reklama

Grudzień 2011

reklama
Milva: lustro to nic! piękny usmiech złapany i cudne zdjecie razem!

Łysa: Ale Twoja Zuzia jest slodka! no po prostu cudo! No i z Bena też przystojniak

Salasik: jak to leci!!! Wszystkiego naj!!!
maxwell: rudy super! fajnie wygląda taki miedziany odcień! ja też farbowałam sie na rudo- od miedzi po marchewkę :-D zresztą raz nawet fiolet sie przez moja głowe przewinął wiec może do wiekszej ilości rzeczy sie nie przyznam :-D:-D
Phelania: jaaacie! mój też się czesto smieje przez sen, a ja myslałam, że mu sie po prostu sni cos przyjemnego;-)

co do komentowania zdjęć... ja też chyba wolę żeby komentować je tutaj- łatwiej się wtedy przegląda galerie :) jest w niej coś fajnego jak te zdjęcia się "nie gubią" - ale tak jak i Inka- zgodze się z większością;-)

Wreszcie w domu i chocbym miała zamarznąć, albo sprzedać nerkę gdy przyjdzie rachunek za prąd to za nic, ale to za nic nie wrócę do Teściowej! Niedzielne obiadki- ok, ale tydzień razem to stanowczo za dużo :baffled: zresztą Mały sie tak "rozregulował" przez Teściowke, że aż sie zdziwilam, ze zasnął bez problemów:rofl2:

a i musze sie pochwalić- zamowiłam wreszie chustę ;D ciesze sie jak dziecko i jakbym mogła to bym w oknie czekała na listonosza ;D

Byłam dziś z Emilką na kontroli wagi bo ostatnio nam w tydzień przybrała tylko 130g, ale okazało się, że jest ok, waży 5520 czyli w 9 dni przybrała 390g. Przy okazji zapytałam pediatrę bo zrobił jej się na górnej wardze taki pęcherzyk, bałam się, że to zimno, ale nie boli jej bo je ładnie, smoka ciągnie i jak lekarz jej dotknął patyczkiem to nie zareagowała więc mamy nic z tym nie robić.

Jutro przyjeżdża do nas na weekend kuzynka, którą będziemy prosić na chrzestną :)

Gosia Pisalas ze bylas u neurologa... Nie mogę sie doszukac, dlaczego?

Ja tez sie wybieram z Alankiem bo troche sie martwie. Mianowicie moje dziecko caly czas chcialoby lezec na prawej stronie twarzy (chociaz jak poloze go na lewej i przyblokuję poduszką to nawet nie protestuje)i tak troche jakby mu sie ta str splaszczyla i cos jakby guz na czole po tej stronie zrobil, cholera nawet nie wiem jak to nazwac. Bylam dzis u pediatry bo zaczelo mnie to niepokoic, szukalam w googlach i zaczelam troche schizowac. Pani doktor stwierdzila ze mam dziecko klasc na drugiej stronie i w ciagu dwoch miesiecy to sie wyrowna. Ale ja troche przewrazliwiona jestem i wyciaglam skierowanie do neurologa, usg chce zrobic.
Ma moze ktoras z was podobny problem?

11 dzieci zwariowałabym na bank !!!

Dziewczyny ja wiąże chuste tylko w kieszonkę , musze tez inne spróbowac w końcu wiązania, to mam opanowane i szybko mi sie robi

Ankubator dobrze, że w domu jesteście będziesz spokojniejsza....

Freyia a ta "kropelka na ustach to na środku górnej wargi? moje dzieci tez miały to tak wyglądało jakby "odmoczone" jakby długo w wodzie te warge trzymały i tez samo zeszło i sie tak skórka jakby delikatnie złuszczyła

Sosnowiczanka moja Milenka miała asymetrie główki, i tez najchetniej leżała na jednej stronie - rehabilitant zalecał nam podkładac 1kg cukru :-D:-D:-D żeby nie przekręcała głowy no i stymulowanie na druga strone tzn wieszanie zabawek, przestawiane łózeczka itp. wyrównało sie i córka nie ma żadnej asymetrii.

Sosnowiczanka u nas dosłownie to samo główka jest lekko spłaszczona i też ma swoją ulubioną stronę , neurolog powiedział że źle to nie wygląda ale jutro mamy usg mięśnia szyjnego i usg przezcięmiączkowe więc mam nadzieje że będzie ok bo lekarz na usg bioderek zaczął moim Oskarem machać raz w jedną raz w drugą i stwierdził że odruch nieprawidlowy i podejrzewa krencz czyli przykurcz mięśnia szyjnego jutro się okarze czy trzeba rechabilitować czy samo dojdzie właśnie układają c dziecko na drugiej stronie często na brzuchu aby ćwiczył mięśnia. A do tego jak u was z ciągnięciem główki bo u nas mały ma wiotką główkę nie chce ciągnać do góry przy ciągnięciu za rączki do siadu mój pediatra powiedział że już powinien to robić za to aga pisała że u niej lekarz powiedział że w 3-4 m-cu dopiero więc sama już nie wiem:baffled:

asia ja też w kieszonkę najlepiej mi idzie wiązanie i maluszek najlepiej mi się w nim podoba

Ostatnia edycja:
Freyia a ta "kropelka na ustach to na środku górnej wargi? moje dzieci tez miały to tak wyglądało jakby "odmoczone" jakby długo w wodzie te warge trzymały i tez samo zeszło i sie tak skórka jakby delikatnie złuszczyła
.

Oskarek tez co jakiś czas ma coś takiego i wydaje mi się, że to własnie od smoka bądź piersi :tak:rz

Czekam na chustę, oczywiście korzystając z Waszego sprzedawcy :-) Ciekawe jak będę sobie z nią radzić :)

Czesc dziewczyny:)
Ja sie zastanawiam nad ta chusta,ale kurde z drugiej strony nie chce non stop łazic z mala na brzuchu:(
jeszcze sie troche pomecze,musze ja jakos oduczyc tego..

Co prawda wina to jest troche moja bo jak PAtryk spi a ona placze to ja ja na rece szybkozeby ona go nie obudzila no i tak w kolko;/
Jutro przyjezdza kuzyn z Angli i przywiezie w koncu buciki peppy dla Patrysia bo innych nie chce!!a ostatnio mial z peppa i mu sioe popsuly i lazi co chwile i wola "bbbepppa':)az w koncu musielismy zamowic mu dwie pary w razie W:)
A w sobote imprezka 2 latka Malego:):)i zostajemy do niedzieli bo urodzinki Tesciowa Patryczkowi robi sama zaproponowala(oni maja wiecej miejsca) to czemu nie:)

Wniedzieele wracamy ale zostawiamy PAtryczka do czwartku,a ja dojade we wtorek bo Ma wyjezdza:(

Dobranoc..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry