reklama

Grudzień 2011

Żabcia ja tez uwazam ze oliwka bambino jest najlepsza. Mialam J&J ale według mnie skóra po niej wcale nie byla nawilzona... Na szczęscie nie uczulila Alanka, a tez slyszalam ze ta firma lubi uczulać.
Podobnie jak u Rojku, w SR powiedziano nam zeby raczej nie uzywac oliwki bo zatyka pory... Ja zazwyczaj wlewam do kąpieli, do wody. A dziecko nawilzam balsamem. Chociaz czasem zdazy mi sie go calego naoliwkowac:)

Zapowiada sie dzis piękna pogoda wiec i na spacerek pewnie pojdziemy. Póki co synuś mi wlasnie usnął wiec i ja sie jeszcze kladę kolo niego:)

reklama
Witam
Rojku tez myje mlodego w oilatum i niczym nie smaruje. Jak sie urodzil to bardzo luszczyla mu sie skora (podobno byl sporo przenoszony...)i wtedy smarowalam kremem oilatum soft-bardzo polecam. Ten krem w szybkim czasie doprowadzil skore Mikolaja do normalnosci. Teraz tylko glówke myje w plynie do kapieli hippa bo ma dlugie wlosy i trzeba glowke dobrze umyc a oilatum natluszcza.
Inka udanego spacerku zycze:-)
Zabcia ja nie moge sie doczekac kiedy bede mogla podawac Mikusiowi cos innego niz mleczko. Podobno kolki ustepuja jak dziecko zaczyna jesc stale pokarmy, czyli w naszym wypadku jakies 2 miesiace:baffled: Swoja droga nie mam pojecia o karmieniu niemowlat i jak przyjdzie czas to bede sie Was kochane radzila, musze poczytac i sie podszkolic:-)

Zabcia nie stersuj sie, u mnie tez praktycznie wszystkie znajome zaczely wprowadzac papki w wieku 3,5 miesiaca, czyli na 2 tyg przed ukonczeniem 4, z tym ze zaczynaly od dan jednoskladnikowych.
Ja podalam raz Lence marchewke i zjadla ze smakiem, uczulenia tez zadnego nie bylo ani nic, ale poczekam do pocztku kwietnia, nie do 10tego.

Co do oliwki my uzywalismy wszytskiego z HIPPA, ale mysle o tym zelu z jj co pisała FREIYA...

Moja Lenka dziisaj od 4 rano nie miala zamiaru spac;| jakos udalo mi sie ja uspic bujaniem, ale o 6:30 znowu pobudka a mi oczy sie kleja, bo nigdy tak nie bylo, tylko zjadla i szla spac zawsze do 8 masakra francula mala:)
Ostatnio ciagle wola do nas jak cos chce: "eeeee", smiesznie to wyglada:)

U nas dzis pogoda super, wiec idziemy do mojej babci-Lenki prababci i na spacerek.

Buziaki!

Ej dziewczyny czytam i czytam i nie rozumiem (pewnie znowu będzie awantura jak przy kolczykach ale sorry, muszę to powiedzieć)
Po kiego diabła przyspieszać rozwój dziecka i podawać jedzenie wcześniej niż zalecają lekarze, who i wszyscy kompetentni ludzie a słuchać się koleżanek? Jaki cel?

Ja z podawaniem nowych rzeczy też czekam do skończenia 4 miesięcy.
A powiedzcie co z tym glutenem- to chodzi o kasze manną tak? jak to podawać i kiedy?

ja się zgadzam z freyią...dla mnie za przeproszeniem to głupota może leczyć dzieci też będzie u koleżanek skoro ich słowo ważniejsze od słów specjalistów...?
przepraszam was dziewczyny Aale nie rozumiem tego i już....

Ja podalam raz i nie uwazam, zebym tym skrzywdzila swoje dziecko. A to czy ktos daje jest jego indywidualna sprawa, Wy nie chcecie to nie podawajcie, ale tez nie krytykujcie tego co robia inne dziewczyny, tj. z kolczykami wielka awantura powstala a i tak kazda zrobi jak uwaza. Macie takie a nie inne zdanie, mozna je wyrazic owszem i tyle...

No i właśnie o to mi chodziło, teraz będą krzyki "nie uważam że robię krzywdę", "nie krytykujcie" a NIKT pewnie nie odpowie na pytanie dlaczego podejmuje taką decyzję. Bo dlaczego to robi? Dla widzi mi się a to dość słaby powód dla ryzykowania zdrowiem dziecka. Super że Lence nic się nie stało, cieszę się. Ale znam osobiście dziecko, które po zbyt wczesnym posiłku wylądowało w szpitalu bo tak rzygało że zaczęło się odwadniać.

reklama
No dobrze, wiec Ty nie podawaj i czekaj z tym ile chcesz. A tłumaczyc Ci sie nie musze dlaczego dalam jej raz troszke marchewki, no sorry...szczegolnie, ze pediatra powiedziala, ze moge zaczac powoli wprowadzac, dlatego sie zdecydowalam, zreszta kiedys juz pisalam o tym ze mozemy, ze wzgledu na to jak Lenka przybiera itd a i tak czekam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry