reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Milva: no to gratulacje! Oby sie psinie szczęściło! :-D a szafeczki napewno znajdą jakies zastosowanie- już się Bartek tym zajmie :D
Tofika: świetnie rozumiem! Ja też czasami wolę zrobic coś sama, bo M. robi to według mnie robi za wolno :)
Gosia: Trzymaj się tam i zdrowiej! Kurcze, że też sie Was taki pech trzyma! Tulę mocno!
my dzisiaj byliśy na urodzinach prababci:confused2: w sumie nie było tak strasznie, Teśiowa, o dziwo nie próbowała karmić mi dziecka, widac już sie jej znudziło :D jak tylko wróciliśmy do domu o 20 usypiając Mikolajka padlam razem z nim:p wstałam godzinę temu i zabralam się za sprzątanie, bo już się przejs nie dało ;p M. trochę wśiekły, że zsprzątam o tej godzinie, ale pomarudził pod nosem i pomógł więc szybko poszło. Mały spi w łóżeczku- zobaczymy za ile będzie kolejna pobódka ;p

reklama
Ja witam sie z rana:) ostatnio sie przyzwyczailam, ze 7-8 juz wstaje, zeby zaczac dzien wtedy zupelnie inaczej mi leci niz jak leze do 10:p
My dzisiaj do tesciow jedziemy jak co niedziele, ale pogoda ma byc ladna wiec pakujemy wozek, zeby pospacerowac po wsi:)
Moj A. po prawie 3 miesiecznej odsiadce w pracy, od jutra zaczyna pracowac:p masakra nie wiem jak sie przyzwyczaje, bo zawsze mi mala karmil o polnocy a ja juz spalam, a teraz jak bedzie musial wstawac 5-6 to nie bedzie chcial tyle siedziec:p ale wogle jak byl to bylo inaczej:p chociaz sie ciesze ze juz wraca, bo oszczednosci zaczely sie konczyc a teraz sie wsyztsko nadrobi.
Ja dopijam kawke :)

Dzień dobry
Ja tez juz nie śpię i karmie Małego mam jednak nadzieje ze da mi troche dospac bo poszłam spać po 2 :-( i padam na twarz!!
Milego dnia

i my już na nogach, mały nakarmiony śpi jednym okiem a dla mnie już nie starczyło miejsca w łóżku bo się dwa byki rozwaliły hehehe:-D to nic idę na kawke;p

miłego dnia!

I ja też już na nogach od 8 :-) Malutki jak wczoraj usnął o19,30 nakarmiłam go na śpiąco po 21 i dospał do 6,30 wstał zjadł i poszedł dalej spać do 8 i poszaleliśmy w łóżku przebraliśmy się w dzienne ubranka i zeszliśmy do salonu i Maciuś usnął w bujaczku i śpi.
Za oknem brzydko i deszczowo taka śpiąca pogoda że nic się nie chce, ale trzeba się zebrać powoli ok 10-tej nakarmić Maciulkę i jechać na zakupy bo na tygodniu mi się samej nie będzie chciało chodzić i kupować na obiadki a tak to wrzuci się w samochód i bez dźwigania :-)

Co położę Maciulka na brzuchu to wyskakują mu z noska takie strasznie zielone glutki macie jakiś sposób żeby to mu spłynęło ?? Do tego mój chłopak zaczyna pokasływać i tu też pytanie do mam których maluszki chorowały co podawałyście na kaszelek ?? Wolałabym mu coś podać na własną rękę i dociągnąć do wizyty 8 marca jaką mamy u lekarza i 2 dawkę szczepienia.

Miłej niedzieli :-)

czesc kobitki ;-)

Podpisuje sie pod pytaniem zabci, moj tez cos ostatnio smarka i pokasluje i kicha na okraglo :-( pisalyscie o witaminie C i po prostu odciaganiu, jest jeszcze cos?

witam wogole was po dlugiej nieobecnosci, ale problemy z karmieniem zabieraly kazda wolna chwile. Okazuje sie, ze wrocily do nas kolki i to bylo przyczyna wiekszosci problemow. Lekarz nie wie, czemu maly tak malo je jednorazowo ale jezeli nic mu innego nie dlega not to bede sie dalej z tym mordowac. Od poniedzialku daje bobotic i delicol i przynajmniej nie prezy sie i nie krzyczy przy jedzeniu :tak:

Zuzia od poniedzialku na pol dnia bedzie chodzic do przedszkola w poniedzialki, wtorki i srody wiec bede miala troche wolnej reki.Troche sie boje, bo pewnie znow zacznie chorowac:no: a od listopada tak jak nie chodzila to nawet kataru nie miala :nerd:

kurcze Ben mnie wzywa, sprobuje sie czesciej odzywac buziaki

firanka tak przez 3 tyg mam zalecany probiotyk a po za tym inhalacje z soli morskiej bo niby nosek ma czysty to zdarzy się mu zakasłać i kichnąć i czasem harczy ale podobno to wszystko dojdzie do siebie MAM NADZIEJE!!! u was też tak było po zapaleniu płuc
nikuss ja mam to samo zauważyłam od kiedy wróciliśmy ze szpitala małty się przestawił i o 7 pobudka ja wstaje a wcześniej bywało że i o 10. teraz jest o wiele lepiej dzień dłuższy i jakaś bardziej zorganizowana bo jest przysłowie kto rano wstaje temu Bozia daje to i racja:-D
Dorator jak Kacperek po chorobie bo wiem tylko że już nie dostaje leków ale jak według ciebie ... bo u nas jeszcze harczy troszkę choć już czyściutko w płuckach i oskrzelach????

reklama
Siedze sama z Kasią, bo M wczoraj zabrał Olę, swoją mamuśkę i pojechali do moich rodziców bo od nich blisko do szpitala. U mojego teścia znaleźli coś na płucach :baffled:i leży w Otwocku. Kuracja aż 4 tygodnie a wcześniej była mowa o 6siu. Długo męczył go kaszel, potem niby już lepiej ale morfologia ciągle kiepska. Podobno gruźlice wykluczyli na szczęście !!

Wczoraj korzystając z wolnego czasu spakowałam walizkę z ciuszkami z których Kasia już wyrosła. Normalnie aż się popłakałam, bo przecież dopiero co odświeżałam je po Oli...dopiero co Ola w nich chodziła...ach ten czas. Poza tym relaks i cudowna cisza. Dawno nie miałam takiego weekendu :-)

pozdrawiam niedzielnie ;-)

Do góry