeczy tam opisywac ;-)Bo tak w L4 i sprawy urzedowe to nie za bardzo

dokladnie dziewczyny o szczepieniach bilansach itp itd mozemy pisac w temacie o ktorym wspomniała klariss, przeciez wiadomo ze chodzi o pilęgnacje naszej dzidzi rowniez tą zdrowotną pielęgnację:)

maxwell
haha i moze jak odpuscisz to akurat sie zacznie cos dziac hihi
sosnowiczanka ja rowniez jestem zwolenniczka tych obowiazkowych szczepien, kiedys innych nie bylo i jakos mamy sie dobrze:) moj kamil jest szczepiony tymi zwykłymi,fakt ze wiecej kłuć ale wcale nei czuje ze go w ten sposob jakos zawiodlam zaniedbałam itp, Karolcia tez bedzie miala te zwykle.. no chyba ze zdrowie wymusi szczepienie tymi łączonymi, bo wiem ze tez tak bywa.

ja rowniez zmykam:) buziolki spokojnej nocki!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry