reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Gosia mały ma nadal kaszelek od czasu do czasu,ale pediatra mówi,że to normalne...

Żabcia mi pediatra każe podawać 2 razy dziennie wit C po 5 kropli i 2 razy dziennie po 2ml wapna. Małemu zawsze przechodzi.

reklama
Witam i ja niedzielnie :)
Mało mam, widzę, że pogoda zachęca do spacerowania :) my byliśmy z Niunią na prawie godzinnym spacerze, niestety musieliśmy wrócić, bo Kala zgłodniała ;) moja mała głodomora :) już nie mogę doczekać się lata...
Dzień Kobiet wkrótce, a ja już wiem co dostanę od mężusia :D uwaga - ekspres ciśnieniowy do kawy :D ależ się cieszę :)

Piszecie o wit c i innych, to wszystko można bez recepty??? bo my walczymy z katarkiem i jutro ostatni dzień możemy stosować Nasivin, bo lekarka kazała do 5 dni. Widzę lekką poprawę, ale nie żeby całkiem przeszło. I teraz czasem troszkę zakaszle, a wiadomo, nie chcę panikować i znowu lecieć do przychodni, gdzie może nabawić się czegoś więcej...

Żabcia,Łysa ja na katar podaje krople euphorbium i odciagam i jest nawte nie najgorzej juz. Na kaszel mamy syrop stodal i tez pomógł. Daję tez Alankowi wit C 2 razy dziennie po 2 kropelki.

My bylismy dzis na spacerku prawie 2 godzinki, pogoda piękna:)
A nocke mialam nie za ciekawą. Alan obudził sie o 23 i nie spal do 4 rano :baffled:

Dagne to co ja podaję na przeziebienie zalecil mi lekarz, ale wszystko dostępne bez recepty.

Ostatnia edycja:
dziewczyny trzymajcie za nas kciuki jutro mamy pierwszy dzień rehabilitacji... boję się co będą robić temu mojemu synusiowi i czy mu znowu czegoś nie wynajdą;/ a 17 marca chrzcimy Michaszka:)

Jejku ale miałam noc, zapowiadało się bajkowo, dzieci zasneły już o 20, zdołałam wziąść kąpiel dłuższą niż 5minut-swoją drogą pierwszy raz od porodu dłuższa kąpiel, tak to zawsze szybki prysznic bo dzieci wieczorem żyć nie dają z reguły to starsze. Kąpiel dłuższa, doprowadzenie swojego ciała do porządku-depilacja. Aż miło.
Malutki spał od 20 obudził się przed północą na cyca i spać dalej a po pierwszej w nocy akcja. Amelcia obudziła się ze strasznym krzykiem jakby ją ze skóry obdzierali, zerwałam się na równe nogi, serce mi waliło jak szalone, zgarnełam ją krzyczączą już w rogi swojego łóżka, ale to tak krzykneła przeraźliwie, że aż mój K wybudził się ze snu też krzyknął, zapytał co się dzieje i babci nawet w swoim pokoju się zbudziła. Potem Melcia jak się uspokoiła zasneła ale mi nie dane było zasnąć przez ponad godzinę aż się uspokoiłam.

Witajcie dziś pogoda spacerkowa z małym troszkę byłam na dworku, nie dużo bo po troszku mamy po chorobie wychodzić. Ale za to Melcia moja się wyszalała, jak zabrałam małego to tatę do córki wysłałam i się bawili aż do domu nie chciała iść tak na zjeżdzalni szalała.
Dziś z mężulkiem i siostrą w kościele byliśmy i do spowiedzi podpisać kartki bo za tydzień chrzest. Pojechaliśmy po kościele na giełdę, K kupował sobie wędkę, a ja z siostrą chodziłam po rajstopki i upolowałam fajne spodnie a'la leginsy w przecenie z wadą której nie widać. Mąż kupił mi wcześniejszego kwiatka na dzień kobiet bo w tygodniu nie da rady i doszliśmy do rowerów i stwierdził, że mogę kupić sobie rower, to do bankomatu i z powrotem na giełdę po rowerek, ale się cieszę. Dla niego rower za miesiąc jak się uda.

Słyszałyście o katastrofie kolejowej pod Częstochową????

Kurczę a mi chyba brak jakiś witamin, chodzę zakręcona, niewyspana, ledwo na oczy widzę-bolą mnie, może to efekty braku białka w diecie, mama mnie na morfologię wysyła.

GOSIA zdrówka życzę.
Na kontroli byliśmy w środę, wszystko było już w porządku, antybiotyk mieliśmy brać po zastrzykach i do czwartku mieliśmy go dokończyć i dokończyliśmy. Też jeszcze zakasłał i pytałam o to p.doktor ale powiedziała, że to normalne po zapaleniu oskrzeli i, że może jeszcze się kilka dni tak zdażyć, ale od piątku wieczora już wszystko w normie i kaszelku też brak.
Więc parę dni i myślę, że u was też się wszystko unormuje.

ŻABCIA skoro zaczyna się choroba to raczej szczepienia nie będziecie mieć, wiesz radzę iść do lekarza bo u takiego maluch szybko coś może się rozwinąć. A katarek odciągaj Fridą.

LYSA też radzę do lekarza się wybrać. Moja Mela też chodzi na pół dnia do przedszkola w styczniu i w lutym przyniosła wirusa, jej choroba przeszła gładko a mały to aż ostatnio zastrzyki brała i dwie znajome mi mówią by jej nie dawać do przedszkola teraz ale ja uważam, że to nie jest dobre rozwiązanie. Zczeliśmy podawać Meli tran i multisanostol, może też zastosuj u Zu. Podobno pomaga. Chrześnica moja była chorowita, choć nie chodzi do przedszkola a jak bierze tran od jesieni to ani razu nie zachorowała przez zimę.

KUPINOSIA pozazdrościć.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. No to jak na razie spróbuję na własną rękę mu coś podać a jak nie przejdzie to pójdę do lekarza chociaż pewnie dostanę paracetamol w syropie jak koleżanka która ostatnio była z synkiem.
Ale u nas dzisiaj okropnie lał deszcz i sypał śnieg równocześnie nic się nie chce senny dzień piję 3 kawę a oczy mi się na stojąco zamykają.

asienka kciukasy zaciśnięte za Waszą rehabilitacje.

Asienka jako fizjoterapeutka poradzę Ci byś podeszła na spokojnie do rehabilitacji, czasem Michas może zaplakac bo coś mu się nie spodoba lub zaboli ale od razu nie panikuj! To i dla niego nowość i stresująca sytuacja!
Pytaj o wszystko, jaki cel ma ćwiczenie, na jakie mięśnie działa, zapytaj o basen i możliwość ćwiczenia w domu samej! Pytaj czego unikać-jakich pozycji, jak układać do snu, w dzień!
I ZAUFAJ rehabilitantce! No chyba ze od razu wyczujesz ze się nie przykłada to sprobuj zmienić!
No i nie oczekuj rezultatów po pierwszej wizycie! Trzeba czasu

Ostatnia edycja:
Ja też trzymam kciuki mocno:tak:

Mały dziś nadal maruda, może jakis skok ma czy co...pisze jedna ręką, a drugą macham mu opakowaniem od delicji i patrzy zaciekawiony:eek: a tak to sam nie wie co chce, nosić nie, leżec całkiem. spacer- ryk, tak wiec raz dwa do domu:baffled:...ale za to w nocy mial dzis jedna przerwe 6 godzin-pierwszy raz:tak:
miłego wieczoru

reklama
Czesc Dziewczynki,

Dzis w nocy Adaś ładnie spał, dopiero około 6:00 zaczął swoje wygibasy i stękania.. Ehh czekam na kupke ale jakos jej nie widać :-( Bylismy dzis na spacerku, Adaś pospał sobie 3 godzinki, teraz tez się zdrzemnął przy cycusiu, ale tylko na 15 minut. Zaraz bedziemy się kąpać i trochę poćwiczymy nóżkami, pomasujemy brzuszek żeby nam się lepiej spało. Dziś mój M. jak zawsze pół dnia spędza na hali i gra w piłke, ale niech ma.

aha dziewczyny od jakiegoś 1,5 miesiąca bolą mnie strasznie kolana, czy to może być brak wapnia albo jakiś witamin?

Inka - ja tez skonczyłam fizjoterpie na AWF ie, ale jakos nie ciągnie mnie do pracy w zawodzie.

Do góry