reklama

Grudzień 2011

reklama
Nie przywrócimy starego tematu, ponieważ zgodnie z listopadowymi uzgodnieniami został on połączony z "Robimy zakupy...". Ale skoro uważacie, że osobny temat jest potrzebny, utworzyłam go :)

Emilka miała ciemieniuchę na brwiach jak miała jakiś miesiąc. Zwalczyłyśmy linomagiem i kremem z aloesem. Teraz jej wyszła ostatnio na główce, walczymy ale nic nie daje rady :/

Przyłączam sie do problemu, nic nam nie pomaga...ciemieniucha nie jest jakaś duża, ale jest.

Bartek jest dziś mega marudny, mam nadzieję, że to skok a nie np przeziębienie:baffled: zaraz kąpiel, jeść i mam nadzieję, że zaśnie , bo nie mam sił go nosić...

Dobry wieczór
Ale dzis cudna pogoda była :-)
2,5godz spacerku za nami!

Nowy watek fajna sprawa,ciekawe tylko czy sie przyjmie?

Nastazja,Lysa, Sergee, mamaOskarka, majeczka... Gdzie wy????

Na ciemieniuchę pani w aptece poleciła mi oliwkę z oliwek troszkę rozgrzaną - postępować jak z oliwką, ale nie wypróbowałam Natomiast pewną poprawę widziałam po Emolium - zmiękczający żel na ciemieniuchę.

Co do tematu wcześniejszego rozszerzania diety Kota idealnie oddała to, co myślę :)

Niedawno byli u nas znajomi z dwulatkiem, któremu ciemieniucha ciągle wraca. Ale inna koleżanka powiedziała mi, że ciemieniucha to zmiana alergiczna skóry, więc różne domowe metody pozwalają się jej pozbyć (w sensie - usunąć), ale nie wyleczyć na stałe. Oczywiście nie jestem specjalistą, ale może warto zapytać dermatologa?

Maxwell, super że jesteście już w domciu :) A fryzurka z kitką rządzi :D Ja mam łysolka, więc zazdraszczam :D

Gosia, gratuluje pomyślnych wieści o stanie zdrowia Oziego! Bardzo się cieszę :* :)

Ostatnia edycja:
U mojej też lekka ciemieniucha. Jak posmarowała masłem to strasznie jej główka cuchnęła w moment takim właśnie zjełczałym masłem a przecież z lodówki wyjęłam świeże łaciate :baffled: i potem cięzko to było zmyć i nie dziwne bo myłam w płynie oilatum który też jest tłusty. Teraz wcieram w główkę krem oilatum. Często wyczesuję. Wczesniej nie mogłam sie powstrzymać i rozdrapywałam a nie wolno.

Ola znowu chora a raczej nadal. Mieliśmy iść na rower. Już nie wymiotuje tylko teraz biegunka i dupka ją piecze odparzona:-(. Jak jutro nic lepiej to na pogotowie. Ja co chwila myję ręce... już mam mocno przesuszone

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry