reklama

Grudzień 2011

KUPINOSIA no co Ty jeszcze mnie nie porąbało by 3 latce włsy farbować, poprostu zdjęcie niejest prosto z aparatu tylko trochę podretuszowane. Ciocia zdolna bestia studiuje fotografię, idziemy na dwór z małym w końcu

reklama
Nie pamiętam, która z Was o tym wspominała (może Milva?) w każdym razie dziękuję za info o kateterze rektalnym WINDI! Od dwóch dni był problem z kupką, a z tym ustrojstwem udało się ją wywołać bez problemu! :) I aniołek znów śpi słodko... :)
[dla tych, które wahają się ze względu na cenę (ok. 30 zł za 10 szt) - czy 3 zł za jedną długo wyczekiwaną kupkę to dużo??? XD]

dorotar- aaa no właśnie, bo coś mi nie pasowało, ale po co 3latce retuszować włoski ? Nie ma to jak matka natura ;-)
ewka- Twoja starsza córcia też taka była ?

Ankubator spokojnie dziecku nic nie będzie
Powiem Ci, że uważam to jednak za niedopuszczalne zachowanie , wiesz co powiem FUJ jak można rozciumkać i dac dziecku obrzydliswto jak dla mnie, u mnie tez takie "próby bywały przy pierwszym dziecku ale szybko je uciełam !!!!

Niestety dziewczyny ale kiedys tak było róznie czekoladki do lizania to były na porządku dziennym , mało tego moje teściowa 2 tyg dziecku dała rozrzedzone z mlekiem uduszone na masle biszkopty bo przeciez jak dziecko zapłacze to tylko jeść chce wiec na tej podstawie dochodziły babki do wniosku, że miały jałowe mleko :szok::szok::szok::szok: mimo, ze dziecko dobrze przybierało na wadze jak nie miało grubych polików i faldek to było niedozywione masakra !!!!

wczoraj moja teściowa tez mnie zapytała czy nie mam jałowego mleka ;)

Kota hahahaha normalnie padłam "mały się bedzie denerwował"

ja wychodze do sypialni jak ktoś kto nie chche by mnie ogladali z cycem jest u nas :P

Mła ja jakos sobie nie wyobrazam grzebac w pupci małego tym katatorem :P wole sab simplex u nas działa na kupy tez :)

Kupinosia bo to normalne jak sie obrabia zdjęcia, że sie "retuszuje" pewne rzeczy również ze wględu na światło itp...

ankubator pięknie... nie zazdroszczę. cho moja wczoraj przebąkiwała o wyższosci mleka krowiego z maką krupczatką nad mm?! normalnie myślałam że padne mam nadzieje ze nie uraczy czyms takim mojej corki jak mnie nie bedzie...

freiya no mam nadzieję:) i wierzę Ci że łatwo wam nie jest i chcielibyscie liczyc na pomoc najblizszych, troche to przykre. Tym bardziej ze bez pomocy bedziecie musieli sie mega ograniczyc. Ale przyznam ze chyba wolałabym sobie odzalowac niz cokolwiek zawdzieczac takiej tesciowej. Dobrze ze mozecie liczyc na TWoich rodzicow
izi Ładnie przybrała Nadia :) ja myslalam ze moja ez juz klocus bedzie no ale podganiamy:) a co do smoka.. ja z Kamilem nie mialam problemu bo nie lubial za to teraz mam problem bo czasem uda mu sie zwinac od Karolci.. ona bardzo mało uzywa ale jednak
asia_79
ja mam podobne zdanie jak ty na ten temat z tym ze nie wypada. Ale chyba jeszcze bardziej z tym jak pisze powyzej wolałabym odzalowac czegos niz zawdzieczac cos tesciowej w takiej sytacji i slychac jej wypominania....Dobrze ze ja nie mam takich problemow.. bo mimo wszystko to przykre jak rodzina nie chce w jaki kolwiek sposob pomoc w razie gdy jest taka potrzeba.

Ankubator ale bambera...ja rozumiem dać liznąć ewenualnie,ale rozciumkany z Jej śliną to obrzydliwstwo...

Ja ostatnio przyłapałam Nicole jak dawała lizać Krzysiowi czekoladę...nie wiem ile w końcu Mu dała tej czekolady bo ja sprzątałam mieszkanie,ale na szczęście nic mu nie wyszło...co do wprowadzania nowości to ja jestem z tych matek które się nie cackają...Nicole dostawała kleik ryżówy jak skończyła 2,5 miesiąca,a kaszki i chrupki kukurydziane w wieku 3 miesięcy,a soczki (mojej własnej roboty) w wieku 3,5 miesiąca...

KUPINOSIA dokładnie tak jak pisze ASIA, zdjęcia się retuszuje by zyskały na jakości i nie chodziło mi o retuszowanie włosków Amelki tylko całego zdjęcia.
I po spacerku, Mel;a zaczeła marudzić na ręce chciała, a i mały pod konie zaczął płakać, dobrze że już blisko domku i dobrze, że mama ze mną była

Freiya a ja Cię/Was w zupełności popierem i uważam,ze skoro Twoi rodzice potrafią pomoc to i teściowe tez powinni! Rozumiem ze czasem nie ma się pieniędzy ale wtedy należałoby chociaż zaoferować pomoc w przygotowaniach a nie przyjeżdżać na gotowe... A tu jeszcze obraza majestatu!
My wlasnie wróciliśmy ze spaceru,słoneczko świeciło,mróz tylko -8 więc trzeba było skorzystać!

Ankubator wspolczuje tesciowej, sam pomysl obslinionej czekolady wydaje mi sie kosmiczny...

Firanka wydaje mi sie ze z wprowadAniem nowosci do diety dziecka trzeba ostroznie bo po to ludzie, ktorzy sie tym zajmuja robia schematy zywnosciowe, poza tym moim zdaniem dopoki dziecko nie postrafi samo sztywno siedziec I trzymac glowki to jest jednak zawsze ryzyko. Nie uwazasz, ze np Nicole ma' teraz nadwage przez wlasnie urozmaicanie jej diety w tak wczesnym wieku? Pytam bo wspominalas ze ma' problemy z waga. Mam nadzieje, ze nie urazilan.

Mla dobra kupka nie jest zla I jezeli Emilce ulzylo to super. Moj jak teraz dokarmiam MM tez zadZiej robi ale widze, ze sie meczy. Dzis poszla mega taka, ze wylecia bokiem i gora :-D

Ja dzis swietuje bo po uzyciu nakladki Ben sie chyba najadl i spi juz 2h normalnie szok! Zuzie dalam do lozeczka na lezakowanie i delektuje sie cisza.

Izi ja tez mialam problem ze smokiem u Zuzi ale na szczescie ona miala tylko jeden i stalo sir tak ze go nadgryzla I pewniego pieknego dnia kikut odpadl jak szla spac i nowego juz nie chciala. Kupilam takie same nawet ale juz nie bylo to samo i miala odruchy wymiotne wiec sama zrezygnowala. Teraz tez man problem z nocnikiem bo nadal nie chce na nim ani siedziec ani nic robic :-( mam 3 w domu I zaden nie pasuje :-( macie jakies dobre sposoby?

Dzis zrobilam pomidorowke to w koncu moje wieksze dziecko zjadlo bo dwa dni to bieda byla z jedzeniem. I tak wlasnie wyglada Moj dzie, walka z wiatrakani jeseli chodzi o karmienie obydwu mych dzieci :-( no coz nie dzis to jutro :-)

Kupilam te kapsulki na laktacje w sklepie ze zdrowa zywnoscia, jak zaczne stosowac do zdam relacje.

Ok zmykam bo Benio sie budzi ale I tak jestem dumna ze spal 2 h hurra :-) buziaki

reklama
Lysa Nicole ma problemy z nadwagą z powodu astmy i leków sterydowych,które musi zażywać odkąd skończyła 2 latka. Jeśli chodzi o żywienie to ja wprowadzałam dość szybko nowości,ale bacznie się temu przyglądałam. Nie uraziłaś mnie,bo wiadomo,że każdy ma prawo do swojego zdania ;-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry