reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

No to czyli takiej super męki było dwie godziny, to chyba znośnie. No aj raczej nie mam co liczyc na ten cewnik, bo nie slyszlaam zeby u mnie w szpitalu tak robili.

No ale najlepiej jakby samo poszło oczywiście :D

reklama
rojku ja też właśnie myślę jak to tym razem będzie bo szczerze to jak z lekarzem rozmawiałam to nic narazie nie mówiła, że co jak nie urodzę w terminie!!!!!! a ja nie pytałam więc będę dzwonić na komurkę i prosić aby wzieła na oddział no nie mam innego wyjścia naprawdę nic na to nie wskazywało że jeszcze będę w dwupaku raczej zapowiadało się że szybko urodze i wcześniej napewno a napewno to ja za 9 dni od jutra mam termin i co..... nic więc zobaczymy

W temacie "L4 i sprawy urzędowe" pojawil sie temat dodatkowych szczepien dla dziecka. Ja juz od pewnego czasu zastanawiam sie nad tymi nieobowiązkowymi szczepieniami, robić je czy nie? I szczerze nie wiem, A co wy o tym myślicie? Warto na wszystko szczepic dziecko? Chodzi mi o te pneumokoki, rotawirusy itp...:baffled:

dziewczynki ja już też do łóżeczka po padam:-) Mężulek z córą sami pojechali na noc zabawek.

Dobranoc kobitki;-)

Działajcie tak, żebym jutro rano mogła znowu poczytać na sygnale;-)

Sosnowiczanka -Ja to bym założyła oddzielny temat jesli chodzi o zdrowie naszych dzieciaczków ,np :Bilans naszych maluszków" i tam pisac wszystkie obawy na temat zdrowia i szczepionek dla maluchów trzeba zagadać z naszymi moderatorkami :-) no i ogólnie czy pozostałe dziewczyny chce taki temat na BB

Sosnowiczanka, juz kiedyś pisałyśmy tutaj na ten temat, ale cięzko to bedzie teraz znaleźć..;-)

Ja jestem raczej zwolenniczka szczepień tylko obowiązkowych, wszyscy byliśmy na to szczepieni i nie mam przeciwwskazań do szczepienia tymi obowiązkowymi moich dzieci...skusiłam sie jedynie za radą naszej pediatry na pneumokoki, bo są bardziej niebezpieczne dla maluszka niż np. rotawirusy, które spokojnie mozna leczyc w szpitalu( tzn, odpowiednio nawadniające kroplówki itp.)
Poza tym u nas w mieście był przypadek dziewczynki 2,5 roku, która zachorowała przez pneumokoki na zapalenie opon mózgowych, dalej na sepse i zmarła, także też troche ze strachu zdecydowałm się na te pneumokoki...drugiego syna też zaszczepie podstawowymi + pneumokoki, ale wszystkie pozostałe płatne m.in. ospa, rota, grypy itp sobie daruję...bo co za duzo to nie zdrowo;-)

Phelania taki temat juz jest, ostatnio go Sergee zmieniła na "Poradnik pielęgnacji dziecka" takze chyba tam możemy poruszac kwestie zwiazane z pielęgnacja, zdrowiem i karmieniem maluszków;)

Ostatnia edycja:
dokladnie dziewczyny o szczepieniach bilansach itp itd mozemy pisac w temacie o ktorym wspomniała klariss, przeciez wiadomo ze chodzi o pilęgnacje naszej dzidzi rowniez tą zdrowotną pielęgnację:)

maxwell
haha i moze jak odpuscisz to akurat sie zacznie cos dziac hihi
sosnowiczanka ja rowniez jestem zwolenniczka tych obowiazkowych szczepien, kiedys innych nie bylo i jakos mamy sie dobrze:) moj kamil jest szczepiony tymi zwykłymi,fakt ze wiecej kłuć ale wcale nei czuje ze go w ten sposob jakos zawiodlam zaniedbałam itp, Karolcia tez bedzie miala te zwykle.. no chyba ze zdrowie wymusi szczepienie tymi łączonymi, bo wiem ze tez tak bywa.

ja rowniez zmykam:) buziolki spokojnej nocki!!!

reklama
Nie moge zasnąć.. :-( Choć czuję się dobrze fizycznie, to jakoś psychicznie wysiadam znowu.

Ciekawe jak tam Majeczka sobie radzi.. ??

Do góry