reklama

Grudzień 2011

No troszeczkę miałam stracha ale jedna koleżanka mówi że dała po 3 msc druga to samo więc spróbowałam nie mówię że będę mu dawać teraz codziennie następną łyżeczkę dostanie może za tydzień. Jak na razie nic mu nie jest jest bardzo wesoły szaleje i się śmieję więc na pewno mu nie zaszkodziła.

reklama
Wow, nasze maluszki grudniowe juz jedzą zupki :)))!!! Super ze Maciuś zadowolony i zadnej zlej reacji nie ma. Ale ja tak jak dziewczyny, bałabym sie. Jeszcze z miesiac przynajmniej Alanek bedzie musial na prawdziwy posilek poczekac.
Pomimo katarku bylismy dzis na spacerku, Alankowi to nawet jakby przechodzilo wiec sie ciesze.
A wogóle to jestem zla ma M bo poszedl sobie z kolega na piwo do baru :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a mnie chorą zostawil z dzieckiem. No ale coz to tylko facet, wiec jak wiadomo, mózgu brak :(

ja tez Zabciu bym sie bala podac,ale kazdy robi jak uwaza..
My jestesmy na piersi takze bedzie gdziedz w czerwcu/lipcu podawac pierwsze jabluszko tak jak z Patrykiem robilam:)

Widac ze weekendzik bo ciszzzaaaa jak nie wiem:)

Liczę się z Waszymi opiniami i wiem że niektóre z Was wiedzą lepiej bo mają już starszaczki i zestopuję i następną zupkę podam niuniowi po 4 miesiącu.

Qrde wczoraj na wieczór wysmarowałam malutkiego oliwką Johnson i dzisiaj miał plamki i się zapomniałam i znowu na wieczór go wzięłam nią i ma uczulenie więcej tego nie użyję a tyle używaliśmy byłam zachwycona aż tu nagle od wczoraj plamki i szorstka skórka wrrrrrr. Wracam do najlepszej BAMBINO :-)

Widać każde dziecko dobrze reaguje na coś innego. U nas oliwka Nivea się nie sprawdziła, choć wiem, że dziewczyny używają i są zadowolone. Kupiłam za to Johnson & Johnson w żelu i jest super - skóra jest miła w dotyku, nie ma plam na ciuchach i wszystkim dookoła, a do tego niunia ładnie pachnie baaardzo długo :)

Co do zupek, też jeszcze o tym nie myślę, bo wydaje mi się za wcześnie, ale zdjęcie upapranego Maciusia roskoszne :D

Zabcia ja slyszalam ze JJ bardzo uczula,ale tak jak pisze Mla nie kazdego.
Do Patryka uzywalam nivei do kapieli i bambino oliwke do smarowania przez pierwszy miesiac,a pozniej uzywalam balsamu nivea dla maluxszka.
A Mloda kapie w corine de farme i nie sparule cialka niczym bo ma sliczna skore,tylko czasem kremem emolium stosuje na buzke,bo kupilam jak mala wysuszylo niby ze skaza bialkowa.

Zycze dobrej nocy..

A mi lekarka powiedziała, że oliwki się od 15 lat nie stosuje :confused:
Uważa, że najlepiej mydełkiem Dove myć i niczym nie smarować. Ja troszkę się jej nie słucham i myję w Oilatum, ale po tym już niczym nie smaruję, bo Aniela ma fajną skórkę i bez tego.

Wróciłam ze siłowni dziś taka zrąbana, że hej. Godzinka na rowerku i jeszcze troszkę ćwiczyłam na stepach i macie. W sumie mi zeszło 2 godziny. Myślałam, że mój chłopisko będzie o to zły, ale się obeszło bez fochów :)

Ja zabciu spróbowałam ze 2 razy dać niuni odrbinę soczku jabłkowego bardzo rozcieńczonego, jak miała takie twardziochowe kupki i przyjęła z radością. Ale z większymi szaleństwami czekam na 6 kwietnia :D

Acha i u mnie też była w tym tygodniu pielęgniarka środowiskowa, ale więcej już nie przyjdzie, no chyba, że będzie potrzebna (ale mam nadzieję, że nie będzie).

Dobrej nocy i weekendu!

Dzień dobry
Ja stosuje tylko i wyłącznie kosmetyki penaten (przywoze z Niemiec) i jestem zadowolona. Używam wciąż oliwki ale chyba przejde na balsam/mleczko do ciała. Buzie smaruje mascia robiona na zamówienie-z wit A i cholesterolem i skóra jest miękka,tylko zapach niezbyt..

A u nas wciąż szpitalny rytm dnia, spanie o 20, 4 jedzenie+ damsko męskie rozmowy, chwila snu i 6:30 pobudka. Były juz ibhalacje i oczyszczenie noska, witaminki tez podane
Ciekawe jak długo to potrwa?

Udanego weekendu i zdrowia!
My dzis idziemy na spacer po tygodniu szpitalnej niewoli.

reklama
Dzień dobry :)

Ja na początku stosowałam oliwkę Bambino, ale potem pomyślałam, że nie ma sensu dłużej natłuszczać skóry i przeszłam na kojące mleczko na dobranoc Johnson's Baby. Ładnie pachnie i jest po nim fajna skórka :) Emilka raczej nie jest uczuleniowa, oprócz pieluszek huggies nie zareagowała źle na nic.

Jeśli chodzi o rozszerzanie diety to jestem już po konsultacji z pediatrą. Emilka jest tylko na cycku, ok. 18 tygodnia zacznę jej raz dziennie podawać gluten (ale to jeszcze nie rozszerzanie) a pierwszą marchewkę po skończeniu 5 miesięcy. (Czyli na przełomie maja i czerwca). Emilka jest tylko na cycku, dostaje czasami trochę wody do picia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry