• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Dziewczyna a ja weszłam na bloga KOTY i za cholerę nie mogę wejść w inne strony, tylko pierwsza się mi ukazuje.

KOTA j też się wypowiem co do włosów, myślę ze swietną metodę wymysliłaś, sama jako fryzjerka ale teraz przy dwójce dzieci czegos takiego bym nie wymyślił.
Powiedz mi tylko jak nakładasz oleje na noc to jak ze spaniem, nakładasz coś na głowę by ochronić poduszki.????

AGAPA rozumię co przeżywasz u mnie dzieci też wiecznie chore, najgorzej mały. U Melci kończy się na czystości przy osłuchaniu i tylko kaszel i katar a mały zaraz coś większego łapie, ostatnio zapalenie oskrzeli i zastrzyki. Dziś też do lekarza jedziemy/
Moja mama powiedziała, że jak ja byłam taka mała to też chorowałam non stop a po chrzcie przeszło wszystko jak ręką odjął. Sama nie wiem czy w to wierzę ale mam nadzieję,że i z małym tak będzie.

27012701 gratulacje domku, mały remont dacie rady a będziesz wolna od teściowej.

ŻABCIA, KUPINOSIA dziękuje za życzenia dla Amelki

SOSNOWICZANKA cesarka to też nie jest przyjemność.

I po imrezie wczoraj, ostatni goście do 20 siedzieli. Było miło, kulturanie i wesoło.
Kupiłam Melci keyborda zabwkowego, od chrzestnej dostała tuniczkę i bolerko takie a'la wełniane, oczywiście różowe brrr
mad.gif
, siostra moja ma jej dopiero kupić prezencik na koniec miesiąca jak pieniążki dostanie, od chrzestnego jak już pisałam dostała kasę i kurtkę jej kupiłam a babcia ma na koniec miesiąca też dokładać się mi do trampoliny w ramach prezentów.
A maluszek na chrzest dostał od mojej przyjaciółki-chrzestnej Amelki dostał zestaw masy do odlewu rączek i nóżek, w tym jest ramka do wsadzenia potem odlewów i tabliczkę z napisem "Kacperek-pamiątka chrztu świętego", chrzestna tzn. moja siostra ma pod koniec tygodnia jechać z mamą i razem będą coś kupować bo siostra jeszcze nastolatka ucząca się i babcia sponsoruje
biggrin.gif
, a chrzestny też powiedział, że dzidziuś od niego prezent dostanie po wypłacie. W sumie rozumię bo ma też chłopak już żonę i dziecko i dopiero2 tyg temu zaczął nową pracę bo całą zime nie mógł nic znaleźć . Więc niedziela imprezowa udana. Tylko moja córa chwilami chodzila do naszego pokoju i tam sama jakaś smutna siedział, nie wiem co z nią jest, ostatnio często chodzi smutna. Jaj aj czy ciocia do niej chodziłyśmy to raz kazała nam zostać a potem zaraz nas wyganiala.
Niech się robi ciepło to będzie na dworku szaleć i będzie wesoła.
Tak mnie boli serducho jak ona taka smutna chodzi.
A i wiecie wczoraj zaryzykowałam bo zrobiłyśmy z mamą tyle pyszności i zjadłam i sałatkę która miała w sobie jajko i majonez i sernik i ciasto z karmelem i tort z bitą śmietaną i jak na razie małemu jeszcze nic nie wyskoczyła z tego szczęścia nawet dziś do kawki troszkę mleczka dolałam hmmm pychota.

reklama
Nastazja ja też nigdy przenigdy wiecej dzieci:baffled:
Sosnowiczanka ja nie jadam zadnych warzyw oprocz ziemniakow i marchewki. Chcialabym rozszerzyc diete ale sie boje...
27... gratuluje:-)
Milva mialam chuste pozyczona ale mlody dostawal w niej histerii:szok:
Kota zrobilismy usg juz dawno i nic nie wykazalo.

Asienka dzieki, ja juz myslalam ze ta jedna zielona kupka to cos zlego i juz sie martwilam. Mój M tez sie smieje ze jeszcze trochę a maly kichnie i ja juz bede u lekarza w kolejce z nim czekac :D, No ale my, mamy, juz chyba takie trochę przewrazliwione jestesmy na punkcie swoich dzieci :) szczególnie chyba przy pierwszym dziecku. No nic, teraz z niecierpliwoscią czekam na następną kupkę.

Dorotar ja mialam cesarkę i wiem tez jaka to jest "przyjemność" i uwierz mi zdecydowanie wolalabym przez to przejsc niz przez poród SN. Ale to oczywiście tylko moje zdanie na ten temat.

Venus ja doskonale cie rozumiem. U nas mimo ze kolki sie skonczyly jakies 3-4 tyg temu to ja do tej pory boje sie wielu produktów jesc. I tak jak niektóre mamusie piszą ze jedzą wszystko to mi sie niekiedy wierzyc nie chce, no ale jak pomysle ze w zamian za jeden przyjemny posilek Alan znowu mialby krzyczeć całą noc to jesc mi sie wogole odechciewa. Jeszcze trochę i u Ciebie kolki miną. Wtedy docenisz uroki macierzynstwa. Trzymam kciuki zeby to nastalo jak najszybciej.

Dorotar- super,ze chrzciny sie udaly:tak:Jesli chodzi o Koty blog musisz zjechac myszka na dół i po prawej stronie masz "starsze posty"kliknij i bedziesz wszystko miala.
Venus- bidulko:-(moze do 3 m.ż przejdzie Mikusiowi,wiem ze kolki nawet moga byc do 6 m.ż ale kochana ja mialam podbnie jak ty,do tej pory maly czasem sie prezy i budzi sie z wielkim płaczem dawalam mu Lefax.
Agapa- kurcze ,widze ze choroby wam nie odpuszczaja:no:Życze wam duuuuuzo zdrówka!!!
Mła- jesli chodzi o podusie -my zadnych klinów nie uzywalismy,na plasciutko podusia, jak malemu sie ulewało to kąt 30 stopni,i juz spokoj oczywiscie bez pieluchy nie moze sie obyc:DDD

A co do drugiego dzieciatka my takze chcemy miec parke:tak:i bedziemy sie starac pod koniec roku.

Kota- ja tez czasem mysle ze moje dziecie ma ADHD:-Da jeszcze jakie miny stroi przy tym machaniu raczkami i nóżkami,złosnik mamy;-)

Dorotar, super, że jesteś zadowolona po chrzcinach :) no i widzę, że ujawniłam się kolejna włosowa ekspertka, super! :) pewnie przy dwójce dzieci też nie miałabym ochoty na te ceregiele, ale ogólnie nie zajmuje mi to dużo czasu, kwestia zgrania z poramu snu Kubina hehe
jak nakładam olej kokosowy to idę spać bez ochrony na poduszki, bo nic nie plami, ani nie zatłuszcza, w ogóle nakładam tylko jedną łyżeczkę oleju, żeby tylko pokrył włosy i skórę głowy cienką warstwą, a przy innych olejach kładę na poduszkę dodatkową poszewkę, a rano wrzucam ją do prania.

ale mi się dziś nic nie chce... straszna pogoda za oknem, taka zawiesina wisi chmurzasta, jakby za chwilę miało lunąć, spacer zdecydowanie odpuszczam :/

Ostatnia edycja:
SOSNOWICZANKA ale pisałś, że drugi raz nie chcesz przeżywać porodu?? Myślałam, że sn rodziłaś. Zresztą zapewne wszystko w odpowiednich wątkach jest ale czas tak leci, że zapomniałam. Powiem Ci kochana, że drugie cięcie jest gorsze. Rana w tym samym miejscu a zwijająca się macica makabryczny ból. Ale wiadomo każdy ma inne doświadczenie o odczuwanie bólu.

PHELANIA dzięki za instrukcje co do bloga.

KOTA oj tak ja już pisałam kiedyś, że też jestem fryzjerka.
Gdzie kupujesz olej kokosowy i za ile?? Czy faktycznie on Ci pomaga???
A przy mojej dwójce to ciężko krótki prysznic wziąść a co dopiero własnie takie ceregiele.

Dorotar ja mialam rodzic SN tylko po paru godzinach malemu tetno spadlo wiec na szybko zrobili mi cesarke. Wiec za jednym porodem przezylam i jedno,i drugie... Wrogowi tego nie zyczylabym.

KOTA oj tak ja już pisałam kiedyś, że też jestem fryzjerka.
Gdzie kupujesz olej kokosowy i za ile?? Czy faktycznie on Ci pomaga???
A przy mojej dwójce to ciężko krótki prysznic wziąść a co dopiero własnie takie ceregiele.

wszystkie oleje kupiłam tu: Zrób Sobie Krem Kosmetyki Naturalne
chyba jeszcze za krótko stosuję, żeby stwierdzić, czy faktycznie coś dają, na pewno trochę mniej włosów mi leci, poza tym są mega błyszczące i miękkie! tak wyglądają dziś, po nocnym olejowaniu kokosem i porannym myciu, foto w dziennym świetle bez flesza (włosy suszone na grubej szczotce). kolor jest naturalny, te ciemniejsze plamy to jakaś gra światła :/
DSC01748.JPG

SOSNOWICZANKA to ja tak miałam przy Amelcie i SN i CC. A teraz niby 3 lekarzy mówiło, że raczej na pewno CC choć ja do końca się łudziłam, że będzie SN.; Ja wolałam SN ale cóż życie tak zadecydowało, widocznie mój organizm do naturalnego nie jest przygotowany, jak będzie 3 dziecko to wtedy już na bank CC.

Dobra zmykam z małym do lekarza przebadać go i może go zważę.

reklama
hej Babeczki!

Ja tak na szybko chciałam dać znać, że żyjemy i wszystko u nas OK! W sobotę 17.03 mamy chrzciny Młodego.
8.03 byliśmy na szczepieniu (krzyk i armagedon!!!). Póki co choróbska omijają nas szerokim łukiem (odpukać). W większości nie ma nas w domu, bo albo w plenerze, albo u dziadków na wsi, więc mało czasu na wysiadywanie przed komputerem. Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam i posyłam całusy dla dzieciaczków! :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry